Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:09, 04 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Dlaczego nie masz magnolii ,cudne są ,wciśnij w jakis kącik.
ja już chyba nie mam wolnego kącika choć przyznam że lustrowałam ogród pod ich kątem
właściwie to mam na zawijasowej rabacie, ale tam zimne wiatry wieją...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:09, 04 kwi 2014

Do góry
wychodzą kolejne cesarskie jednak nie wszystkie się obraziły

Ogród dla moich synków 20:05, 04 kwi 2014

Do góry
witaj
Pytaj śmiało, od tego jest forum. Gdy zaczynałam przygodę z ogrodem wiedziałam że nic nie wiem... teraz już trochę ogarniam...
masz świetną działkę z dużymi możliwościami nierówny teren jest trudny w zagospodarowaniu, ale daje możliwość ciekawego zagospodarowania przy pomocy różnego rodzaju murków.
Uśmiałam się z porad pana w ogrodniczym, czasami mam wrażenie, że ludzie tam pracujący są z jakiejś łapanki...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:05, 04 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

ech nie mam magnolii, a cebulowe wyglądają chyba wporządku

Dlaczego nie masz magnolii ,cudne są ,wciśnij w jakis kącik.
U Oci ... 17:00, 04 kwi 2014

Do góry
brzozy nie potrzebują wiele miejsca
U Oci ... 11:09, 04 kwi 2014

Do góry
a tam mają być 3 sztuki tych brzóz? ja bym zaszalała i dała w takiej konfiguracji (tak na szybko nabazgrane)

te kulki na tej dodatkowej rabacie to jakieś 'okrągłe' roślinki (bukszpany, może tawuły), a może trawy np rozplenice
U Oci ... 10:57, 04 kwi 2014

Do góry
a może poprostu po lewej stronie zrób rabatę 'przyklejoną' do tej z brzozami, żeby wyszedł taki schodek, wówczas nie będzie taka oderwana od całości
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:15, 04 kwi 2014

Do góry
ocieplaliście narzędziowy z myślą o przechowywaniu roślin zimą?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:44, 04 kwi 2014

Do góry
szafirki...hmmm białe czy limonkowe?
Rododendronowy ogród II. 07:04, 04 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
jesteś skromna bo wiele osób dałoby wiele by posiadać TAKI ogród

Taki ogród kazdy może miec , żaden problem.Prawdą jest ze i od nich usłyszałam wiele miłych słów o moim ogrodzie ale moze tylko grzeczościowych?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:35, 04 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Ale cisy za trzmieliną ładniutko podrosły
nie czytałam nic o Emach, Kasia pisze 'obserwuj co będzie wyłaziło' znaczy się co ma wyłazić??

Z cisów rzeczywiscie jestem zadowolona i wbrew potocznym opiniom baccata rosnie naprawdę szybko. Kiedys pokazwyałam jak corocznie mi przyrasta. Licze na równiutką ścianę w tym roku

Aniu robale nie lubią zapachu i środków zawartych w preparacie, wyłaża opuchlaki i drutowne na powierzchnię gleby. Potem są wyjadane przez ptaki. Dlatego tak ważne jest utrzymywanie wilgotności aby preparat dobrze spenetrowal ziemię. Efekt powinien nastąpić po 3-4 dniach. Myśle że to jest na tyle bezpieczny środek, że po nicieniach teź będę go powtarzala. Dostalam info z. Koppert, że można stosować po nim nicienie.

Nie wiem gdzie o tym czytałam, być może w którymś z materiałów dla rolników prowadzących uprawy ekologiczen. Poczytaj tutaj o składzie, produkt jest bezpieczny i ma jeszcze działanie probiotyczne i p/grzybiczne.
http://sklepprobio.pl/pl/ema5-z-wrotyczem/54-ema5-z-wrotyczem-butelka-1-litr-.html

Po ubiegłorocznym laniu dursbanem, w czasie którego malo nie umarłam od smrodu tej chemii, stwierdziłam że predzej siebie, rodzinę, psa , wszystkie pszczoły i pożyteczne organizmy wytruję niż te opuchlaki. Gdyby chciaż walka zakończyła się pozytywnie to bym może się nie zdenerwowała. Ale skoro tak cięzka chemia, zresztą preparat nie ma na chwilę obecną pozowlenia do sprzedaźy.... To ja wolę przejść na naturalne srodki. A co tam, przynajmniej lepsze uprawy będe miala.... Przeczytałam 50 stron z opracowania Ministrerstwa. Rolnictwa jak dobre efekty daje więc ryzyka nie ma a jeśli nie pomoże to wpłynie na jakość gelby w moim ogrodzie, którą nękają choroby grzybowe. Sprawdzę działanie bo sama jestem ciekawa.
W miejscu gdzie miałam opuchlaki tulipany wyszły wyjątkowo rachityczne...

Tylko w maju zastosuję Apacz na dorosłe opuchlaki.

Aha i jeszcze mam kawę od. Kasi Bawarki do posypania pod roslinkami tylko najpierw muszę dosadzić żurawki aby wysypać rabaty kawą
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:30, 04 kwi 2014

Do góry
Ale cisy za trzmieliną ładniutko podrosły
nie czytałam nic o Emach, Kasia pisze 'obserwuj co będzie wyłaziło' znaczy się co ma wyłazić??
Rododendronowy ogród II. 21:35, 03 kwi 2014

Do góry
jesteś skromna bo wiele osób dałoby wiele by posiadać TAKI ogród
Rododendronowy ogród II. 21:24, 03 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
poznałam Cię w realu i powiem JESTEŚ NAZBYT SKROMNA!!!!
a to że chwalili to wcale mnie nie dziwi

Nie wydaje mi sie zebym była nazbyt skromna , zawsze mówię ze swoja wartosc trzeba znac ale i obiektywnym trzeba byc, zobaczymy co posklejają z tych wizyt. Mają mi dac płytkę ale niestety dopiero po programie , szkoda.
Rododendronowy ogród II. 21:19, 03 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Optymizm to dobra cecha ale można sie pomylic.Oni chwalą ......ale może tylko swoja robotę?
poznałam Cię w realu i powiem JESTEŚ NAZBYT SKROMNA!!!!
a to że chwalili to wcale mnie nie dziwi
Rododendronowy ogród II. 20:56, 03 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
przyznam, że myślałam dzisiaj o Was, o pogodzie i czy już po stresie
Wierzę, ba jestem pewna że odcinek będzie świetny!

Optymizm to dobra cecha ale można sie pomylic.Oni chwalą ......ale może tylko swoja robotę?
Rododendronowy ogród II. 20:49, 03 kwi 2014

Do góry
przyznam, że myślałam dzisiaj o Was, o pogodzie i czy już po stresie
Wierzę, ba jestem pewna że odcinek będzie świetny!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:35, 03 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Moje -4 podmroziło zewnętrzne płatki magnolii a jak u Ciebie?

ech nie mam magnolii, a cebulowe wyglądają chyba wporządku
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:47, 03 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
frosted curls

Aniu zmyłka przy stalowych kulach to carex comans bronze form. Tylko teraz zamiast bronze - kolor słomiany i ciut przycięty.. Frosted bardziej z przodu u a z tyłu stipy
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:08, 03 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Tylko te pierwsze były/są w koszykach.. kto by sie z tym bawił.. no i koszyki się fatalnie komponują pomiędzy innymi roślinami I też kosztują..
uf ulżyło mi , że nie tylko ja poszłam na łatwiznę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies