Mnie pomysły się podobają

tylko obawiam się, że tam troszkę za mało miejsca. No chyba, że to złudzenie zdjęć. Żywopłot grabowy musi być cięty z 2 stron, a ten pasek przy płocie wydaje się być bardzo wąski. Jaka jest głębokość tego pasa?
Podanie wymiarów ułatwiło by sprawe.
Hosty sadzone plamami, w różnych odcieniach bardzo ciekawie, ale do mnie nie przemawiają te juki w żurawkach według mnie to zły pomysł. Hosty lepiej jak mają troszke cienia, a juki to lubią rosnąć na patelni. Oczywiśćie funkie wbrew przekonaniom też dobrze radzą sobie na słońcu.
Turzyce brązowe są dość wrażliwe na mróz, ale to tylko wiedza 'przeczytana'

Rabata ze świerkami szacując po bramie garażowej ma około 3-3,5 metra głebokośći.
Świerku inversa bym nie dawał. No i ten modrzew 61 jakoś mnie gryzie bo nie przepadam za modrzewiami i to zapewne dlatego, ale coś na pniu w tm miejscu to dobry pomysł i o ile dobrze widzę modrzew już sobie rośnie

Rabaty bardzo mi się podobają i to przejście skarby w prosty teren z tymi roślinami da świetny teren.
Tylko warto sobie pomierzyć czy nie będzie tego wszystkiego za dużo. Tak jak wspominałem, może to złudzenie zdjęć bo cała działka jest ogromna.
Oczywiście to tylko moje spojrzenie i sugestie

Wypowiedź trochę chaotyczna, ale myśle, że zrozumiała