Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 20:26, 23 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
co oznaczają takie listki na hortce?

liście przypalone od słońca - zazwyczaj u wszystkich młodych hortkach, nie przypalają się jedynie pinky vinky
Ogród z pergolą 20:09, 23 lip 2016

Do góry
słuchajcie cały czas główkuje nad białą rabata i mam pytanie..coś białego okrywowego (lub niziutkiego poprostu) dobrze wyglądającego cały rok jest?takie ze po kwitnieniu nie szpeci, liśc ładny?
Typografia ogrodu 20:06, 23 lip 2016

Do góry
84zł..rewelacja ! a blat to zwykła plyta meblowa pomalowana na biało? ona jest połozona na konstrukcji stalowej i przykręcona i tyle? pokażesz zblizenie naroznika - połaczenia stal-blat przy rogu?
Typografia ogrodu 19:55, 23 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ważne zeby przed waszym dead line skończył
tak sie zobowiazal.ale po postawieniu pergoli musimy ja jeszcze pomalowac i wysypac kamien na placu
Ogród z pergolą 19:39, 23 lip 2016

Do góry
tnx
Typografia ogrodu 19:12, 23 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
no ale ma zaraz urlop wiec ma sie ogarnac

ważne zeby przed waszym dead line skończył
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:10, 23 lip 2016

Do góry
piękne wakacje
Ogród z pergolą 19:02, 23 lip 2016

Do góry
od tej strony skarp jeszcze nie pokazywałam
Ogród z pergolą 18:51, 23 lip 2016

Do góry
co oznaczają takie listki na hortce?

Ogród z pergolą 18:48, 23 lip 2016

Do góry
Polar Bear, w realu bardziej limonkowa

Ogród z pergolą 18:09, 23 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

cześć uwierz mi moj na bogato to pikus przy Twoim bo ja dopiero pare rabatek zrobiłam, które teraz pod wpływem nowych inspiracji planuję zmienić
a całe tyly do zrobienia dopiero bo na wiosne pergola dopiero

U mnie też tyły do zrobienia bo posadzony jest tylko żywopłot. No i jeszcze cała północna strona. Będziemy miały obie co na wiosnę robić.
Ogród z pergolą 17:42, 23 lip 2016

Do góry
wiesz co jestem z niej zadowolona.. bo gługo kwitnie i piękny ma kwiat i krzak ale to smiecenie robi bałagan na rabacie straszny..juz wole pashminę która trzeba samemu sciąć
Ogród z pergolą 17:07, 23 lip 2016

Do góry
i jeszcze Louis Odier już przy obelisku

i Artemis śmieciuch wciąż kwitnie..

Ogród z pergolą 16:50, 23 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Pamiętam jak różankę robiłaś. Tak jak napisałaś gusta się zmieniają i zawsze tak będzie. Ciągle coś by się chciało zmienić, zrobić inaczej,bo ciągle coś nowego i innego się widzi.
Dlatego ja przyjęłam zasadę mam jak mam, bo tak chciałam i nie zmieniam

o kurcze zazdroszcze konsekwencji..
ja zawsze mam wrażenie że wczesniej robiłam źle bo miałam mniejsza wiedzę i im wiecej się ucze tym więcej swoich błędów widze..

bedzie padać...?

Z Pszenicznej ... 14:59, 23 lip 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Gruszka, też o niej myślałam ale skłaniam się już coraz bardziej w stronę cisów, chyba że walne płot drewniany hahaha

mi sie tez podoba pomysl z choiną, choc cisy jakbys dostała tą odmianę co ma Nikita i Karola co tak szybko rosnie to tez spoko
a płot drewniany ja u siebie wkońcu będe robić, nie chce mi się czekac na efekt kiedy serby urosna i założymy pare przeseł. to niewielki koszt a może by Ci się przyjemniej w tamta strone patrzyło
Z Pszenicznej ... 14:50, 23 lip 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

