Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 11:20, 02 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

krwawnika jeszcze nie mam, ale taki kwitnący na ciemnorózowy kolor mi się podoba, więc to pewnie kwestia czasu
A czy on może dobrze kwitnąć w pólcieniu?

Ostatnio to jeszcze ta tojeść co masz chodzi mi po głowie i bordowy penstemon.

ja mam colorado

u mnie na sloncu jest po 12..do 17-18
Tu ma być ogród :) 11:17, 02 cze 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

a mi sie podoba zestawienie z krwawnikiem, tylko ten krwawnik w tym roku jakos mi sie zbiesił i sie rozwalił

a na rabatce mam jeszcze inne małe roze w odcieniach rózu i bialo rozowe bylinki

krwawnika jeszcze nie mam, ale taki kwitnący na ciemnorózowy kolor mi się podoba, więc to pewnie kwestia czasu
A czy on może dobrze kwitnąć w pólcieniu?

Ostatnio to jeszcze ta tojeść co masz chodzi mi po głowie i bordowy penstemon.
Tu ma być ogród :) 11:10, 02 cze 2016

Do góry
malkul napisał(a)
ooo wiedze różane zakupki

nooo, co prawda zawartość paczki nie do końca zgodna z zamówieniem, ale coraz bardziej zaczynam się przekonywać do tej pomyłki, może źle nie będzie.
Tu ma być ogród :) 11:09, 02 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

nie jestes już pierwszą osobą, która chwali Heidi, jeszcze się okaże, że będę wdzięczna szkółce za tą podmianę
A co masz obok niej posadzone bo ja planuję za nią niebieskie irysy, pomiędzy irysy trawolistne fioletowe a z przodu myślę jeszcze nad jakąś niską trawką, mam carex Montana ale nie wiem czy nie za wysoki do tej róży?

a mi sie podoba zestawienie z krwawnikiem, tylko ten krwawnik w tym roku jakos mi sie zbiesił i sie rozwalił

a na rabatce mam jeszcze inne małe roze w odcieniach rózu i bialo rozowe bylinki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:04, 02 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Renia pokaż swoją perovskią, ja kupiłam Little Spire i też mam do niej przegożany, a w tle miskanty ML.

Takie 3 ostatnie sztuki dorwałam

I na tej samej rabacie mam jeszcze przetacznik Royal Candles
Tu ma być ogród :) 11:02, 02 cze 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

ja to specjalnie 2 krzaczki heidi sobie w zeszlym roku zamawialam i w sumie chetnie bym zamienila old port na heidi ze wzgledu na rozmiar krzaczka

nie jestes już pierwszą osobą, która chwali Heidi, jeszcze się okaże, że będę wdzięczna szkółce za tą podmianę
A co masz obok niej posadzone bo ja planuję za nią niebieskie irysy, pomiędzy irysy trawolistne fioletowe a z przodu myślę jeszcze nad jakąś niską trawką, mam carex Montana ale nie wiem czy nie za wysoki do tej róży?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:01, 02 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
kupiłam wczoraj Fernando do koniczny, skoncza sie te deszczowe dni i bede pryskac.

gdzie kupowąłś? drogie to?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:00, 02 cze 2016

Do góry
kupiłam wczoraj Fernando do koniczny, skoncza sie te deszczowe dni i bede pryskac.
Tu ma być ogród :) 11:00, 02 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

no tak mówią, że od przybytku głowa nie boli, ale jakby mi dosłali to miałabym już zgryz jak je wszystkie poukładać.

Tak też czytam, że Heidi jest mniejszą wersją Old Port - zapowiada się, że u jednej i u drugiej przynajmniej po jednym pąku się otworzy przez weekend, to będę miała okazję na żywo się przekonać.

ja to specjalnie 2 krzaczki heidi sobie w zeszlym roku zamawialam i w sumie chetnie bym zamienila old port na heidi ze wzgledu na rozmiar krzaczka
Tu ma być ogród :) 10:51, 02 cze 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

zareklamuj bo moze dostaniesz old port bez odsylania i bedziesz miala dodatkowe ale jak cos to ja bym sie nie upierala i nie odsylala

ja mam obie i sa sliczne, najpierw krecilam nosem na old port ale potem bardzo mi sie spodobal

heidi to mniejsza wersja old port wg mnie

sliczna na rabatke z przodu, pieknie pachnie i nie chorowala mi wcale w zeszlym roku

no tak mówią, że od przybytku głowa nie boli, ale jakby mi dosłali to miałabym już zgryz jak je wszystkie poukładać.

Tak też czytam, że Heidi jest mniejszą wersją Old Port - zapowiada się, że u jednej i u drugiej przynajmniej po jednym pąku się otworzy przez weekend, to będę miała okazję na żywo się przekonać.
Tu ma być ogród :) 10:48, 02 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Edytko Na której stronie u Ciebie są rady Toszki na temat RH?

Renia, temat rododendronowy zaczął się na stronie 814 a na 820 Toszka jeszcze napisała długi podsumowujący post, w którym jest mnóstwo ciekawych spostrzeżeń.
Tu ma być ogród :) 10:46, 02 cze 2016

Do góry
zieloniutka napisał(a)

W przypadku pomylonych róż koszty odesłania ponosi sprzedawca.
Można powiedzieć, że się chce je odesłać i on ponosi koszty, jako towar niezgodny z umową;
lub zostawić proponując obniżenie ceny choćby o koszty odesłania.

Swoje prawa trzeba znać i egzekwować, oni liczą na to, że nam się nie będzie chciało!!

Zuza, szacun za powyższy post, widać, że byłaś świetnie przygotowana do walki z nieuczciwym sprzedawcą, ja kiedyś też z sukcesem wygrałam taką sprawę dotyczącą mozaiki do łazienki, ale tam chodziło o 4000 PLN więc warto było walczyć.
Masz rację, sprzedawcy liczą na to, że nie będzie nam się chciało zawracać głowy całą procedurą reklamacyjną.
Tu ma być ogród :) 10:41, 02 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Przesyłkę miałam za free, ale zamiast 3 zamówionych róż Old Port w paczce znalazłam 1 Old Port i 2 Heidi Klum, generalnie te róże są podobne, ale na Heidi sama się nie zdecydowałam bo ponoć chorowita, już napisałam maila, bo nikt mnie nie uprzedził, że taka sytuacja zaistnieje, zobaczymy co odpowiedzą.

zareklamuj bo moze dostaniesz old port bez odsylania i bedziesz miala dodatkowe ale jak cos to ja bym sie nie upierala i nie odsylala

ja mam obie i sa sliczne, najpierw krecilam nosem na old port ale potem bardzo mi sie spodobal

heidi to mniejsza wersja old port wg mnie

sliczna na rabatke z przodu, pieknie pachnie i nie chorowala mi wcale w zeszlym roku
Ogród Mirelli 08:58, 02 cze 2016

Do góry
No naprawdę piękne masz te trzmieliny, mam tą samą odmianę przy wykuszu, u mnie od południowej strony, będą miały mega patelnię, ciekawe jak sobie poradzą, ale to wytrzymałe rośliny.
Zamówiłam sobie trzcinnika Overdam, bod wpływem Twoich

Czarnuszek śliczny, aż dziw bierze, że ktoś porzucił takiego pięknego psa.
Tu ma być ogród :) 08:54, 02 cze 2016

Do góry
Róże

Munstead Wood x 4

Voyage x 3

Heidi Klum x 2 i Old Port x 1

Tu ma być ogród :) 08:52, 02 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
U mnie biala szalwia praktycznie nie istnieje.Twoja piekna

Ta moja w zeszłym roku nie istniała, nie raz miałam ją ochotę wyrwać, ale została i teraz taki gigant się zrobił.
Tu ma być ogród :) 08:49, 02 cze 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
jak ci nie pasuje to odeślij....mozesz tylko te dwie hedi odesłać i nich przyśla zgodne .

masz do tego prawo 14dni. ja w zeszłym roku odesłałam jarzmianki bo mnie nie satysfakcjonowała wielkość dwóch sadzonek ?(odesłałam wszystkie bo sie wk..)....ale przeszłam wojne która wygrałam o zwrot kosztów przesyłki w obie strony....ale to juz nie jest takie łatwe....za duzo nerwów mnie to kosztowało.

Z tym odsyłaniem roślin to najgorsza jest zabawa z pakowaniem i zwykle kończy się, że koszt przesyłki zwrotnej pokrywa niezadowolony klient, więc niezła jesteś jak wyrwałaś tą kasę

Jak składałam zamówienie to od czasu zamówienia, do wpłaty (może godzina) jedna z 3 Old Port zrobiła się niedostępna, dzwoniłam tam i Pan mi sam to zmienił odgórnie twierdząc, że mi ją znajdzie, no a potem taka niespodzianka - albo zrobione z premedytacją, bo okazało się, że wytrzasnąć się tej rózy nie da (jeśli tak to powinni zapytać czy w ogóle się na to zgadzam), albo zwykła pomyłka.
Tu ma być ogród :) 08:44, 02 cze 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Nawet gdyby zamówienie było zgodne to i tak masz prawo bezkosztowo zrezygnować z zakupu. Takie jest prawo dot. Zakupów internetowych i ma nas chronić prezd nieuczciwymi sorzedawcami, ktore umieszczają nieprawidłowe opisy i zdjęcia wystawionych produktów.

Ale swoja droga Heidi wg mnie ładniejsza od Old Port Poczekaj z decyzja dzisiaj u mnie rozwinie kwiat Old port , to taka żarówa
Heidi u mńie nie chorowała, to Tantau a te róze są zdecydowanei zdrowsze od Austinek

Wiem, że mogę odesłać, problem w tym, że jak odeslę to na Old Port mi nie podmienią bo już jej nie ma, co do Heidi na pewno mi się będzie podobać, martwiła mnie tylko ta marna zdrowotność, o której piszą na forach, dlatego tak ważne są opinie osób, które tą róże mają i cieszy mnie to co napisałaś.
Odcienie zieleni 2 08:38, 02 cze 2016

Do góry
Artemis czeka na Ciebie, wpadaj po odbiór

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:32, 02 cze 2016

Do góry
Renia pokaż swoją perovskią, ja kupiłam Little Spire i też mam do niej przegożany, a w tle miskanty ML.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies