Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Pawlus 23:03, 15 cze 2016

ren133 napisał(a)

Dziękuję, ze chwalisz ale dlaczego masz doła?

Susza. Odbiera mi wszelką chęć do prac i cieszenia się z lata, ogrodu. Nie pada już porządnie od 3 miesięcy (tych kilka kilkunastominutowych deszczyków nie liczę) a podlewać nie mam już siły...

A w moich obserwowanych wątkach wszędzie pięknie i zielono, aż nie chce się na swoje patrzeć.
ren133 23:08, 15 cze 2016

anulajda napisał(a)

Pastella piękna i bezproblemowa jest....a wiesz że to moje pierwsze róże były, zatem uważaj bo łatwo zachorować

Właśnie dziś rozmawiałam z eMem przy kawce, że te róże to takie problematyczne miały być a wyszło na to, że najmniej z nimi roboty Dlatego ...... rozmyślam obecnie nad rabatą frontową gdzie do bukszpanów miałam dosadzić jeżówki czy by jednak nie skusić się na róże w tym miejscu. Tylko jaka róża zgrałaby się kolorystycznie z żurawką Marmalade i dała radę w półcieniu?

PS I mialabym do Ciebie jeszcze pytanie o wypoczynek na tarasie - czy wiesz jakiej grubości masz te płaskowniki na siedzisku?
Margarete 23:09, 15 cze 2016

Reniu
Ile cm mają twoje jarzmianki? Ja mam nowe jeszcze nie posadzone Moulin Rouge kupione mi przez Lukiego. Cały czas czekam z wysadzeniem ich bo nie dokończyłam przebudowy rabaty. Teraz mam wątpliwości czy dobrze je zaplanowałam i czy nie powinnam posadzić ich bardziej z tyłu.
ren133 23:10, 15 cze 2016

anulajda napisał(a)

Dlaczego te chłopy takie same wszystkie som....

... bo oni są z Marsa
Margarete 23:10, 15 cze 2016

Pastelle cudne
Buźka!
ren133 23:13, 15 cze 2016

AnnaCh napisał(a)
No żyją w tych doniczkach, podlewam i rosną Mówiłaś, że za wcześnie do przechowalnika wysadzać, to czekają

Jak tylko dobrze rosną to jeszcze trochę możesz je przetrzymać a potem już w lepsza ziemię A hortki? Stipa odżyła? bo moja tak se ...
ren133 23:14, 15 cze 2016

Makao_J napisał(a)

Ja też cięłam ale chyba coś słabo przezimowały i podeschły mi.
Tylko te żółte się trzymają. To znak że tych mogę dokupić.

No pewnie... trzeba wybierać silne egzemplarze
ren133 23:14, 15 cze 2016

Tess napisał(a)

Jakie róże masz na tej cudownej różance? To pastella?

Masz oko Dziękuję
ren133 23:18, 15 cze 2016

Pawlus napisał(a)

Susza. Odbiera mi wszelką chęć do prac i cieszenia się z lata, ogrodu. Nie pada już porządnie od 3 miesięcy (tych kilka kilkunastominutowych deszczyków nie liczę) a podlewać nie mam już siły...

A w moich obserwowanych wątkach wszędzie pięknie i zielono, aż nie chce się na swoje patrzeć.

Nie chcę Cię dobijać ale u mnie wieczorem lało równo przez dobrą godzinę a może i półtorej A nie myślałeś o linii kroplującej? Sporo osób ostatnio zainstalowało sobie taką i są bardzo zadowoleni
nawigatorka 23:31, 15 cze 2016

ren133 napisał(a)

Szara plama na ziemi to mało ciekawy widok Nie spodziewaj się widoków jak u OliPóki co omawiam szczegóły dalszych prac przy sciance ... eM zamówił wylewkę inox szeroką na 70cm ... będzie gotowa za tydzień ... jak fachowcy się nie rozmyślili to murowanie zaplanowane jest na sobotę
kto jak kto ale ja to nawet szara (i w dodatku betonawa) plame w ziemi to bardzo lubie.zawsze zapowiada bowiem duze zmiany.
70 cm to juz sporo