Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:03, 17 cze 2021

Do góry

Bardzo urokliwa ścieżka
Piękne piwonie, szczególnie ta koralowa .
Czy wiciokrzewy nie łapią u ciebie mszyc? Kiedyś jak zaczynałam robić ogród miałam sporo wiciokrzewów, wywaliłam wszystkie bo bardzo chorowały na mączniaka i mszyce je oblepiały
Pożegnanie 16:50, 17 cze 2021

Do góry
Witaj Jolcia
Dziś przypadkiem na FB trafiłam na ciebie ...i nacisnęłam i twoje przemyślenia ...fotki poczytałam i musiałam wkleić tutaj gdzie Cię poznaliśmy tą fotkę ....jest taka wymowna
Ku pamięci patrzysz na nas z góry..
Macham...

W ogródku emerytki 16:34, 17 cze 2021

Do góry
gogo napisał(a)
Zrobiłam więcej zdjęć róży nie Alchymist do rozpoznania przez Ewę.
Ma zmienne kolory, środek ma róż trochę muśnięty pomarańczowym /tablet przekłamuje kolory/, a listki jaśniejsze i raczej matowe, nie pachnie i kwitnie do jesieni i nie jest pnąca.

Trudno rozpoznać, skoro kolory przekłamane. Układ kwiatów podobny jak u Mary Ann i Chippendale. Bardzo ładna, ale szkoda, że nie pachnie. Nie wiem, co ona za jedna. Może ktoś inny ją rozpozna?
Mój ogród pod lasem 16:23, 17 cze 2021

Do góry
malgol napisał(a)
MW w nowej odsłonie...kolor ciemny róż

Wg mnie wygląda normalnie. Kolor zależy od temperatur, niekiedy ciemniejszy, a niekiedy jaśniejszy. Zależy, czy zimno czy ciepło
Ogród w dolinie 16:17, 17 cze 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
Dziewczyny, jutro odpiszę.
Jednak mąż przycinał, ja walczyłam z Młodszym.
Tyle żywego ambrowca

Nie wiem co mu jest, ale chyba nie przeżyje takiego cięcia. Wycięłaś mu wszystkie gałęzie?

Irysek taki jak u mnie, piękny jest, piwonie widzę zaczynają kwitnąć
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 16:17, 17 cze 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Informacja dla pytających o irysa - to Iris x barbata "Pink Horizon" kosaciec bródkowy.

Zdjęcia dla przypomnienia tego cudu natury

Bardzo ładny, cudeńko
Różanecznik - Rhododendron - prezentacje roślin 15:56, 17 cze 2021

Do góry
Pochodzi z Pisarzowic.
Ogródkowe perypetie:) 15:53, 17 cze 2021

Do góry
abiko napisał(a)
Sezon różany rozpoczęty na dobre. Wacław pytał mnie czy tylko kwitną róże i co potem. Potem kwitnie reszta, przetaczniki, lilie, hortensje itd. Zawsze coś kwitnie. Obecnie jednak ogród zdominowały róże. I już wiem,że część chyba będę musiała .. przesadzić
To teraz obrazki.

Takich sprzymierzeńców do walki z mszycami to ja lubię

Dzielny ptaszek chyba sikorka żółty brzuszek ma. Jak raz zasmakuje to będzie latał i dziobał.
Piękny kwitnący ogród.
Zielone drzwi w Kruklandii 15:48, 17 cze 2021

Do góry
Judith napisał(a)

Bo do roboty musi być melodia. Gdy ja nie mam melodii to nie robię . Najczęściej jest tak, ze w danej chwili nie mam melodii do danej roboty, ale mam za to do innej. Ta pierwsza musi poczekać. Na stosowną melodię .
Juzia jest w innej sytuacji - przygotowuje miejscowke dla letników, wiec czas goni. Ale we własnym ogrodzie - jak mawia mój dzieć - czilowanie bomby .

Hahahaha!
Czilowanie bomby

Jakbym nie miała full roboty tutaj, to bym robiła u siebie.
Mini oczko czeka, skrzynki do remontu, jedna do dostawienia, kompostownik do remontu.
Drzewo jeszcze jedno mi się marzy posadzić.
Aaaa! I jeszcze jedna rabata cała do zrobienia!
Plus pielęgnacja tego co jest.

U mnie czilowanie tylko chwilowe.

W przerwie układania obrzeży
Różanecznik - Rhododendron - prezentacje roślin 15:47, 17 cze 2021

Do góry

Nn, późny, pięknie pachnie. Wrażliwy, owijany grubą włókniną na zimę. W tym roku za wcześnie zdjęta.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 15:46, 17 cze 2021

Do góry
gogo napisał(a)
Sylwio, w sumie to dobra wiadomość, że możecie zacząć sprzątanie, dzięki temu uratujecie rośliny.
I muł nie zaschnie w skorupę nie do ruszenia.
Na malutkie pocieszenie: chciałaś nasiona drżączki, a będę miała dla Ciebie sadzoneczki
Wysiały mi się w doniczce i nawet kwitną, niech rosną dla Ciebie

Dziękuję
Muł niestety już skorupieje na dużym ogrodzie, ale może w sobotę koparka sobie z nim poradzi...
Przypomnij mi jeszcze czy to drżączka średnia czy drżączka większa bo pierwsza jest bylina, a druga jednoroczna w naszym klimacie.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 15:44, 17 cze 2021

Do góry
Można powiedzieć, że roboty elewacyjno-dachowe ruszyły pełną parą...

Właśnie wybuchła pianka położona na dachu, z gorąca i zalała rabatę i taras przy domu. Róże całe oblepione pianką.
Zieleń, drewno i antracyt 15:37, 17 cze 2021

Do góry
Asia, ładne, cudnie pachnące i bezproblemowe Wczesną wiosną nabyłam 3 odmiany, zakwitła jedna, pachnie bosko Tylko te moje to docelowe duże mają być. Z kompaktowych podobała mi się Red Dagmar, ale akurat była niedostępna. Wybór odmian jest naprawdę spory. Daj się skusić
Nie pamiętam, czy już pokazywałam to zdjęcie. Takie kwiaty ma Hansa

Ogród pod lasem 15:33, 17 cze 2021

Do góry
Co to za krzewy te duże zielone?
UrsaMaior napisał(a)
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 15:03, 17 cze 2021

Do góry
Sylwio, w sumie to dobra wiadomość, że możecie zacząć sprzątanie, dzięki temu uratujecie rośliny.
I muł nie zaschnie w skorupę nie do ruszenia.
Na malutkie pocieszenie: chciałaś nasiona drżączki, a będę miała dla Ciebie sadzoneczki
Wysiały mi się w doniczce i nawet kwitną, niech rosną dla Ciebie
W ogródku emerytki 14:49, 17 cze 2021

Do góry
A może tak?

I tu podpowiedzcie, mam 3 świeczniki /w jednym brak talerzyka/, czy pasowałyby gdzieś postawione w ogrodzie?
Stoją w domu i są notorycznie przewracane przez koty.

Ten wysoki przymierzyłam w kąciku, dałabym mu długą białą świeczkę.

I jeszcze tak z lampą /zepsuta/, w dwóch wersjach, z ewentualną zmianą brązowej koronki na białą.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:40, 17 cze 2021

Do góry
Mam prośbę o pomoc przy tej rabatce. Póki co są tam posadzone różne trawy, ale niekoniecznie muszą tam być. Niestety nie ma możliwości przesunięcia czy zlikwidowania urządzeń do obsługi zbiornika wodnego, które widać na zdjęciu. Potrzebuje coś, co by to przysłoniło, ale tak, żeby w razie czego był łatwy dostęp, więc odpadają np berberysy Po obu stronach tej rabaty są nasadzenia wzdłuż tui, mam tam hortensje (z jednej strony wim's red, z drugiej limelight a pod nimi ciemnobordowe żurawki, rozchodniki matrona i trawy miłki.
Miejsce słoneczne, cień jest późnym popołudniem.

Dodam, że w innych cześcich ogrodu mam kwiaty w tonacji fioletowo-różowej (szałwie, kocimiętki, liathry, jezówki), mam też sporo różnych żurawek i hortensji.
Ogródkowe perypetie:) 14:19, 17 cze 2021

Do góry
Ok da się z tel zdjęcia
Z ogródka na wsi 14:18, 17 cze 2021

Do góry

Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Z ogródka na wsi 14:17, 17 cze 2021

Do góry

Żeby nie być gołosłownym, wklejam zdjęcia posadzonych róż pnących

A przed oczkiem powstał taki prowizoryczny płot...czeka jeszcze na furtkę...ochrona przed ucieczkami psa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies