Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:39, 22 kwi 2021

Do góry
Milka napisał(a)
jak się nie pamięta, co gdzie jest
to jedno na drugim

rusza

siewki cisów wspaniale rosną

złapałam motyla

Irenko ,

Tez bym tak chciała
cudnie
a od przybytku głowa nie boli hihihi
tym bardziej jeśli chodzi o roślinki hihihi
Początki zmagań 11:38, 22 kwi 2021

Do góry
Potrzebna mi pomoc postanowiłam dokończyć taras i stawiam ściankę z osb i pod spodem ma być donica tylko czy zostawić kolor taki jak jest i donicę zrobić ciemną ,a może płytę pomalować na czarno a donica jasna . Może ktoś ma pomysł ?
Liliowo i kolorowo:) 11:37, 22 kwi 2021

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Oj na wielu i jeszcze troche zostało ale pandemia nas tez przychamowała, po drugiej dawce szczepionki będziemy juz bardziej bezpieczni, teraz sie jeszcze chronimy a nie wszystko da się kupic przez internet czasami musze np. plytki na schody zobaczyc, dotknac.

A to czesc wiaty, jeszcze pokrycie dachowe i oblachowanie, juz cały material czeka ale po drugiej dawce dopiero bedzie konczył bo pomoc syna potrzebna.

Danusiu

Ale masz ładnie
Ptasi gaj 11:36, 22 kwi 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dzisiaj piękna pogoda kilka dni ciepelka i wszystko śmiga, ale daleko nam do wzrostów z południowej Polski.

Zaglądałam dzisiaj do innej roślin cieszę się że no gillenia trójlistkowa i stipulata wychodzi. Mam kilka krzaków od jesieni i bałam się że nie przeżyje zimy a jednak wszystko jest ok.
Jeżówki też prawie wszystkie odbijają to będzie kolorowo.

Bergenia od kilku lat nie kwitła w tym roku ruszyła

Motyle już się uganiają. Widziałam dzisiaj ważki

... takie fotki to mogę oglądać 24h

masz więcej
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 11:34, 22 kwi 2021

Do góry
25 lutego przyleciały szpaki dla mnie to zawsze wyjątkowa chwila gdy nagle rano słyszę wesołe pogwizdywanie tych ptaków. Pojawiły się wyjątkowo wcześnie. Wydawało się, że wiosna przyjdzie szybko

Ogrodowo nie działałam nic. Przeraźliwe zimno zniechęcało do wyjścia. W domu tradycyjnie rosły kiełki
Ogród Basi i Romka 11:34, 22 kwi 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)
Pomidory po posadzeniu chyba mają się dobrze, z drugiej strony jest ich trochę mniej i jest zastawione miejsce na ogórki kilka sztuk zostało , ale to tak gdyby coś się zmarnowało, będzie można dosadzić na środku będzie jeszcze jakaś kładka do chodzenia

...już w szklarni ?
a nie za zimno ?
Pamiętajcie o ogrodach 11:32, 22 kwi 2021

Do góry
greg66 napisał(a)
Ciepło i slońce to od razu weselej

Ale fajniutko
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 11:28, 22 kwi 2021

Do góry
Krótkie "wspominki" jako uzupełnienie wątku

W lutym wciąż było mnóstwo śniegu i co jakiś czas nowe "dostawy" białego puchu
14 lutego czuć było już pierwszy powiew wiosny
Polecane drzewa i krzewy liściaste 11:22, 22 kwi 2021

Do góry
Różnica w wybarwienia kwiatów ogromna , co to za drzewka ???
Czy ta jaśniejsza to Pissrdi ?
Ciemna ?

Ogród z zegarem 11:20, 22 kwi 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Raz lub dwa razy w roku jest koszone przez rolnika ze wsi obok. My mamy skoszoną łąkę, a on trawę dla zwierząt .

Kupiłam se trochę aksamitek

... trochę ... hihihi

Problemy z tujami 11:18, 22 kwi 2021

Do góry
Moje tuje zaczęły marnieć , lekko brązowieć - nie wszystkie . Wydawało mi się, że popaliłem nawozem jesiennym . Po konsultacji z ogrodnikami ,każdy stwierdził iż jesiennym nawozem nie można popalić .
Zacząłem szukać na forum i znalazłem . Dosłownie tak jak miałem .
Tuje rosły ładnie 2 lata ....... i zaczęły marnieć , zwłaszcza czubki mocno przyschły i przy niektórych dół .
Wywaliłem szmatę i posypałam kompostem, teraz czekam
Prawdopodobnie uratuje wszystkie , ale to co zobaczyłem pod szmata to szok
Z bukszpanem mam podobnie .....

Ogrodowe wariacje 11:09, 22 kwi 2021

Do góry
Wiaan napisał(a)
Nowy nabytek- klon palmowy Atropurpureum

Czy taki klon by rósł w donicy na tarasie?
Ogrodowe wariacje 11:08, 22 kwi 2021

Do góry
Wiaan napisał(a)
Dostałam kolejne róże z innej szkółki, tak wyglądają, dużo bardziej rozbudowane korzenie. Tu są 3 szt. W porównaniu do innego dostawcy te wypadają lepiej, ale zobaczymy najważniejsze czyli jak będą rosły, bo przecież ja wszystkie potraktuję jednakowo

Moje Atremisy 4 szt z 2 szkółek wyglądają podobnie. Dziś je tymczasowo do donic wsadzę bo czekają w wodzie. liczyłam ze pójdą do gruntu na właściwe miejsce ale glebogryzarki nie ma to i miejsca nie ma.
Ogrodowe wariacje 10:58, 22 kwi 2021

Do góry
Dostałam kolejne róże z innej szkółki, tak wyglądają, dużo bardziej rozbudowane korzenie. Tu są 3 szt. W porównaniu do innego dostawcy te wypadają lepiej, ale zobaczymy najważniejsze czyli jak będą rosły, bo przecież ja wszystkie potraktuję jednakowo

Sezon 2017 u Hanusi 10:52, 22 kwi 2021

Do góry
Halinko, trawy u mnie późno ruszają, a Memory, wczoraj dostała wodę nareszcie. Kły czerwonawe widziałam, ale ta rabata jeszcze nie plewiona, to i o tym , że żyje wiem tylko z przemarszu. Specjalnie nad nią nie pochylałam się. Obiecuję, że będę informować o jej wzroście.

Sezon 2017 u Hanusi 10:42, 22 kwi 2021

Do góry
Ewo, Basiu, trzeba czerpać pozytyw i z przyrody. Płatki magnolii i tak opadną za tydzień, cieszą oczy teraz, są w różnych odcieniach. Nie zmarzły w pąkach, zakwitły. A że z rdzą teraz są? Przewidywałam to sadząc, nie mam do nikogo żalu. Taki klimat.

Szafirki nie ucierpiały

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 10:37, 22 kwi 2021

Do góry
Kamasje
Jakie macie kamasje ?
Od razu widać ze to inna roslina
Małe i duże kamasje tak teraz wyglądają

Začínáme plánovat zahradu 10:36, 22 kwi 2021

Do góry
Nelaa94 napisał(a)
Prosím jestli mi může někdo poradit. Chci k terase udělat záhon. Chtěla bych tam zsadit šalvěje, traviny ponytails, možná buxusy a carexy?
Nevím ale jak sadit daleko od sebe. Za každou radu budu ráda
(1. šalvěj "caradonna", 2. stipa "ponytails", 3. Carex "ice dance"/ carex "the beatles", 4. buxusy)

Melduję że zamierzam podglądać, zapowiada się piękny ogród
Też nie mieszałabym traw na tej rabacie. Zimozielone masz bukszpany i jeden gatunek traw wystarczy. Ale dałabym jeszcze inne byliny do towarzystwa szałwi. U siebie mam rabatę że stipą i szałwią karadonna. Mam tam jeszcze odętkę, przegorzana i lilię Easy Waltz. Są też fioletowe czosnki. Miałam jeszcze dosadzić jeżówkę Sunseekers Rainbow ale chyba już mi się nie zmieści. Zobaczymy po sezonie bo rabata stworzona jesienią. Moim zdaniem pięknie by się komponowała z szałwią karadonna.
Przydało by się też coś wczesną wiosną. Polecam tulipany botaniczne.
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 10:32, 22 kwi 2021

Do góry
Też powoli coś działam posadziłam 2 borówki, przygotowuję miejsce pod kolejne 2-3 szt. Mam nadzieję, że będzie im tu dobrze - to miejsce w pobliżu sosny, gleba była naturalnie chyba bardziej kwaśna niż "kwaśne" podłoże pod borówki Część już przemieszana z dobrociami.

Udało mi się ukorzenić 3 róże, ale kolor będzie niespodzianką, bo pomieszałam patyczki jak zakwitną w przechowalniku to zdecyduję, czy gdzieś je wykorzystam. Sadzonki bukszpanów niestety zmarniały, chyba podmarzły.

Wszystkiego po trochu 10:00, 22 kwi 2021

Do góry
mirkaka napisał(a)

brunera,

a w lasku tak

mirkaka napisał(a)

Tak, pragnie i bodziszek korzeniasty, a ta niska polanka to marzanka wonna
Wszystkie te roślinki rosną na suchym stanowisku pod świerkami, sporadycznie je podlewam, tylko przy silnych upałach i długiej suszy

Mirko to tutaj ten zestaw ?

A brunnera gdzie u Ciebie rośnie, też na jakimś suchym stanowisku?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies