Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

beta 09:59, 04 sty 2016

Gardener27 napisał(a)
Czy ja już mówiłem że bardzo lubię Twój ogród ? Chyba się powtarzam

mówiłeś ...ale lubię jak się powtarzasz

Sebek napisał(a)
Kasię i Andrew poznaliśmy jak byliśmy w Anglii w 2012 - zapalenie ogrodowo na maxa

Podsumowanie roku świetne! Mega się mi te równe skrzynie podobają Jak moje krzywe z odzysku się rozlecą to sobie walnę warzywnik z prawdziwego zdarzenia

Kasia i Andrew są zapaleńcami...to prawda ...a Kasia to wulkan energii ...nasze skrzynie tez już nie są pierwszej młodości..ale czekam , aż nastąpi ich naturalny rozpad..wtedy też pomyślę o nowych...pozdr

Kuba napisał(a)
A ja sobie bym zażyczyła na ten rok więcej zdjęć z tego ogrodu- uwielbiam te barwne zestawienia roślin u Ciebie

...dziękuję za przemiłe słowa ....buziaki

Rumianka napisał(a)

Beatko, bardzo spodobał mi się Twój czerwony berberys, cóż to za odmiana? Podasz mi nazwę?

witam...to odmiana Orange rocket

malkul napisał(a)
Beatko przepiękan metamorfoza. twoje rabaty są jedyne w swoim rodzaju, feria barw, zaskakujące połączenia kolorów mega trafne, prace poczynione dokładnie i starannie, domniemywam iże ten rok będzie cudny bo rośliny pokazą całą swoją moc!
BRAWO

Gosia wczoraj jak przeczytałam Twojego posta, to normalnie ciary mi przeszły z radości...bardzo, ale to bardzo dzięki za te słowa ...buziaki
beta 10:02, 04 sty 2016

malkul napisał(a)
ja jakbym sie zastanowiła to np w zeszłym sezonei było by to lato ale w nadchodzącymm w ciemno obstawiam że będzie to wiosna

a tak serio to każda rabata u mnei am swój najlepszy czas i jest on w suemi rózny dla każdej z nich

to prawda ...każda w swoim czasie coś pokazuje....generalnie kocham wszystkie bez wyjątku ...choć, tak ja pisałam niektóre rośliny zachwycają od początku do końca, a inne nie wiedzieć czemu uparte jak osioł...ale to dla mnie motywacja do dodatkowych działań jest
beta 10:10, 04 sty 2016

ewa004 napisał(a)
Twoje szczęście ,fotkami załagodziłaś fakt że tak długo Cie nie było .
Śliczne podsumowanie ,masz się czym chwalic

hahahaha....to dobrze, że mam wybaczone ...mi to podsumowanie tez się podoba ...momentami to jakby nie mój ogród

Tess napisał(a)
Piękny, uwielbiam ten ogród. Jest taki... Twój. Nie sposób go pomylić z żadnym innym.

dzięki Tesiulka ...to, że ja go uwielbiam to chyba normalne, ale słyszeć to jeszcze z ust innych to już mega komplement jest ...zatem jestem dumna jak paw

nawigatorka napisał(a)
Prawda ze masz wyjątkowy ogrod. Miło poatrzec

dziękuję ...

nawigatorka napisał(a)
Tak patrze na Twojego grujecznika i zastanawiam sie czy nie myslalas by go podkrzesac od dolu.taki ma ladny pien bez tych dolnych galazek.

tez o tym myślałam...ale zanim się za to zabrałam to już listki mu ładnie przyrosły i szkoda mi było...ale teraz na wiosnę to zrobie...bo faktycznie lepiej by się prezentował

leon60 napisał(a)
Jak fajnie powspominać, uwielbiam te Twoje ogniste rabaty

merci Oluś...tez mi było miło jak przeglądałam te zdjęcia...dobrze mi to chyba zrobiło

Ewik napisał(a)
Załapałam się na fotki. Uwielbiam twój ogród.

cześć Ewa...niezmiernie mi miło słyszeć takie słowa ...naprawdę...to bardzo cieszy...pozdr
magnolia 10:28, 04 sty 2016

beta napisał(a)

cześć ...właśnie wczoraj się zastanawiałam który miesiąc najbardziej lubię w swoim ogrodzie...i doszłam do wniosku, ze chyba schyłek lata, wrzesień, październik ...choć czosnki i sesleria wiosną też są urocze...i teraz znów nie wiem
Marto co do Żółwika to siałam i kwitł w tym sezonie
gorzej jest natomiast z Żeleźniakiem...mam go dwa sezony i póki co same liście ...gdzieś tam wyczytałam, ze nie lubi jak się o niego przesadnie dba, w sensie zasila....a Ty co na ten temat sądzisz Marto?...co może być przyczyną nie kwitnięcia?

a myślisz, że jak sesleria sucha to ją ściąć czy lepiej wyskubywać?...kurcze mam ją drugi sezon i ciągle się pytam

nie wiem co z tym żelaźniakiem.... może daj mu jeszcze czas, on chyba raczej z tych nispiesznych. Zobacz czy nie zagniwa zimą, np czy z rynny nie spływa na niego, bo nie lubi zimowego zagniwania.
Można mu wiosną dać troszkę kompostu wokół kępy, ale nie za dużo.

Seslerię heuflera ja ścinam wiosną co roku na jeżyka. Za dużo tych suchych do skubania, a młode są tak soczyste, że jak ruszą to mają cudna barwę. Tylko ścinaj na przedwiośniu, żeby czarnych kotków jej nie uciąć jak rusza między źdźbłami.

Dla mnie schyłek lata tez jest magiczny. Ale jak patrzę na wiosenne zdjęcia to koniec wiosny też jest cudny
beta 10:51, 04 sty 2016

AlKa napisał(a)
Ja się zatrzymam przy ostatnim zdjęciu, choć ogród nie mniej piękny niż te urlopowe widoki.

hahaha...urlopowe widoki niczego sobie ...w tym roku tez chyba jezioro
beta 10:52, 04 sty 2016

magnolia napisał(a)

nie wiem co z tym żelaźniakiem.... może daj mu jeszcze czas, on chyba raczej z tych nispiesznych. Zobacz czy nie zagniwa zimą, np czy z rynny nie spływa na niego, bo nie lubi zimowego zagniwania.
Można mu wiosną dać troszkę kompostu wokół kępy, ale nie za dużo.

Seslerię heuflera ja ścinam wiosną co roku na jeżyka. Za dużo tych suchych do skubania, a młode są tak soczyste, że jak ruszą to mają cudna barwę. Tylko ścinaj na przedwiośniu, żeby czarnych kotków jej nie uciąć jak rusza między źdźbłami.

Dla mnie schyłek lata tez jest magiczny. Ale jak patrzę na wiosenne zdjęcia to koniec wiosny też jest cudny

w takim razie będę obserwować tego Żeleźniaka ...z sesleira to wiem, ze na te czarne kotki muszę uważać ...buziaki
polinka 12:20, 04 sty 2016

Kocham Twoje berberysy Liczę, że i moje kiedyś będą takie piękne.

Buziaki Betka
martaibartek 14:49, 04 sty 2016

Beata co jest!!! Kobieto odezwij się na pw, bo się martwiłam!!!!

Podsumowanie ogrodu: piękne!!! po raz kolejny zakochałam się w tym co stworzyłaś. Po raz kolejny obejrzałam każde zdjęcie, każdą rabatę i zapragnęłam rewolucji!

Patrzę na twoją seslerię, perowskia i cieszę się, że dzięki tobie choć po części będę miała pięknie
ren133 15:19, 04 sty 2016

Śliczny ogród
Juzia 12:04, 05 sty 2016

Piękne zmiany!
Nic na siłę..i proszę jaki efekt

A to jakiś obowiązek z tymi podsumowaniami roku? Bo gdzie nie zajdę to roczne fotki...