Jagoda, od dawna już chcę postudiować Twój wątek, trafiłam kiedyś do Ciebie na chwilę przez ... zdjęcie berberysów przy murku na pintereście, zachwyciła mnie ta realizacja. Teraz zajrzałam od końca i znalazłam coś takiego i powiem, że prostota tego zdjęcia mnie urzeka. Genialne tło, genialne połączenie roślin wiosennych. Podpatrzę sobie Twoje poczynania, jeśli pozwolisz. Gratuluję i trzymam kciuki za nową rabatę
Podczas prac nad zmienieniem trawnika znalazłam duże pokłady takich korzeni
Resztka tego czegoś jest również na kosce, roślina bardzo mocno rozkorzeniona z długimi korzeniami odrastającymi od korzeni (potrafi odrosnąć z korzenia spod kostki)
Obecnie mam zdjęty trawnik zostały jedynie ogromne pokłady korzeni tego czegoś
I pocykałam
Ukochane ciemierniki
Największa moja brunnera z hostą Halcyon.
Danko, kosmatka rośnie pozostałe też, choć były mniejsze i potrzebują więcej czasu na rozwój
Szukam trzmieliny do posadzenia przy ogrodzeniu od południowej strony, aby się pięła. W ogrodniczym wypatrzyłam Interbolwi, Sunspot i Emerald'n Gold. Czy którąś z nich szczególnie się nadaje na słońce? Czy każda zimą będzie robiła się różowo-szara?
Na ostatnim zdjęciu wypatrzony po sąsiedzku efekt, który chciałabym uzyskać u siebie. Na moje oko, to nie jest chyba japońska tylko "zwykła", a brak żółtego przebarwienia to jakaś anomalia gatunkowa (swoją drogą, ładna anomalia)
Hurrra, mam okiennice i boazerię
Emuś skończył domki dla jeży /jutro 2 jadą na łono natury/ i wreszcie mógł zrobić mój wymysł
Ja w międzyczasie położyłam na skalniaku doniczkę i postawiłam pieńki
Dostałam ostatnio jakiegoś zaćmienia
Ten zepsuty zegar cały czas wisiał w kuchni na widoku, a ja dopiero dzisiaj zaskoczyłam, że powinien wisieć na drabinie
Róża Olivia już w pączkach. To najładniejszy krzak różany u mnie.
Towarzyszą jej czosnki Globemaster ( 16 kwiatów będzie w tym roku) kocimiętki i nowość wieczornik damski. Wysiałam nasiona w ubiegłym roku(nie załapał się na fotkę).
Gęsiówka w żeliwnym garze.