Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

Luteczka 23:59, 21 lip 2016

Agatko nadrobiłam zaległości, ale ty jesteś pracowita pszczółka, jest ślicznie.
Zasłona podjazdu - też myślę że cisy to dobry pomysł bo będą bardziej kolumnowe np. Hicksii niż berberysy erecta.
Pszczelarnia 09:13, 22 lip 2016

Floksy, motylarnia, ten letni zapach ogrodu. Dzisiaj nie schodzę z ławeczki u Ciebie (nawet jak jej nie ma), mogę też na kocu poleżeć. Byliny mają to do siebie, że cieszą natychmiast po posadzeniu.

Może być ażur świdośliwy - tylko, czy on Tobie wystarczy. To jest bardzo indywidualne pytanie i patrzenie.
AgataP 09:38, 22 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Floksy, motylarnia, ten letni zapach ogrodu. Dzisiaj nie schodzę z ławeczki u Ciebie (nawet jak jej nie ma), mogę też na kocu poleżeć. Byliny mają to do siebie, że cieszą natychmiast po posadzeniu.

Może być ażur świdośliwy - tylko, czy on Tobie wystarczy. To jest bardzo indywidualne pytanie i patrzenie.

Gość się Ewa ile chcesz

Wciąż myślę nad tym tematem, dobrze że mam trochę czasu to zadecyduję. Muszę być czegoś pewna przynajmniej na 90% bo inaczej dalej dumam

Cisy przy różach będą na pewno, bo muszę siatkę zasłonić, a przy podjeździe... kurna biję się z myślami, bo i tak będę musiała coś zastosować by psiur mi nie wchodził do warzywnika...
oj ciężki orzech do zgryzienia

Na pintereście oglądam nawet ogrodzenia drewniane... a nuż wpadnie mi coś w oko. Lubię takie klimaty

https://pl.pinterest.com/pin/370984088036897496/

https://pl.pinterest.com/pin/370984088037015345/

Wendy79 10:44, 22 lip 2016

AgataP napisał(a)

Gość się Ewa ile chcesz

Wciąż myślę nad tym tematem, dobrze że mam trochę czasu to zadecyduję. Muszę być czegoś pewna przynajmniej na 90% bo inaczej dalej dumam

Cisy przy różach będą na pewno, bo muszę siatkę zasłonić, a przy podjeździe... kurna biję się z myślami, bo i tak będę musiała coś zastosować by psiur mi nie wchodził do warzywnika...
oj ciężki orzech do zgryzienia

Na pintereście oglądam nawet ogrodzenia drewniane... a nuż wpadnie mi coś w oko. Lubię takie klimaty

https://pl.pinterest.com/pin/370984088036897496/

https://pl.pinterest.com/pin/370984088037015345/

Piękne klimaty, ale niczego innego się po Tobie nie spodziewałam
ewsyg 10:52, 22 lip 2016

AgataP napisał(a)
Wczoraj

Bardzo ładne połączenie
Madzenka 15:15, 22 lip 2016

Jeśli ma być fotrmalnie to cisy, jeśli pocochranie posadziłbym miskanty. Po dwóch- trzech sezonach byłaby rozwichrzona zaslona

Ale Ty znasz swój ogród i wiesz co w nim bardziej pasuje
AgataP 10:02, 23 lip 2016

Madzenka napisał(a)
Jeśli ma być fotrmalnie to cisy, jeśli pocochranie posadziłbym miskanty. Po dwóch- trzech sezonach byłaby rozwichrzona zaslona

Ale Ty znasz swój ogród i wiesz co w nim bardziej pasuje

Madzen pasują mi i cisy i miskanty, ale muszę zabezpieczyć warzywniak przed psem, więc za cisami lub trawami musiałabym zrobić siatkę... tym bardziej że psiura gustuje w wisienkach i czereśniach a i agrestem nie pogardza... normalnie sama sobie zrywa

Powoli kiełkuje mi pomysł w głowie.
Jak zrobię szkice i rysunki to wrzucę w celu opiniotwórczym
anna_t 14:50, 23 lip 2016

AgataP napisał(a)

tak patrze i moze te jarzabki do mnie na front?co sadzisz?
to autumn spire jak dobrze pamietam? napiszesz mi na priv gdzie i za ile je kupowałaś?
rewelacyjna masz ta hortensjowa, powtarzam się ale ona bedzie hitem forum jak te hortki bujną a na jesień jarzaby zmienią kolor.......uhh............
anna_t 14:59, 23 lip 2016

AgataP napisał(a)

Gruszka, też o niej myślałam ale skłaniam się już coraz bardziej w stronę cisów, chyba że walne płot drewniany hahaha

mi sie tez podoba pomysl z choiną, choc cisy jakbys dostała tą odmianę co ma Nikita i Karola co tak szybko rosnie to tez spoko
a płot drewniany ja u siebie wkońcu będe robić, nie chce mi się czekac na efekt kiedy serby urosna i założymy pare przeseł. to niewielki koszt a może by Ci się przyjemniej w tamta strone patrzyło
AgataP 21:09, 23 lip 2016

anna_t napisał(a)

mi sie tez podoba pomysl z choiną, choc cisy jakbys dostała tą odmianę co ma Nikita i Karola co tak szybko rosnie to tez spoko
a płot drewniany ja u siebie wkońcu będe robić, nie chce mi się czekac na efekt kiedy serby urosna i założymy pare przeseł. to niewielki koszt a może by Ci się przyjemniej w tamta strone patrzyło

Ania cisy będą w dwóch miejscach, a płot chcę zrobić sama według własnego pomysłu + pergole i furtki
Przęseł nie lubię, tak jak tuj - no tak już mam
Ale w zupełności się z Tobą zgodzę, że niecierpliwość jest okropna