Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:39, 01 mar 2014

Do góry
No to obasadzaj te donice bo już się doczekać nie moge efektów
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:37, 01 mar 2014

Do góry
Maria667 napisał(a)
Pozdrawiam i gratuluję magistra. Zaglądam, co słychać w "żurawkowym ogrodzie". Tak mam opisany w skrócie Twój wątek. Będę zaglądać

Witaj Marysiu i dziękuje za gratulacje. W tym roku będzie jeszcze bardziej żurawkowy

Dzisiaj piękna pogoda już temperatura przekroczyła 10 stopni w cieniu. Trzeba uciekać pracować
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:34, 01 mar 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
No Panie Inżynierze - gratuluje !
Bardzo Ci dziękuje za info u mnie w sprawie fastlook
Czy możesz mi napisać jak użytkuje sie z czasem ten materiał? To znaczy czy z czasem żółknie alebo ciemnieje, czy trzeba go szorować?
Pozdr.

Dziękuje za gratulacje.Co do paneli to napisałem w Twoim wątku
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:33, 01 mar 2014

Do góry
Jagoda, Bogda bardzo dziękuje, a fotke może jeszcze zamieszcze na chwilke kiedyś
Kolorowy Ogród Geni 10:22, 01 mar 2014

Do góry
Geniu u Ciebie już tak kwieciście, a u mnie żadnego kwiatka Trzeba czekać na tulipany.
Szmaragdowy Zakątek 10:21, 01 mar 2014

Do góry
Do mnie najbardziej przemawia wariant 2, na kolejnym miejscu wariant 1
W dwójce poszerzyłbym tą część po prawej stronie, ale to sugestia mojego przestrzelonego nerwu na temat miejsca na rabatach Zawsze twierdze, że lepiej za wczasu zrobić głębszą rabate, więcej miejsca na rośliny.... teraz to ciągle musze przekłądać kostke u siebie
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:15, 01 mar 2014

Do góry
Mnie pomysły się podobają tylko obawiam się, że tam troszkę za mało miejsca. No chyba, że to złudzenie zdjęć. Żywopłot grabowy musi być cięty z 2 stron, a ten pasek przy płocie wydaje się być bardzo wąski. Jaka jest głębokość tego pasa?
Podanie wymiarów ułatwiło by sprawe.
Hosty sadzone plamami, w różnych odcieniach bardzo ciekawie, ale do mnie nie przemawiają te juki w żurawkach według mnie to zły pomysł. Hosty lepiej jak mają troszke cienia, a juki to lubią rosnąć na patelni. Oczywiśćie funkie wbrew przekonaniom też dobrze radzą sobie na słońcu.
Turzyce brązowe są dość wrażliwe na mróz, ale to tylko wiedza 'przeczytana'
Rabata ze świerkami szacując po bramie garażowej ma około 3-3,5 metra głebokośći.
Świerku inversa bym nie dawał. No i ten modrzew 61 jakoś mnie gryzie bo nie przepadam za modrzewiami i to zapewne dlatego, ale coś na pniu w tm miejscu to dobry pomysł i o ile dobrze widzę modrzew już sobie rośnie
Rabaty bardzo mi się podobają i to przejście skarby w prosty teren z tymi roślinami da świetny teren.
Tylko warto sobie pomierzyć czy nie będzie tego wszystkiego za dużo. Tak jak wspominałem, może to złudzenie zdjęć bo cała działka jest ogromna.
Oczywiście to tylko moje spojrzenie i sugestie
Wypowiedź trochę chaotyczna, ale myśle, że zrozumiała
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:07, 28 lut 2014

Do góry
Za dużo powiedzieć o tym materiale nie mogę bo nie mam go u siebie. Widziałem kilka realizacji i wyglądały bardzo schludnie i elegancko. Miałem szkolenie z firmą, którą podałem i Pan, który je prowadził pokazaywał zdjęcia (wiarygodne) własnej wiaty, która miała 6 lat i wyglądała jak nowa. Oczywiście mogła to być dobrze przemyślana akcja reklamowa. Niemniej słyszałem opinie, że zachowuje się lepiej od poliwęglanu komorowego, a według mnie na dodatek ładniejszy
Materiał jest gładki i jego utrzymanie nie powinno sprawiać problemów, takie jest moje zdanie
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:37, 28 lut 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Kasiu pytałaś o pokrycie altany w ogrodzie z księżycową bramą u Danusi .
Znam ten materiał dość dobrze i jestem pewien, że ten z realizacji to panel Fastlock firmy Icopal
Podobno są bardzo trwałe

Wow Łukasz - dzieki!
Już dzwoniłam do Pana, mam im wysłać maila z fotą i wymiarami do zadaszenia. Strasznie mi się spodobało to rozwiązanie bo marzę o przeźroczystym dachu.

Do zadaszenia mam to:

a stad mi się spodobał pomysł:
http://www.gardenarium.pl/realizacje/japonski-ogrod-z-ksiezycowa-brama

Strasznie Ci dziękuje za pomoc.
Wiesz może jak starzeje sie ten poliwęglan, tj czy ciemniej, żółknie , czy często go trzeba czyścić?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:45, 28 lut 2014

Do góry
Bardzo źle, że przed wyjazdem zaglądam będę przejeżdzać obok Ikei i jak ja mam nie wejść i nie zobaczyć tych buksików
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:41, 28 lut 2014

Do góry
Aniu krokusy to masz cudowne i ile... aż wstyd się przyznać, że nie mam nawet jednego
Spokojnie pracuj w ogrodzie i nie masz się co przejmować, że troszkę cię nie będzie, ogród masz ogromny i roślin mnóstwo. Trzymam kciuki i czerp z tego tylko przyjemność
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:14, 27 lut 2014

Do góry
jotka napisał(a)
I ja gratuluję - anonimowy dotąd podglądacz, ale takiego faktu nie mogłam przemilczeć
Że jeszcze tylko magister i koniec kształcenia, to tylko tak w tej chwili wygląda, a właściwie to człowiek uczy się całe życie

Witam anonimowego 'podglądacza' i bardzo dziękuje Jolu
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:13, 27 lut 2014

Do góry
Aniu, Alka, Paniprzyroda, Sebek, Anko, Jolu, Agnieszko i Magdo bardzo wam dziękuje za gratulacje
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:06, 27 lut 2014

Do góry
Kasiu pytałaś o pokrycie altany w ogrodzie z księżycową bramą u Danusi .
Znam ten materiał dość dobrze i jestem pewien, że ten z realizacji to panel Fastlock firmy Icopal
Podobno są bardzo trwałe
Wilcza Góra 22:28, 26 lut 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Przyroda potrafi zaskakiwać a zdjęcia cudowne.
Ja to chyba wiem gdzie uderzyć z pytaniem jaki sprzęt do zdjęć wybrać bo w sklepach to każdy mądry...

zdjęcia dziękują

niestety nie jestem ekspertem...fotografia to tylko moja wielka pasja ....ale ciesze się, że się podobają
Wilcza Góra 21:33, 26 lut 2014

Do góry
Przyroda potrafi zaskakiwać a zdjęcia cudowne.
Ja to chyba wiem gdzie uderzyć z pytaniem jaki sprzęt do zdjęć wybrać bo w sklepach to każdy mądry...
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:03, 26 lut 2014

Do góry
Jak to wszystko świetnie sie prezentuje, nie wyobrażam sobie jak cudnie będzie gdy wszystko się zazieleni i połączy z tymi brązami
Wianki świetne.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:12, 25 lut 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
to inżynier, inżynierowi łapkę ściska
działaj dalej...jest jeszcze kilka "tytułów do zgarnięcia" - wiem coś o tym

macham Wilczą łapą i gratuluję,
Ewa

Jeszcze raz dziękuje to ja również 'łapkę' ściskam .
Postaram się jeszcze o tego magistra, ale nic wiecej nie planuje i w tej kwesti na pewno nic się nie zmieni
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:11, 25 lut 2014

Do góry
Olu, Aniu, Sylwia, Elu, Ewo, Aniu i Gosiu bardzo dziękuje za gratulacje, wciąż to do mnie nie dociera
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:11, 25 lut 2014

Do góry
Aniu u Ciebie muszę zatrąbić Udało się... a co to chyba wiadomo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies