W końcu udało mi się wpaść do Ciebie na spacerek ogrodowy, jak mi się podoba ten kształt trawnika, extra wyszło! Uwielbiam proste linie
Bylinek mnogo, jak wszystko zarośnie będzie cud miód!
Czym ściółkujesz rabaty, takie to ładne ciemne?
Sylwia, w końcu pohasałam po Twoim ogrodzie, matko jaka bujność, bogactwo i kolory!!! Cudnie
Ale musiałam, no musiałam zacytować tą fotkę!
Orliki na tle drewnianej ściany budynku obłednie wyglądają. Tez mi sie tak fajnie przy ścianie wysiały, uwielbiam je.
Kurczę ale tym chciała obić dom drewnem, mam taki stary 100-letni i zamiast tynku wolałabym drewno.
Dzień dobry. Zauważyłem takie "coś" na bukszpanach na młodych pędach. Pojawiło się jakieś 2-3 dni temu. Czy to może być miodówka bukszpanowa (Psylla buxi)? Jeśli tak to czym to zwalczyć?
jeszcze wszystko przed tobą Bohemę bardzo polecam. To niski kuklik a tak oblepiony kwiatami, że więcej ich niż liści. I bardzo długo trzyma kwiaty. Nonna ma te kwiatki dużo drobniejsze ale kolorystyka piękna. Świetnie wygląda w połączeniu z brązową trawką.
Zdjęcia telefonem teraz na szybko robione
Gibraltar- pachnie jak narcyzy. Porównując z Gibraltarem Sonki sądzę, że nie jest tą odmianą. Ten ma płatki mniej fryzowane. Mam jeszcze mały pomarańczowy egzemplarz i to pewnie on. W takim razie jak się nazywa pachnący? Orange coś tam?
Silver Slipper
Nazwy niet. Ale ma piękny kolor liści
Cecile- nie kwitnie tak obficie jak po zeszłorocznej łagodnej zimie.
Wreszcze przyszły wykończenia na obeliski do róż i powojników. Na razie cztery sztuki, druty już też kupione i będziemy spawać. Zobaczę jak to wyjdzie, potrzebuję jeszcze kawał blachy na takie kapturki. Sam jestem ciekaw efektu.