Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:31, 15 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Szara plama na ziemi to mało ciekawy widok Nie spodziewaj się widoków jak u OliPóki co omawiam szczegóły dalszych prac przy sciance ... eM zamówił wylewkę inox szeroką na 70cm ... będzie gotowa za tydzień ... jak fachowcy się nie rozmyślili to murowanie zaplanowane jest na sobotę
kto jak kto ale ja to nawet szara (i w dodatku betonawa) plame w ziemi to bardzo lubie.zawsze zapowiada bowiem duze zmiany.
70 cm to juz sporo
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:18, 15 cze 2016

Do góry
Pawlus napisał(a)

Susza. Odbiera mi wszelką chęć do prac i cieszenia się z lata, ogrodu. Nie pada już porządnie od 3 miesięcy (tych kilka kilkunastominutowych deszczyków nie liczę) a podlewać nie mam już siły...

A w moich obserwowanych wątkach wszędzie pięknie i zielono, aż nie chce się na swoje patrzeć.

Nie chcę Cię dobijać ale u mnie wieczorem lało równo przez dobrą godzinę a może i półtorej A nie myślałeś o linii kroplującej? Sporo osób ostatnio zainstalowało sobie taką i są bardzo zadowoleni
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:14, 15 cze 2016

Do góry
Tess napisał(a)

Jakie róże masz na tej cudownej różance? To pastella?

Masz oko Dziękuję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:14, 15 cze 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

Ja też cięłam ale chyba coś słabo przezimowały i podeschły mi.
Tylko te żółte się trzymają. To znak że tych mogę dokupić.

No pewnie... trzeba wybierać silne egzemplarze
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:13, 15 cze 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
No żyją w tych doniczkach, podlewam i rosną Mówiłaś, że za wcześnie do przechowalnika wysadzać, to czekają

Jak tylko dobrze rosną to jeszcze trochę możesz je przetrzymać a potem już w lepsza ziemię A hortki? Stipa odżyła? bo moja tak se ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:10, 15 cze 2016

Do góry
anulajda napisał(a)

Dlaczego te chłopy takie same wszystkie som....

... bo oni są z Marsa
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:08, 15 cze 2016

Do góry
anulajda napisał(a)

Pastella piękna i bezproblemowa jest....a wiesz że to moje pierwsze róże były, zatem uważaj bo łatwo zachorować

Właśnie dziś rozmawiałam z eMem przy kawce, że te róże to takie problematyczne miały być a wyszło na to, że najmniej z nimi roboty Dlatego ...... rozmyślam obecnie nad rabatą frontową gdzie do bukszpanów miałam dosadzić jeżówki czy by jednak nie skusić się na róże w tym miejscu. Tylko jaka róża zgrałaby się kolorystycznie z żurawką Marmalade i dała radę w półcieniu?

PS I mialabym do Ciebie jeszcze pytanie o wypoczynek na tarasie - czy wiesz jakiej grubości masz te płaskowniki na siedzisku?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:03, 15 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Dziękuję, ze chwalisz ale dlaczego masz doła?

Susza. Odbiera mi wszelką chęć do prac i cieszenia się z lata, ogrodu. Nie pada już porządnie od 3 miesięcy (tych kilka kilkunastominutowych deszczyków nie liczę) a podlewać nie mam już siły...

A w moich obserwowanych wątkach wszędzie pięknie i zielono, aż nie chce się na swoje patrzeć.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:02, 15 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Różanka zachwyca

Jakie róże masz na tej cudownej różance? To pastella?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:02, 15 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Latasz i latasz bo byś fotke fundamentow zrobiła.my ciekawi wszystkiego

Szara plama na ziemi to mało ciekawy widok Nie spodziewaj się widoków jak u OliPóki co omawiam szczegóły dalszych prac przy sciance ... eM zamówił wylewkę inox szeroką na 70cm ... będzie gotowa za tydzień ... jak fachowcy się nie rozmyślili to murowanie zaplanowane jest na sobotę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:58, 15 cze 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
He he pewna jesteś? Bo wiesz to się może źle skończyć dziś już się ze szpadlem kręciłam koło jarzmianek żeby je koło hortensji upchnąć,ale to by już było świństwo i odpuściłam

Hi hi hi ... ja uważam, że to żadne świństwo Działaj i się nie przejmuj ... jeśli tylko Ci się podoba Dla mnie to miła nagroda, że ktoś może się wzorować a dla Ciebie "uczta dla oczu i duszy" ... no przecież do tego dążymy w naszych ogrodach
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:58, 15 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Dziękuję Aniu A wrzosy to wcale tak ładnie by nie wyglądały gdyby Margaret nie przypomniała mi, że przecież wiosną trzeba je ciąć

Ja też cięłam ale chyba coś słabo przezimowały i podeschły mi.
Tylko te żółte się trzymają. To znak że tych mogę dokupić.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:56, 15 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Dziękuję Aniu A jak siewki?
No żyją w tych doniczkach, podlewam i rosną Mówiłaś, że za wcześnie do przechowalnika wysadzać, to czekają
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:55, 15 cze 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Reniu, Twoja szałwia mnie powala niezmiennie

Dziękuję Aniu A jak siewki?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:54, 15 cze 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Ślicznie, po prostu ślicznie i wszystko stonowane. Nawet wrzosy u Ciebie ładnie się prezentują.

Dziękuję Aniu A wrzosy to wcale tak ładnie by nie wyglądały gdyby Margaret nie przypomniała mi, że przecież wiosną trzeba je ciąć
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:52, 15 cze 2016

Do góry
Pawlus napisał(a)
Zaglądam na forum ale się nie odzywam bo mam doła ogrodowego, jednak muszę pochwalić za zdjęcia i w ogóle

Dziękuję, ze chwalisz ale dlaczego masz doła?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:52, 15 cze 2016

Do góry
11stokrotka napisał(a)
I tworzona ostatnio "niebieska"

Pięknie u ciebie Reniu, ale szczególnie zauroczyła mnie rabata "niebieska". Choruję na przetacznika kłosowego. Zasiałam dwa tygodnie temu, ale będzie dopiero na przyszły rok. Tyle, że to jakaś pospolita odmiana nie te twoje śliczności.
Masz Christę? Może zostawisz mi jakieś nasionka po przekwitnięciu, plissss.

Miło mi, ze zaglądasz Ten przetacznik to nawet odmianowy jest - kupowałam go jako Royal Candles ... Postaram się pamiętać o tych nasionkach W razie czego przypomnij mi.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:48, 15 cze 2016

Do góry
Olili napisał(a)
Pięknie,pięknie ,pięknie....

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:47, 15 cze 2016

Do góry
szemusia napisał(a)
Nie no, szczękę zbieram...
Dwa razy cofałam, coby zdjęcie wybrać i... nie wybrałam. Musiałabym wszystko zacytować - i lawendę, i evegoldy i hortki...
Cudny ogród, Reniu, stworzyłaś Odpoczywasz w nim czasem?

Beatko Dziękuję bardzo za te miłe słowa I powiem Ci, ze nawet ostatnio zdarza mi się częściej posiedzieć na tarasie ... tylko jeszcze takie coś mi dokucza, że jak się tak przypatruję dłużej ogrodowi to wymyślam co by tu jeszcze zmienić, poprawić a może przesadzić czy, a to akurat jest najgorsza z możliwych opcji dokupić żeby lepiej wyglądało Muszę nad tym popracować by się tego pozbyć ... no chyba, że to nieuleczalne jest
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:45, 15 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Rzadko fotki robię? a eM ciągle marudzi, ze ciągle z aparatem po ogrodzie latam Za to drugie zdanie bardzo dziękuję

Dlaczego te chłopy takie same wszystkie som....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies