Piękny, uwielbiam ten ogród. Jest taki... Twój. Nie sposób go pomylić z żadnym innym.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
ale świetne są takie podsumowania i retrospekcje sezonu! Widać na nich jak wszystko rośnie i krzepnie i jak fajnie zastępują się kolejno różne efekty barw czy faktur. Pięknie jest Beatko- od wiosny do zimy. Nawet stalowa rabata listopadowa zachwyca
pamiętam że miałaś żółwika, siałaś go chyba- kwitł e tym roku?
No to czekamy na ...seslerię chyba- ona u Ciebie ogłasza nowy sezon?
cześć ...właśnie wczoraj się zastanawiałam który miesiąc najbardziej lubię w swoim ogrodzie...i doszłam do wniosku, ze chyba schyłek lata, wrzesień, październik ...choć czosnki i sesleria wiosną też są urocze...i teraz znów nie wiem
Marto co do Żółwika to siałam i kwitł w tym sezonie
gorzej jest natomiast z Żeleźniakiem...mam go dwa sezony i póki co same liście ...gdzieś tam wyczytałam, ze nie lubi jak się o niego przesadnie dba, w sensie zasila....a Ty co na ten temat sądzisz Marto?...co może być przyczyną nie kwitnięcia?
a myślisz, że jak sesleria sucha to ją ściąć czy lepiej wyskubywać?...kurcze mam ją drugi sezon i ciągle się pytam