Mam cztery magnolie i wszystkie pąki kwiatowe mi zmarzły
Kwitnienie gwiaździstej...
Czekałam na kwitnienie Genie, bo miała sporo pąków. Mam ją trzeci sezon. Kupiona kwitnąca, na drugi rok nie miała pąków kwiatowych. W końcu wytworzyła dużo pąków, to wzięły zmarzły
Dzisiaj barowa pogoda. Zimno, ponuro, wciąż popaduje przelotem. Dobry czas na nadrobienie zaległości filmowych. Za radą Raczka obejrzeliśmy "Białego tygrysa". To była dobra decyzja.
A w ogrodzie:
sasanka jak zmokły kurczak
Majówka pogodowo nam się nie udała Z rana poszłam na działkę uwaga! w czapce i rękawiczkach Tak zimnej majówki, to ja nie pamiętam.
Za godzinkę zaczął padać deszcz i tyle byłam na działce. Pada do tej pory, jest wietrznie i zimno
Krokusiki już przekwitły, zaczynają tulipanki, narcyzy...
Tarcia
cieszę się bardzo ,że Ci się podoba fajnie czytać takie miłe komplementy
ja też lubię porządek i pewnie temu tak tyram ,bo nie mogę zdzierżyć jak gdzieś mam bałagan chociaż w domu już mi tak nie przeszkadza
filetowe kwiatuszki to rodek Pj -Elite -on zakwita najszybciej ,a jesienią się pięknie przebarwia
o tego pytasz ? pod magnolią ?
runianka ta przy platanie już zaczyna trochę żółknąć -mam nadzieję ,że za chwilkę ,jak platan będzie miał liście będzie jej lepiej ....
Buziaki
I krótki rzucik okiem na podwórko
Oj, mam sporo cięcia, a pogoda do kitu
A to kocurek Burasek, nowy stołownik, przyszedł i został
Nawet się już nie złoszczę na auto-zawalidrogę
Przestało padać, wyskoczyłam do ogrodu i plan "ozdoby" wykonałam
Dostawiłam taki stołek, fajnie oblazł z farby i pasuje do okienka, a na drabinie /deski też oblazły/ stanął Włocławek
Kolorowy pojemnik, ten z prawej strony, dostanie deskę wyżej, bo na dolnej źle się prezentuje.
A tu z bliska ozdóbka w okienku na podwórku, bluszcz narazie sztuczny, prawdziwy jeszcze za krótki
Postanowiłam że spróbuję z pedrakolem, z tego co poczytałam to nie powinnam była we wrześniu go stosować tylko w maju gdy jest cieplej inne są wyżej. Poczekam ze 2 tygodnie i wtedy zastosuję.
Szukam też czegoś od chwastów co dosyć szybko działa- chciałabym żeby trawa nie była aż tak zachwaszczona, coś od gwiazdnicy,od koniczyny,od babki,mniszka tasznika, nawłoci...jest coś co by zadziałało na to? Jeszcze mam ten bluszcz 5 klapowy taki inwazyjny, nie pamiętam jak to się nazywa...
himalajka (mieszaniec)wstępnie zagęszczana i skracana nie chciała wypuścić bocznych gałązek w górnym odcinku
jawne nieposłuszeństwo uchodzi na sucho tylko w polityce ale nie w moim ogródeczku, mam sekator i nie zawahałem się go użyć
pozostałość przewodnika za jakiś czas zostanie wycięta na gładko
wybór nowego przewodni..ka/..czącego i wstępne czesanie