dziękuję,
jak trzy lata temu zaczynałam przygodę z ogrodem to nie wiele wie działam o roślinach dzięki ogrodowisku i projekcie Danusi jest jak jest no i jeszcze trochę pracy do tego należy dodać...
W miejscu o które pytasz są cisy tuż przy płocie, 3 świerki, obwódka z bukszpana, trochę traw, żurawki, rh, brzozy, hortensje
W pierwszej chwili byłam bliska płaczu, chociaż twarda sztuka jestem. Potem przyszła złość, bo od samego początku były z tą przepompownią problemy i już nieraz mój mąż tam nurkował, ale wcześniej to były drobiazgi do załatwienia w godzinę. A teraz mieliśmy katastrofę ekologiczną. A przy tej ścianie sąsiedzi bardzo blisko mają salon, taras. Wyobraźcie to sobie.
chyba ciachnę we czwartek bo do czwartku jeszcze przymrozki nadają, Przed chwilą pokazywali na suwalszczyźnie -8..... norweska pokazuje -3 u mnie...
Hiacynty są u dołu ciemniejsze
byłam dzisiaj w naszej 'hurtowni' farbianej i był wielki wybór sodalin, atax. Po wnikliwej dyskusji okazało się że mają Tikurelle z mieszalnika w kolorze białym. Facet zapewniał, że ta z mieszalnika ma dobre właściwości... Trochę się wacham, ale pewnie pojadę i jutro zamówię
hihih nie to nie Prima Aprilis wypatrzyłam je z kilkunastu metrów i aż się wróciłam. Wyglądają naprawdę ładnie, gęściutkie. Pierwszego którego wysunęłam śmiało można na stożek prowadzić tylko to ale...
fakt mam u siebie z 90 cisów kopanych i tylko jeden padł, ale one były kopane jesienią