tak patrze i moze te jarzabki do mnie na front?co sadzisz?
to autumn spire jak dobrze pamietam? napiszesz mi na priv gdzie i za ile je kupowałaś?
rewelacyjna masz ta hortensjowa, powtarzam się ale ona bedzie hitem forum jak te hortki bujną a na jesień jarzaby zmienią kolor.......uhh............
Ogród z pergolą 14:44, 23 lip 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Dlatego coby uniknąć takiego widoku przed urlopem , w ostatnim dniu skrociłam wszystkie róże, dwa tygodnie wypoczywalam na urlopie a po powrocie powitały mnie już nowe paki.
Z moich obserwacji wynika, ze nowe roze sa bardzo podatne na plamistość, pewnie sa zainfekowane w szkółkach. W kolejnych latach ta podatność słabnie jesli nie lejesz wody po liściach, a przy liniach kroplujących ograniczasz to ryzyku.
U mnie plamistośc mają w tym roku tylko młode roze, pozostałe zdrowe, no jedna jest chora blisko zraszaczy trawnika. Pozrywałam chore liscie a jeszcze przed urlopem robiłam oprysk.
Teraz jeszcze bym prysneła a w sierpniu naprawde nie ma co sie przejmować, tylko obrywać trzeba porazone i zbierac wszytsko co opadło. Roze nawet gole bez lisci będą kwitnąc. Za rok -dwa będzie zdecydowanie lepiej

Ana do róz dosadż teraz traw, kupisz wypasione egzemplarze, ktore dobrze sie ukorzenią orzed zima a za rok będzie szał ciał

to powtórzę oprysk za tydzien i w sierpniu juz nic nie robię, dzieki Marzena
z trawami to niewiem jakie pewniaki kupić..w tamtym roku nakupowałam rozplenic to 90% nie przezimowała... teraz kupowałam narazie seslerie i trzcinniki i myślalam tych traw się trzymać..
Ogród z pergolą 14:40, 23 lip 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Ania by Ci namieszać w głowie zobacz sobie jeszcze taki krzew, kwitnie na biało, pięknie przebarwia się jesienią. Może na wjazd ?
Był w ofercie Rogowa

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/251-portrety-roslin-fothergilla-major

piekny ale nie dziekuję on wolno rosnie, wiesz kiedy bym miała efekt... na tyły gdzieś ewentualnie
Ogród z pergolą 14:20, 23 lip 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Kochana kolumnową anomogawę to wciśniesz wszędzie
Zobacz sobie ceny drzewek i może tym się kieruj, bo na szpaler trochę ich potrzeba Co w Rogowie było dostępne w normalnej cenie? zobacz ich ofertę raz jeszcze.

Ja bym się skupiłam najpierw na wjeździe Sama wiesz że pomysły ewoluują.
To co dziś Ci się podoba, jutro wyrzucisz do kosza. Jeśli nie jesteś czegoś na 90% pewna nie rób tego bo będziesz za moment zmieniać.

Ja robię rysunki, sama widziałaś, zastanawiam się potem 100 razy nad tym, co kwitnie w jakim czasie, jakie problemy mogę wystąpić, dziury w kwitnieniu, czy to mnie będzie razić itd.
Rabaty bylinowe mają to do siebie że nie zawsze wyglądają dobrze z bliska, coś przyschnięte, coś połamane, coś trzeba wyciąć by zakwitło ponownie.
Poza tym pięknie takie rabaty wyglądają w masie... nie po 1-2 sadzonki.

Ja bym zrobiła najpierw szpaler drzew, podsadzony właśnie roślinami w kolorach wybranych przez Ciebie - zieleń i biel. I tak przeciągnęłabym aż do całej żwirowej, rośliny kwitnące na biało, świdośliwa... bukszpany, cisy... trawy Dopiero od tarasu ogród zaskoczy kolorami...

Ale to Aniu tylko moje zdanie, ja na przykład wycofuję się już z liliowców na froncie, pójdą do warzywniaka, są piękne, lubię je, ale denerwuje mnie ich zasychanie.
Dumam więc czym je zastąpię na wiosnę... też biel lub limonka musi być spokojnie bo burzę kolorów i zapachów mam za domem...

front miał być taki:tu jest projekt Iwony

a taka inspiracja Polinki
https://pl.pinterest.com/pin/166422148708476454/
tylko wiesz jak u mnie jest, szpaler tujek danica i co myslisz drzewa posadzic za nimi czy tak jak na projekcie wywalic i na przód drzewa?
wersja że front biala a reszta w kolorze bardzo mi się podoba ale tzn ze tej zwirowej nie przerabiać?
Ogród z pergolą 13:58, 23 lip 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Zapomniałam ci napisać nazwę tego białego liliowca to Gentle Shepherd

to wiem który, ładny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies