Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 19:15, 11 paź 2015

Zagajanka napisał(a)
Miło znowu było się zobaczyć

Chciałam porównać Gabisi Novalis i Twoją Lawender Ice z moją Celebrating Life, ale niestety ta ostatnia stoi już tylko z jednym przymrożonym kwiatkiem, więc zdjecie nie było by miarodajne.

Zerwałam więc kilka innych wciąż kwitnących u mnie pastelowych róż i wyszło tak:

Chandos Beauty jest tu jako przykład ciepłego różu
QoS to taki mieszaniec (ma "ciepły" środek), reszta jest w stosunkowo zimnym odcieniu różu/fioletu.

Ajajaj jakie piękne fotki. Musze sobie zapisnować. Trzeba bedzie w sezonie takie śliczne porównania na Tobie wymusić
Madzenka 19:16, 11 paź 2015

Tusiala napisał(a)
Dziekuję Bałagan? Prześlicznie jest a jesieni prawie nie widać. Bukszpany, carexy i róże.... fanatastyczne

Oj po dzisiejszej nocy chyba będzie widać jesień... ewidentnie mróz nadchodzi
Madzenka 19:19, 11 paź 2015

Milka napisał(a)
Kurcze...wolna jestem, godzin pilnowalam, chcialam sie z wami spotkac....ale wy, to torpedy.
Mamy, mamy w identycznym wieku, ale ja pilnuje moja, aby mnie rozpoznwawala...jakie to bolesne...juz nie pogadam, teraz mysle czy geny czy zycie decyduje o tym, kim jesteś.
Ja siebie nie znam, doszłam do takiego wniosku

Irenko biegłam na kolejną imprezę. Ale co ma wisieć nie utonie
W piątek byłam w JG załatwić opiekunkę mamie... Skoro nie che zamieszkać z żadną z 3 córek, każda min 100-300 km od niej to musimy jakoś temu wiekowi zaradzić... Pamięć jeszcze nie najgorsza ale stawy biordowe i kolana do wymiany...
Juzia 19:21, 11 paź 2015

Madzenka napisał(a)

Ajajaj jakie piękne fotki. Musze sobie zapisnować. Trzeba bedzie w sezonie takie śliczne porównania na Tobie wymusić

Mi by już się przydały takie porównania!!!

Ktoś coś ma?

Madzenka 19:27, 11 paź 2015

Zielona napisał(a)
Poczytałam, metamorfozę przedpłocia obejrzałam, jesieni nie dostrzegłam, a w bólu kontuzji łączę się z Tobą, choć u mnie cierpi ręka.

Marzenko, czy Twoje varelle naprawdę mają metr średnicy??? Na zdjęciach jednak gubi się proporcje. Ile czasu potrzebowały, by nabrać takich rozmiarów?

Marto mam 3 małe ok 30 cm varelle w kostrzewie i jedną wieeeeelką - ma dobrze ponad 1 m średnicy

Na tym zdjeciu to wielkie półkole pod purpurową Munstead Wood to moja największa varella

Tu ją chyba wiosną najlepiej widać - a jeszcze podrosła

dubel...
Varella przyrosła ok 30 cm średnicy w ciągu 3 lat. Nie rośnie szybko ale jest piękna gesta

Mała Mi - chcesz bergenię? Mogę Ci wiosna dużo odnóg dać. Im częściej jej urywam stare odnogi tym lepiej wyglada
Madzenka 19:33, 11 paź 2015

Juzia napisał(a)

Mi by już się przydały takie porównania!!!

Ktoś coś ma?

NO to specjalnie dla Ciebie aktualnie kwitnące... Na resztę musisz poczekać do czerwca

Tylko nie wiem dlaczego zniknął podpis Young Lycidas (pomiedzy Alnwick i Ascot)

i wszytskie stoją wazonie. Ah czekam na ich kolejny sezon

Madzenka 19:35, 11 paź 2015

W wazonie Ascot nie jest taka czerwona. Ewidentnie aparat gubi się przy jej kolorze
19:40, 11 paź 2015
Madzenka napisał(a)

tak trzeba będzie się nauczyć zestawiać róże ...wtedy nawet jak aparat trochę kłamie to widać różnicę.
u mnie Novalis też nigdy tak nie wyglądała jak w Bawarii..zawsze jest jaśniejsza bardziej pudrowa.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies