Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

nawigatorka 11:38, 19 cze 2016

ren133 napisał(a)

Kurczę myślisz, ze za wysoka? Ma 1,37m a miało być 1,50m ... Kształt tez mi się podoba ... tylko moglam 20cm szerszą zrobić żeby zaslonić do końca jalowca po prawo ...
Asia, no i co myślisz z tą biala scianą?
nie chyba nie za wysoka.myslalam po prostu ze bedzie nizsza.
Cos bym tam dala,niekoniecznie jalowce.moze cos na scianie np jakis powojnik ale raczej taki botaniczny o drobnych kwiatach.i mnie by denerwowala wysokosc tych jalowcow.ale to ja
Juzia 11:42, 19 cze 2016

amelia_b 11:43, 19 cze 2016

He he i urosły Juzia padnę zaraz
Juzia 11:46, 19 cze 2016

No nie ładniej z zieloną ścianą???
amelia_b 11:48, 19 cze 2016

Wystarczy może ścianę na zielono farbą machnać a skąd takie wielkie jałowce wziąść żeby był od razu efekt wow?
butterfly 11:50, 19 cze 2016

Ale masz slicznie ren, pieknie

Kuleczki takie równiutkie i zdrowo zielone - ja mam jeszcze cięcie przed soba i nawet nie wiem kiedy sie za to zabrać...

scianka bedzie mega - chciałabym mieć tez jakis element wodny w ogrodzie, pomysłu brak.
tez jestem za zakryciem ściany, jałowce nie za bardzo... moze pomysł navi dobry, przymocuj kratkę, taką mało widoczną, z druta np. i daj tego powojnika.
Taka goła za bardzo przyciąga uwagę.
A może jakieś lustro albo niby okienko w szprosach...
Juzia 11:51, 19 cze 2016

amelia_b napisał(a)
Wystarczy może ścianę na zielono farbą machnać a skąd takie wielkie jałowce wziąść żeby był od razu efekt wow?

Można kupić ciut niższe i te wielkie przyciąć
ren133 11:52, 19 cze 2016

lindsay80 napisał(a)
Ścianka będzię pięknym elementem, kształt nieobnoszony, to będzie charakterystyczny element nie tylko Twojego ogrodu, ale w ogóle na forum!

Bukszpany pocięłaś książkowo i jakie one zdrowe.
Moje coś żółkną w środku, napisz czy nawoziłaś swoje a jeśli tak to czym i czy dawno?

Jeśli jednak malinowa róża to może Ascot, tyle ma dobrych opinii?

Dzięki Edytko
Kształt niebanalny bo musiał się wpisać w cała rabatę
Bukszpany nawoziłam azofoską wiosną i chyba raz podlałam gnojowką z pokrzyw. Teraz się zastanawiam czy mi tych moich pieknych kulek słońce nie przypali Mam jedną siatkę cieniującą ale jak to zrobić bezpośrednio na bukszpanach położyć?
A propos zieloności bukszpanów jeszcze mam taką refleksję, że bukszpany pierwszy sezon u mnie nie sa ładne ... dokładnie tak jak piszesz takie żółtawe, nie mają za dużo przyrostów a dodatkowo niekształtne ... o tak jak tu:

Dopiero w kolejnym sezonie się zbierają

PS A co myślisz o tej nieszczęsnej białej ścianie?
ren133 11:57, 19 cze 2016

nawigatorka napisał(a)
nie chyba nie za wysoka.myslalam po prostu ze bedzie nizsza.
Cos bym tam dala,niekoniecznie jalowce.moze cos na scianie np jakis powojnik ale raczej taki botaniczny o drobnych kwiatach.i mnie by denerwowala wysokosc tych jalowcow.ale to ja

No właśnie chodzi o tą wysokość jałowców Dlatego ta ściankę wyższa zrobiłam żeby je trochę "zmniejszyć" żeby tak nie przytłaczały ...
Nie widzi mi się kolejny gatunek w tej okolicy ... dlatego tulipanowiec wypadł Bardziej sklaniam się ku jescze jednej ŚŚ ... bylaby taka okrągła rabata z 3 ŚŚ i ścianką a jałowce tylko jako tło ścianki. Co myślisz?
ren133 12:00, 19 cze 2016

Juzia napisał(a)

Właśnie piłam kawkę i zastanawiałam się ile sztuk jałowców bym tam potrzebowała żeby zakryć całą ściankę
Jak dla mnie dobrze to wygląda bo jednolicie