Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Typografia ogrodu 21:34, 11 paź 2015

Do góry
Wow ale foty!
Ogród pod trzema dębami 21:31, 11 paź 2015

Do góry
To ja poproszę woreczek liści z mojego ulubionego ogrodu
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:24, 11 paź 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Choć róż nie posiadam, to zestawienia kwiatów robią wrażenie!
O bergenii nic nie napiszę... U Ciebie oszałamia i przez Ciebie ją nabyłam. Teraz, po wywaleniu wszystkich żurawek, czyli podstawowego pożywienia opuchlaków, wszystkie gadziny przerzuciły się na bergenie właśnie

No tak ja mam przeciez opuchlaki w rozach przez bergenie

Jeju natchnęłaś mnie!!!! W miejsce bergeni beda kostrzewy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:22, 11 paź 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

No mam miejsce jeszcze na dwie...
Miała być Munstead i coś jeszcze.
Nie wiem czy nie jakaś pnąca.

Ja chyba sie przerzucę wyłacznie na niskie. Wszystkie, ktore rosna powyzej 1,5 M będe eksmitować za dwa lata...

Pnącą jak poprowadzisz?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:21, 11 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale tu różanie się zrobiło Cudne zdjęcia

Napisałam posta i poszło w kosmos... I dobrze, bo krytykowałam roże
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:17, 11 paź 2015

Do góry
Enya73 napisał(a)

Fantastyczne połączenie kolorów. Faktycznie, jak tu nie kochać róż. Ja mam tylko 3 odmiany i miejsca na więcej brak. Teraz jedynie pod warzywka jestem gotowa oddać parę metrów. Ciekawe czy róże z warzywami konweniują?
Pozdrowienia

Anitko koniecznie musisz wygospodarować miejsce na róże!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:16, 11 paź 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Dziękuję za varellę. Piękna jest. Chyba dlatego tak piekielnie droga wszędzie Oczyma wyobraźni ujrzałam takie ogromne verellkowe poduchy jak danica Borbetki... Mmmm...

Oj chyba byś kilka danica za jedną varella kupiła... Ceny mają masakryczne. Moją ok 60 cm kupiłam za prawie 300 zł a malutkie za 90 zł.....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:14, 11 paź 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Queen i Claire mówisz?
I William i Princess Alexandra?

Tak Queen dla złamania tych ostrych różów. A co z Eglantyne?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:13, 11 paź 2015

Do góry
Kasiek napisał(a)

Widzialam kilkanascie krzakow, kazda miala inny odcien. Oczywiscie, gleba, wilgotnosc, miejsce itp maja ogromny wplyw na wyglad i kolor.
Fotki moga przeklamywac, kazdy aparat inaczej uchwytuje swiatlo i kolor...
Myslalam o niej do kolekcji kolorow, ale juz nie mysle.

Większość osób bardzo się nią zachwyca ale ja wolę intensywniejszy odcień
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:11, 11 paź 2015

Do góry
Pawlus napisał(a)
Marzenko, pytałaś wczoraj czy ktoś ma hortensje Bobo. Możesz sobie zerknąć u mnie, mam od 2 sezonów:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2759-trawiasto-hortensjowe-ranczo-ze-stawem?page=142
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2759-trawiasto-hortensjowe-ranczo-ze-stawem?page=149
Jeszcze na stronie 140
Teraz przebarwiła się tak jak Limelight.

W Wojsławicach widziałam Bobo i rzeczywiscie były zachwycajace. Warto pamietać, ze sa nizsze od Limlajtek a maja cudowne, wielkie kwiaty
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:09, 11 paź 2015

Do góry
Loosiuu napisał(a)

Ja swoją co 2-3 lata równałem z ziemią i od nowa szybko odrastała pięknymi soczystymi liśćmi. Polecam taki zabieg

Ja wyrywam wiosna brzydkie liscie i dzieki temu przerzedzać bergenie, ktora ładnie odbija . Ale wartow indziej o rozlaniu z ziemia
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:07, 11 paź 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Ta Ghita jak wielkościowo? Mocno szeroka?
Spodobała mi się...

Albo napisz czy Ghita czy Claire?

Obie roze mam dopiero pierwszy sezon. Kwiat ma zdecydowanie piekniejszy Ghita - wielki ale bardzo słabo kwitała. Krzczek na razie niewielki i o ładnym pionowym pokroju ok 80 cm. Claire za to raczyła mnei cudownymi kisciami kwiatow i jest ciut niższa w tym pierwszym sezonei. Zobaczymy jak bedzie za rok

Ghita to typowy bladawiec jak Madame Knorr, Comte de Ch, (podobne duze, piekne kwiaty) . Ale Claire jest niepowtarzalna ze swym intensywnym kolorem, ktory plowiejac robi sie taki fajny zimny fioletowy i z napakowanymi kwiatami. Ja bym wybrała Claire i dodałabym do tego Queen of Sweden albo dyskutowane Lavender
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:03, 11 paź 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Róże przepiekne u Ciebie nadal.
Dziękuj boguuuu, że mamusia nie chce. Uwierz mi, nawet te najbardziej kochane mają po dziurki w nosie córek, a córki mamuś. Nie przesadza się starych drzew, coś w tym jest. Zapisz mamę na wymianę stawów biodrowych, teraz to prawie "kosmetyka" a komfort zdecydowanie lepszy

Pewnie masz racje ale prozaicznych prostych czynności z powodu odległości do mamy przez telefon nie wykonam. I to najbardziej boli , że gdy mie potrzebuje nie ma mnie przy niej.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:35, 11 paź 2015

Do góry
W wazonie Ascot nie jest taka czerwona. Ewidentnie aparat gubi się przy jej kolorze
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:33, 11 paź 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Mi by już się przydały takie porównania!!!

Ktoś coś ma?

NO to specjalnie dla Ciebie aktualnie kwitnące... Na resztę musisz poczekać do czerwca

Tylko nie wiem dlaczego zniknął podpis Young Lycidas (pomiedzy Alnwick i Ascot)

i wszytskie stoją wazonie. Ah czekam na ich kolejny sezon

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:27, 11 paź 2015

Do góry
Mała Mi - chcesz bergenię? Mogę Ci wiosna dużo odnóg dać. Im częściej jej urywam stare odnogi tym lepiej wyglada

Do góry
dubel...
Varella przyrosła ok 30 cm średnicy w ciągu 3 lat. Nie rośnie szybko ale jest piękna gesta

Do góry
Zielona napisał(a)
Poczytałam, metamorfozę przedpłocia obejrzałam, jesieni nie dostrzegłam, a w bólu kontuzji łączę się z Tobą, choć u mnie cierpi ręka.

Marzenko, czy Twoje varelle naprawdę mają metr średnicy??? Na zdjęciach jednak gubi się proporcje. Ile czasu potrzebowały, by nabrać takich rozmiarów?

Marto mam 3 małe ok 30 cm varelle w kostrzewie i jedną wieeeeelką - ma dobrze ponad 1 m średnicy

Na tym zdjeciu to wielkie półkole pod purpurową Munstead Wood to moja największa varella

Tu ją chyba wiosną najlepiej widać - a jeszcze podrosła

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:19, 11 paź 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Kurcze...wolna jestem, godzin pilnowalam, chcialam sie z wami spotkac....ale wy, to torpedy.
Mamy, mamy w identycznym wieku, ale ja pilnuje moja, aby mnie rozpoznwawala...jakie to bolesne...juz nie pogadam, teraz mysle czy geny czy zycie decyduje o tym, kim jesteś.
Ja siebie nie znam, doszłam do takiego wniosku

Irenko biegłam na kolejną imprezę. Ale co ma wisieć nie utonie
W piątek byłam w JG załatwić opiekunkę mamie... Skoro nie che zamieszkać z żadną z 3 córek, każda min 100-300 km od niej to musimy jakoś temu wiekowi zaradzić... Pamięć jeszcze nie najgorsza ale stawy biordowe i kolana do wymiany...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:16, 11 paź 2015

Do góry
Tusiala napisał(a)
Dziekuję Bałagan? Prześlicznie jest a jesieni prawie nie widać. Bukszpany, carexy i róże.... fanatastyczne

Oj po dzisiejszej nocy chyba będzie widać jesień... ewidentnie mróz nadchodzi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies