Dzisiaj znow przerzedziłam brzozy. Pąki brzóz zaczynaja sie robić zielone, za chwile bedą pekać. A przezcież ja mam brzozy które startują w maju?? Zatem jeśli pogoda sie utrzyma to za tydzien zrobię oprysk miedzianem
Betony już stoją eM pojechał zamówić deski na skrzynie i płotek to mam małą przerwę.
Od 10 mam piękne słońce i +10 st. Idealna pogoda na prace
Dzisiaj jeszcze założymy siatkę i od poniedziałku zacznę konkretne kopanie z wybieraniem gruzu, cegieł i miliona korzeni chwastów.
Czytałam, że w czwartek działałaś. Ja odpuściłam akurat ten dzień bo zimnawiaca okropna była.
Liczę, że zimy już nie będzie i ogród przetrwa z tymi moimi szybkimi pracami
No właśnie...trzeba ustalić co kto lubi ibidctego zacząć ...a i jeszcze co pasuje do istniejących nasadzen
Ja np lubię naturalną różnorodność w swoim ogrodzie i staram się miec wiele gatunków
2-3 to dla mnie zbyt formalny ogród
To chyba się tylko poprzygladam
Ale wg mnie klony są piękne i warto mieć w ogrodzie, tylko żeby nie wybrać za dużego
Toszko, to taka kara za niesłuchanie się rad Irenki. Miłka była u mnie dwa lata temu i radziła-przytnij konkretnie te wiśnie i dokładnie pokazała tak jak Łukasz. Niestety szkoda mi było tyle ucinać i teraz mam za swoje
eM tylko tak " marudzi" dla samego zainteresowania ogrodem Wszelkie sprzęty do przycinania do prezenty od niego
Zazdroszczę Młodemu, że ma możliwość szlifowania języka.