No właśnie chodzi o tą wysokość jałowców Dlatego ta ściankę wyższa zrobiłam żeby je trochę "zmniejszyć" żeby tak nie przytłaczały ...
Nie widzi mi się kolejny gatunek w tej okolicy ... dlatego tulipanowiec wypadł Bardziej sklaniam się ku jescze jednej ŚŚ ... bylaby taka okrągła rabata z 3 ŚŚ i ścianką a jałowce tylko jako tło ścianki. Co myślisz?
Dzięki Edytko
Kształt niebanalny bo musiał się wpisać w cała rabatę
Bukszpany nawoziłam azofoską wiosną i chyba raz podlałam gnojowką z pokrzyw. Teraz się zastanawiam czy mi tych moich pieknych kulek słońce nie przypali Mam jedną siatkę cieniującą ale jak to zrobić bezpośrednio na bukszpanach położyć?
A propos zieloności bukszpanów jeszcze mam taką refleksję, że bukszpany pierwszy sezon u mnie nie sa ładne ... dokładnie tak jak piszesz takie żółtawe, nie mają za dużo przyrostów a dodatkowo niekształtne ... o tak jak tu:
Dopiero w kolejnym sezonie się zbierają
PS A co myślisz o tej nieszczęsnej białej ścianie?
nie chyba nie za wysoka.myslalam po prostu ze bedzie nizsza.
Cos bym tam dala,niekoniecznie jalowce.moze cos na scianie np jakis powojnik ale raczej taki botaniczny o drobnych kwiatach.i mnie by denerwowala wysokosc tych jalowcow.ale to ja
Każdy się może pomylić ... przestań
Cieszę się, że Ci się podoba ścianka Ale jeśli jakaś uwaga Ci się nasuwa to mów śmiało ... na tym etapie to chyba jeszcze można coś zmienić
Olu
Tylko czym ją zakryć żeby to wszystko fajnie wyglądało?
Juzia proponuje pociągnąć jalowce ... ja tam widzę jeszcze jedną ŚŚ.
Byłaby rabata w ksztalcie koła z 3 ŚŚ a jałowce jako tło do ścianki ...
Kurczę myślisz, ze za wysoka? Ma 1,37m a miało być 1,50m ... Kształt tez mi się podoba ... tylko moglam 20cm szerszą zrobić żeby zaslonić do końca jalowca po prawo ...
Asia, no i co myślisz z tą biala scianą?