Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 20:34, 15 lis 2015

Do góry
Magnolia Soulange'a 'Alexandrina' lub magnolia Soulange'a 'Lennei' - te są najczęściej w sprzedaży.
Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 20:02, 15 lis 2015

Do góry
Może ktoś będzie wiedział co to za magnolia.
Posiadam tylko takie zdjęcia.

W Gąszczu u Tess 07:21, 14 lis 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Hiacynty mówisz w kompoście?
Dobrze wiedzieć. Już chciałam sadzić.

To Toszka tak mówi a ponieważ mam zaufanie do rad toszkowych, zastosowałam.

magnolia napisał(a)
rano zajrzałam, westchnęłam i poszłam. Ale musiałam wrócić i wleźć jeszcze raz.
I nie oparłam się, choć miałam nic nie kupować, przez to zdjęcie kliknenłam znowu nową partie cebulowych.
Pięknie Tess.

Oj, to niechcący było Nie zamierzałam - wstawiając to zdjęcie - zachęcać do kolejnych zakupów. Sama się przecież muszę bardzo starać, żeby juz nic nie kupować, A promocje się zaczęły....
A co kupiłaś?

Kasya napisał(a)
Ja doszlam do wniosku ze powinnam miec 2 ogrody, jeden bylby minimalistyczny i elegancki, taki jak mi sie podobaja a w drugim sadzilabym wszystkie chciejstwa
Teresko, ty to teraz masz ! 2 ogrody

Nawet trzy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:53, 13 lis 2015

Do góry
AgaeM napisał(a)
A ja z pilnym pytaniem. Mozna jeszcze trawy przesadzac? Czy juz dac sobie luz? Konkretnie zmiana miejsca kilku zeszlorocznych rozplenic i red barona.

lepiej zostawić i wiosną. Znacznie bezpieczniej.
Ale jak musisz , to przesadzaj, tylko nie dziel teraz.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:00, 13 lis 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

w samych bokserkach?.... Gosia! Ty ładna kobietka jesteś, ale żeby tak w biały dzień...?

miałam na mysli damską
https://www.google.pl/search?newwindow=1&biw=1776&bih=882&tbm=isch&q=bokserka+damska&revid=1505488073&sa=X&ved=0CBsQ1QJqFQoTCK_b-N6KjskCFSMpcgodfhgPOQ#imgrc=gGjXi-mDTk3xLM%3A
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:52, 13 lis 2015

Do góry
nawigatorku- fajnie poczekam

Magnolia- super dzięki za przepis mozliwe że skorzystam bo też lubię przepisy z tej stronki szczególnie te bezowe
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 16:59, 13 lis 2015

Do góry

Lubie te moje kuleczki. A jezówka sie zapomniała i zaczyna kwitnąć

Magnolia już łysa

Zielonym od linijki - ogród Ivony 16:30, 13 lis 2015

Do góry
to może placyjk na ławkę daj pod same gracki? ja bym pod graby dała sama trawę. jak piosała Magnolia: w takich prostych nasadzeniach jest siła rozstaw gdyby była za mały możesz korygować cięciem grabów, tylko zastanawiam się czy nie dędą one"wchodziły" na serby?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:14, 13 lis 2015
Do góry
magnolia napisał(a)
moje dziecko zagniata wg tego przepisu, potem pierniczymy wspólnie.
Są mega dobre wg mnie i gości obrżeajacych choinkę

http://www.mojewypieki.com/post/pepparkakor

haha ja z tej strony piekę makowca ...najłatwiejszy makowiec na świecie.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:09, 13 lis 2015

Do góry
grab samosiejka cięty na bonsai
Stipa na skarpy jest super, lepiej bedzie zimować
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:05, 13 lis 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

Magnolio a co to za drzewo? nie dowidzę.
Gosia wybacz, że u Ciebie, ale wy to jedno prawie

Lawenda w stipie mnie zauroczyła, do teo stopnia,że zapragnęłam zmienić moją mini skarpę, której szczerze nie lubię.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:42, 13 lis 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

wszystko co piekę pochodzi z przepisów z tej własnie strony...co prawda pierników z tej strony nie piekłam, ale ten przepis też musi być genialny
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:38, 13 lis 2015

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:34, 13 lis 2015

Do góry
malkul napisał(a)
u nas dzis pogoda iście wiosenna, w bokserce latam

w samych bokserkach?.... Gosia! Ty ładna kobietka jesteś, ale żeby tak w biały dzień...?

W Gąszczu u Tess 11:40, 13 lis 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Wieczorami sadziłam też cebulowe. Nie tylko na rabatki, ale też w różne dziwne pojemniki.
Na rabatki posadziłam nowe zakupy oraz te, takie, które "rokują", iż zakwitną.
Wiedziałam, iż nie rokują Andżeliki, które podzieliły się na małe cebulki, wiec je bez żalu oddałam na podkarmienie pewnej sympatycznej Forumowiczce.
Ale teraz okazało się, że i inne tulipany, też się podzieliły. W tym Verona, którą uwielbiam i zeszłoroczne liliokształtne z donic.
Pamiętacie je? Bardzo mi się podobały.

rano zajrzałam, westchnęłam i poszłam. Ale musiałam wrócić i wleźć jeszcze raz.
I nie oparłam się, choć miałam nic nie kupować, przez to zdjęcie kliknenłam znowu nową partie cebulowych.
Pięknie Tess.
Dla odmiany czas na zmiany... 09:29, 13 lis 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
ślicznie Beatko!
Ta szafka jest głęboka, że mieszczą się w niej skrzynki?

cześć...i dziękuję....szafka ma ok 30 cm głębokości...skrzynki są dość pojemne...mieszczą podstawową chemię i inne duperele...proszek mam w innej szafce...buziak
Dla odmiany czas na zmiany... 08:43, 13 lis 2015

Do góry
ślicznie Beatko!
Ta szafka jest głęboka, że mieszczą się w niej skrzynki?
W Gąszczu u Tess 07:06, 13 lis 2015

Do góry
Kochani, wybaczcie. Miałam naprawdę zamiar zaraz wrócić, ale ciut się pokomplikowało.

Więc tylko na szybko odpowiem na pytania.
Nutkajski ma ponad 25 lat. Nie pamiętam w którym roku go posadziłam.
Obecnie ma szerokości na dole około 5 metrów, może więcej. Ale byłby szerszy, gdyby:
1. mógł się rozrastać równomiernie (a od jednej strony ograniczała go magnolia)
2. nie został pozbawiony najniżej położonych gałęzi, Obcięliśmy jedną taką, co zajmowała ponad pół szerokości działki.

Nie pamiętam, byu uważała, że jest rzadki. jego uroda polega właśnie na tych zwisających lużno gałęziach.

Filomena - milin jest piękny, ale ekspansywny jak diabli - mam jego odrosty w odległości 6 metrów od pnia.

Jolu - to nie tajemnica, wspominałam tu już o tym. To ogródek przylegający do naszego (wcześniej śp matki mojego eMa), który po uregulowaniu spraw spadkowo-spłacowych jest już tylko nasz.
Okrywanie-zabezpieczanie roślin na zimę 23:30, 12 lis 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Klony palmowe - owinąć włókniną białą, na korzenie niewielki kopczyk z kory.
Magnolia to samo, potem dodatkowo możesz matę słomianą na włókninę zastosować, zdjąć gdy promienie w marcu będą grzać a włókninę pozostawić.
Trawy - nie wiem, skoro małe to kopczyk z kory.

Azalii bym nie okrywała. Różźanecznikom postaw stroisz z gałęzi iglastych i matę od strony wiejących wiatrów.

Dziękuje Ci bardzo tak zrobię Pozdrawiam
Okrywanie-zabezpieczanie roślin na zimę 23:11, 12 lis 2015

Do góry
Klony palmowe - owinąć włókniną białą, na korzenie niewielki kopczyk z kory.
Magnolia to samo, potem dodatkowo możesz matę słomianą na włókninę zastosować, zdjąć gdy promienie w marcu będą grzać a włókninę pozostawić.
Trawy - nie wiem, skoro małe to kopczyk z kory.

Azalii bym nie okrywała. Różźanecznikom postaw stroisz z gałęzi iglastych i matę od strony wiejących wiatrów.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies