Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Ogrodowy song 10:55, 26 maj 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Kuleczki fajne by były..mam odmianę Atropurpurea Nana, ale czy nie za wysoka ? nawet nie wiem, czy jego się tnie..

Tego nie mam, ale on chyba najbardziej podobny do Bagatelle, a te Marzena tnie, ja też zamierzam.

No chyba, że jeszcze jakieś trawy wchodzą w grę.
To może carex Variegata. Najlepiej mi przetrwały zimę, nie rozłażą się, też by pasowały.

A jeśli posadzisz te berberyski to może je podsadzić żółta trzmieliną - Ola tak ma, a ostatnio Iwonka sobie takie zestawienie zrobiła - też uważam, że to bardzo fajne zestawienie.
Tu ma być ogród :) 10:49, 26 maj 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Jak ogladam to nic nie ma ale wczoraj z glowy zdjeclam jedna zielona panne wiec pewnie gdzies tam juz żerują. Nie bede pryskac jak bedzie ich duzo to posciagaam.

to może i ja tak zrobię, tylko drabinę będę musiała sobie przystawić, sąsiedzi będą mieć udaw
Tu ma być ogród :) 10:42, 26 maj 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
pewnie tak:/ albo kotom posmakowala

kotów brak, podejrzenie pada na ptaszki, tych jest pod dostatkiem. Mam nadzieję, że się po tym ataku pozbiera, bo chyba bym się wściekła, kilka miesięcy doglądania na parapecie, a teraz takie coś.

Jak tam Twoje brzozy? u mnie jest trochę listków pozwijanych w ruloniki i wczoraj zobaczyłam kilka zielonych gąsieniczek, jutro pryskam.
Ogrodowy song 10:38, 26 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jakie tam warunki słoneczne są?
Może jakieś kuleczkowe berberysowe, tylko wtedy jeżówki za wysokie, chyba, że masz niższe odmiany, albo będą w drugiej linii.

Kuleczki fajne by były..mam odmianę Atropurpurea Nana, ale czy nie za wysoka ? nawet nie wiem, czy jego się tnie..
Tu ma być ogród :) 10:35, 26 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A moje coś obskubało, wczoraj doznałam szoku jak zobaczyłam, że każde ździbło skrócone do wysokości jakichś 3 cm, nie wiem czy to sprawka jakichś ptaków?
pewnie tak:/ albo kotom posmakowala
Tu ma być ogród :) 10:33, 26 maj 2016

Do góry
za dubelek fotka - Nowa Zambla na wylocie.
CW zawiodły, więc może te chociaż będą lepsze.

Tu ma być ogród :) 10:32, 26 maj 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
zdazylam posadzic moje mikro stipy i prawie je utopilo na dzien dobry

A moje coś obskubało, wczoraj doznałam szoku jak zobaczyłam, że każde ździbło skrócone do wysokości jakichś 3 cm, nie wiem czy to sprawka jakichś ptaków?
Tu ma być ogród :) 10:30, 26 maj 2016

Do góry
frezja napisał(a)
Edyta, zobacz do mnie..może coś doradzisz..

Zaraz zajrzę
Tu ma być ogród :) 10:29, 26 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Gradu nie zazdroszczę, ale deszczu juz tak.
Liczyłam, że w nocy popada, ale zonk.
Na szczęście eM już wrócił i wąż na wymianę zakupił, niebo też całe w chmurach więc jest nadzieja.
zdazylam posadzic moje mikro stipy i prawie je utopilo na dzien dobry
Ogrodowy song 10:28, 26 maj 2016

Do góry
Jakie tam warunki słoneczne są?
Może jakieś kuleczkowe berberysowe, tylko wtedy jeżówki za wysokie, chyba, że masz niższe odmiany, albo będą w drugiej linii.
Tu ma być ogród :) 10:25, 26 maj 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
u nas burza z wielkim opadem plus grad i wieczorek jeszcze deszcz...podlalo soooolidnie

Gradu nie zazdroszczę, ale deszczu juz tak.
Liczyłam, że w nocy popada, ale zonk.
Na szczęście eM już wrócił i wąż na wymianę zakupił, niebo też całe w chmurach więc jest nadzieja.
Tu ma być ogród :) 09:57, 26 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Spróbuję, może to się sprawdzi.
Choć na razie nawadnianie nie na chodzie, pękł wąż, eMa nie ma, a moje próby połatania go przyniosły oczekiwany skutek na 5 min, niestety nieszczelność jest na tyle duża, że ciśnienie na pompie spada do zera i nie ma mowy o podlewaniu.
Trawnik już wygląda tragicznie, dziś pokropiło troszkę, ale to tylko kurz spłukało, mam nadzieję, że w najbliższych dniach trochę tego opadu będzie.
u nas burza z wielkim opadem plus grad i wieczorek jeszcze deszcz...podlalo soooolidnie
Tu ma być ogród :) 09:47, 26 maj 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Śliczne te doniczki z lawendą Bardzo fajny pomysł

Miło mi, że się pomysł spodobał
Tu ma być ogród :) 09:45, 26 maj 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
fajne doniczki z lawendą
też już zaczynam zagospodarowywać drugie piętro

Uwielbiam zapach lawendy, powinno być fajnie jak zakwitnie.
Ciekawa jestem tego Twojego "drugiego piętra"....
Tu ma być ogród :) 09:42, 26 maj 2016

Do góry
inag napisał(a)
No tyle czosnków robi robote! Nie to co u mnie kilka marnych sztuk. Ale głupia byłam że nie poszłam w ilość tak jak Ty

Nadrobisz za rok, nic straconego.
Ja te na rabatach z korą będę wykopywać, tylko muszę się podszkolić kidy jest ten właściwy moment na takie akcje.
Tu ma być ogród :) 09:39, 26 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Najbardziej podoba mi się tym razem lawenda w doniczkach i jak zawsze rabata brzozowa do której wzdycham

Może to głupie pytanie, ale czy doniczki są od wewnątrz na furtce?

Wiem, że lubisz tą moją brzozową
Ciekawe jak przypadnie Ci do gustu zmiana na jej obrzeżach, planuje, planuje, ale najpierw z chwastami muszę wyjść na prostą i wtedy się za to zabiorę.

Doniczki z lawendą wiszą na furtce od zewnątrz, takie zaproszenie by wejść do środka
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:43, 26 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
szałwie i jarzmianki masz cudne, wzdycham sobie do nich.
i to są dwie rośliny do których nie mam żadnych zastrzeżeń reszta cosntam ma za uszami
Typografia ogrodu 07:16, 26 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
a ja też się załapałam na fotkę z leżakowania, miło Cię było zobaczyć

Ja ostatnio nie mam już sił na forum, jak mnie senność nie pokona to popatrzę chwilę na telefonie, ale pisać to mi się już nie chce na klawiaturze.

Dziekuje.dyto.widac zdjecie mimo popoludniowej godziny mialo spora ogladalnosc fomum nie zacheca problemami technicznymi a i pogoda leniwa.wszystko rozumiem
Moja "przyziemna" :) pasja 00:30, 26 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Na jakim koncercie byłaś w NOSPR?

Narodowej Litewskiej Orkiestry Symfonicznej. Piękny był
Moja "przyziemna" :) pasja 00:28, 26 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Wow, ale czaderskie zdjęcia - musze się tam wybrać, porozkoszować tymi widokami

Trawka wygląda na śmiałka - świetnie się prezentuje, ja skusiłam się na jednego do donicy, ale może trzeba pomyśleć o zakupie większej ilości na rabaty.

Naprawdę warto

Fajnie, że ona tak szybko kwitnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies