Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 09:05, 23 mar 2016

Do góry
oo skrzynei będą fajnie cos wysiałaś z mysla o nich?

jak święta u jazzy?
Boćkowe perypetie ogrodkowe 23:52, 22 mar 2016

Do góry
Bociuś...

Co do mnie to trzeci wątek już pół roku ciągnę - ostatnio wianek machnąłem i pół forum przyszło go oglądać, już trzeci tydzień się nim jarają Pokazałem koleżankom na studiach i też cmokały - nad wiankiem, nie nade mną rzecz jasna

W ogrodzie Danusi perfekcja do potęgi entej - szał ciemiernikowy, nowy dywan rozłożony - perfekcyjne królestwo w najlepszej formie - tam mus nadrobić zaległości

U cioci Gosi storotkowe szaleństwo - w ogrodzie nie ma już miejsca to w domu posadziła - mus jej o ścianach wertykalnych podpowiedzieć

Kindzia robi zlot w czerwcu - liczymy, że skrzydła Cię zaniosą do Pszczyny w tym roku

Nawigatorka szaleje z wątkiem, że tu nawet najzdolniejsi czytacze forum nie nadążąją. Teraz profanacji kul dokonała i powstanie żywopłot bukszpanowy - oprawa ciurkadełka.

W Miłkowie odsłoniły się łuki po winogronach Będą róże, powojniki i rzygacze lub sikające putto (I hope so!)

Ana art zaczeła działać w ogrodzie - jeśli chodzi o liczbę wykonanych prac to nie wiem czy nie jest na prowadzeniu. Mus dogonić

Polinka jaja robi... 55 sztuk - co jak co, ale wg mnie powinna zrobić jeszcze jedno - co by parzyście było, jak to Pan Bóg w zamyśle miał

Madżenka tak obsadza donice, ze wszyscy dooopościsku dostają - a ja to już na pewno Musi nam coś na rozluźnienie polecić z H.

Mała Mi muminkuje - rozumiem, że doczytałaś, że teraz są muminki do kwadratu?

Ola leon wszystkich doprowadza do depresji swoją perfekcją - o ogrodzie nie wspominam

Juzia jedzie na południe, z zaproszeń nie chce skorzystać - a my tacy gościnni

Ewa004 planuje intensywne kopanie - ale do tej pory nie wiem czy tuje zostają czy jednak będzie widoczny mur

Karolina popcorn takie cuda wysiała, że jak to wzejdzie i zacznie owocować to będziemy się pewnie wszyscy zastanawiać czy to marchewka czy jednak pomidor... Aha - z Tajlandii wróciła - wspólne Filipiny w 2017 już planuje z nią całe forum

Nicol 21 ma pieska... Nadpobudliwego - suczka albo pies, więc nie wiem czy jestem wujkiem czy ciocią tego maleństwa

Marta Zielona nabawiła się łokcia tenisisty i się rehabilituje... Ale w Katarze mógłbym leczyć każdą dolegliwość

KAcha123 drzewa nakupiła - dasz wiarę? Jakby mało miała

Iwk4 kupiła kule bukszpanowe przecenione na 75% - a wystarczyło rozbić doniczkę Już szykuję chytry plan

MAD jajo robiła - i kuchnię ufafluniła... Ale za to teraz lśni jak psu... futro

Jazzy będzie zbijać trumny warzywne - całe forum czeka na zdjęcie surowych dech

Kuba Ewa doniczki obsadziła - ale same doniczki takie ładne, że pokrzywa wyglądałaby w niej szlachetnie

MArgarete spotkanie grupy łódzkiej ostatnio zorganizowała

Eee tam też trumny warzywne zbija Będzie też powstawać przedogródek w tym roku

Gosia malkul wróciła z wywczasów i za robotę się wzięła Ale zapuściła ogród okropnie, bo nie dość, że drzewo na schodach jej wyrosło to jeszcze mchem zdążyło się pokryć i kwiaty stokrotek wydać

Ewakatowice coś nas ostatnio mniej kocha... Ale kwiatkami pochwaliła się na szczęście

To taki przegląd pierwszych 7 stron Resztę niech zrobi ktoś inny - bo ja w końcu student dzienny - na dodatek ciężko pracujący
Typografia ogrodu 19:11, 22 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Marzeno od kiedy napisalam zamiast Malkul makulatura juz slownika nie uzywam.przepraszam za brak malych liter,nadmierne kropki,braki spacji i inne ale zawsze pisze w pospiechu i robiac setki innych rzeczy i jeszcze na telefonie.postaram sie pilnowac

Asiu nie gniewaj sie Ja mam tak zawsze ale przyznam, ze niezła łamigłówkę mi zwykle zapewniasz przynajmniej dbasz o mój intelekt do póznej starości Mam nadzieje że sie z tego śmiejesz
ja miałam kilka takich wpadek, ze mnie dziewczyny podejrzewały o nadużywanie alkoholu staram sie pilnować (pisanie nie picie )

Młode intelektu dają radę ale zważ na mój wiek

Plizz nie tnij kulonów w kwadraty, piękne SOM!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:28, 22 mar 2016

Do góry
malkul napisał(a)

VIVA sześciopak na wiosnę w OBI

a cielas juz lawende w tym roku ?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:11, 22 mar 2016

Do góry
malkul napisał(a)

ja już sześciopaki tejże lawendy widziałam w Obi 2 tygodnie temu.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:11, 22 mar 2016

Do góry
Ale już dziś Kochani dla ujawnionych i cicho podczytujących ala WAS wszystkich dziś mam jajo

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:10, 22 mar 2016

Do góry
Wybaczcie że ostatnio ciągle szaybko i po łebkach ale mam ostrą jazdę
jeszcze tak z 1,5 miesiąca
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:09, 22 mar 2016

Do góry
Malgosik napisał(a)

a nazwy lawendy nie pamiętasz?
albo miejsca zakupu?

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:08, 22 mar 2016

Do góry
katiaxx napisał(a)
dziękuję, jesteś Kochana
a do jarzmianki i paprotek i tarczownicy ktora być dorzuciła ?

hmmm sama nie wiem podumam w wolnym czasie.
Typografia ogrodu 07:38, 22 mar 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Asia Ty sobie słownik włącz w komorce bo ja mam tu ciagle łamigłówki co piszesz. Najwyzej będzie ci zmieniał jak mi żwirek na zwierzak
Pozdrawiam porannie
Marzeno od kiedy napisalam zamiast Malkul makulatura juz slownika nie uzywam.przepraszam za brak malych liter,nadmierne kropki,braki spacji i inne ale zawsze pisze w pospiechu i robiac setki innych rzeczy i jeszcze na telefonie.postaram sie pilnowac
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 21:36, 20 mar 2016

Do góry
Malkul, cmok, zapadłam w sen zimowy, z ktorego się obudziłam i łażę po kryjomu po Waszych ogórdkach i podglądam wiosnę.

Miło mi, że o mnie pamiętasz

Trochę się u mnie pozmieniało, bo zmieniłam pracę w międzyczasie i ta nowa praca wiąże się z powrotem do domu najwcześniej o 17.00.
Na szczęście dzień się wydłuża i wreszcie jest jasno jak wracam do domu.
Niestety czasu tzw wolnego mam strasznie mało. dlatego nie było mnie tu na forum chyba z 4 miesiące, ale wraz z wiosną poczułam potrzebę powrotu.
Tylko się nigdzie nie odzywałam jeszcze, ale w kilku ulubionych ogrodów już zajrzałam.

W ogrodzie kwitną krokusy, kiełkują tulipany i czosnki.
Nie mogę się doczekać tulipanowego spektaklu - posadziłam ok 600 cebul jesienią. Ciekawe czy wszystkie wykiełkują, bo póki co są miejsca, gdzie jeszcze nic nie widać. wczoraj wycięłam trawy, przycięłam hortensje. ubogo się zrobiło na rabatach, bo wszystko prawie zostało wycięte.

A mój taras po zimie wyglada tragicznie - jest szaro-buro-zielony...
Cieszył oko tylko przez jeden sezon.... Nie wiem jak go uratować....
Muszę popstrykać trochę zdjęć.

A póki co pozdrawiam wiosennie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:23, 18 mar 2016

Do góry
malkul napisał(a)

mniemam ze to jednak odmiana i duzo piachu który wmieszałam do ziemi

a nazwy lawendy nie pamiętasz?
albo miejsca zakupu?
stokrotki jak landrynki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:55, 18 mar 2016

Do góry
Czysta awangarda w stokrotkowej postaci
Bardzo fajny pomysł na wiosenne drzewo '

malkul napisał(a)

pokazywałas wianek u siebie? nie kojarzę

Cudza robotą to się tak słabo chwalić.
I na razie wianek rozwalony, biedaczek czeka aż mnie wyrzuty sumienia rusza i go skleję.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:19, 18 mar 2016

Do góry
malkul napisał(a)

hihi dziś był sąsiad (bo mam takich sąsiadów co maja obok nas działke tylko rekreacyjną warzywa owoce ogniso i jak nigdy z nami nie gada to dziś powiedział że musze to koniecznie przywiązać bo ktos to ukradnie takie to piekne

a nie dorzucił niechcący że masz ładne oczy ?
ps . podrywa Cię ale dekor śliczny swoją droga
nie znam chłopa co by go przydomowy dekor zachwycił ot tak sobie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:16, 18 mar 2016

Do góry
malkul napisał(a)

hihi dziś był sąsiad (bo mam takich sąsiadów co maja obok nas działke tylko rekreacyjną warzywa owoce ogniso i jak nigdy z nami nie gada to dziś powiedział że musze to koniecznie przywiązać bo ktos to ukradnie takie to piekne

Nie jeden by się połasił na taki kąsek
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:06, 18 mar 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Zbiorowo dziękuję za pochwały i zachwyty
dziś znów działalam u ogrodzie i warzywniku
nawet Emus pomógł wieczorkiem

KatiaXX- kopjuje to cy juz było kiedyś pisane

KŁOSOWNICA - słów kilka

Wróciłam z ogrodu. Od tygodnia podglądałam rabatę kłosownicową bo wyłaziło pełno małych chwaścików, i tak mi się iść nie chciało tam plewić, ale dzis się zmusiłam i polazłam.
te chwasciki to małe siewki, uzbierałam takich mikrusiów pół wiadra dużego ale i tak sporo zostało.
Przygądałam sie im dokładnie i się okazało że wyrosły z nasionek. z nasionek klosownicy , które jak ją ścinałam latem to spadały w trylionach na rabatę , trawnik itp.

WNIOSEK: kłosownica bardzo łatwo sie wysiewa. dla mnie to problem bo muszę teraz pielić ostro.

W tym roku planuję nie dac jej się wysiać , zetnę ją wcześniej, trudno , co będzie to będzie.

dodatek: ścięłam poczatkiem chyba sierpnia za wcześnie bo potem szybko znów zakwitła

zalety: przepiękna świeża zieleń, bardzo szybko rusza i ma piekny pokrój trochę mnei wkurza jak za wysoka rosnie wolałabym jakby była "wolniejsza"

np. cała rabata z kłosownica jest już piękna gdy kwitną szafirki a poduchy klosownicy tworza piękny dywan

jednak lubie ją bardzo zostaje

Obiedka rusza później niz obiedka też jest przepiękna jej minus to to że póxna jesienią jest straszliwie łamliwa więc lepiej koło niej nei chodzic za wiele.

piekny kolor piekny kłos

widac w wizytówce we wiosnie ale obiedka wtedy jest niska potem jednak w lecie znacznie wyższa

dziękuję, jesteś Kochana

a do jarzmianki i paprotek i tarczownicy ktora być dorzuciła ?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:04, 18 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A ile zjadlas tej fasolki obys wzdecia nie miala
A tak powaznie to tajne to puszkowe drzewko

no wiesz! o co ty mnie podejrzewasz?
to są puszki po mleku modyfikowanym
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:03, 18 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
świetnie wyszło, skąd Ty te pomysły oryginalne bierzesz?

Puszki też od jakiegoś czasu zbieram

a pomysł był stąd https://pl.pinterest.com/pin/517773288390146218/

ps. na co puszki planujesz?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:00, 18 mar 2016

Do góry
inag napisał(a)
Sąsiadów na pewno wprawiasz w zachwyt i zakłopotanie jednocześnie (że tak nie mają)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:58, 18 mar 2016

Do góry
ivo napisał(a)

Dziękuję a to ty masz krawężniki 1 x 20 ??? Myślałam że 1 x 30
100x20x6
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies