Asiu te niskie są bardzo ładne, gęste i dużo niższe.
Mam piękne kocimiętki,ale jak mają warunki to potrafią sporo wyrosnąć. Wzrost to.nie przeszkadza bo też ładnie wyglądają gorzej jak deszcz leje to są ciężkie i pokładają się.
Dzisiaj byłam zobaczyć co się dzieje bo taki skwar przede wszystkim pomidory podlać. Właściwie 2 dni i znowu sucho. Przyjechałam po południu to pomidory zwiędnięty. Zaraz posłałam i po 2 godzinach wróciły do normy.
Jutro jadę po południu na kilka dni to trochę ichedorze róże bardzo zmasakrowane po deszczu i tawuły trzeba przyciąć bo wyrosły. Barwinek przyciąć i opryskać nie chce go widzieć na dzialce.
Trochę fotek
Róża Sanny Skay z tych późniejszych pierwszy kwiat
Stipy nędzne powyrastsly pojedyncze źdźbła, muszę wydłubać tu suche przy ziemi może się rozrosną albo po przesadzac
A tu mam takie miejsce, najszersze na rabacie na które nie mam pomysłu. Pomiedzy klonem a judaszowcem za hortkami Little Lime.
A że to był taki trochę przechowalnik to teraz mam tam 2 żółte berberysy, tawułę, krzewuszkę, azalię wielkokwiatową i jakby tego było mało to jeszcze krokosmię, która coraz bardziej się rozrasta i prawie nie kwitnie.
A z tyłu jest grujecznik, który oczywiście zostanie.
A może by to wszystko wysadzić i tam po prostu posadzić jakieś wysokie trawy? Np. miskanty albo molinie? Jakby zakwitły to może by to całkiem fajnie wyglądało.
Jestem Renatko, zostałam zmotywowana, a i tęsknota za ulubionymi wątkami zrobiła swoje.
Dużych zmian w ogródku nie robiłam, roślin raczej ubyło, część zmieniła miejscówki i to wszystko.
Niedosyt mam i ja fotek piwoni zero a były takie ładne.
Poszperam w telefonie jak znajdę coś godnego uwagi to wstawię.
Tym czsam uprawa pod chmurką, konewka i chwasty w gratisie.
Tak to jest z kwiatami trzeba mieć różnorodność roślin kwitnących w różnych porach w ogrodzie.
Mirko też mam przetacznika i jemu zawsze wycinam przekwitłe kwiatostany i kwitnie wtedy dłużej .
Dopiero zaczyna kwitnienie a tak kwitł w zeszłym roku.
U mnie najdłużej bo od wiosny do teraz kwitną drobne bratki. Jestem nimi zachwycona .
Po drodze do pracy mam punkt sprzedaży bylin i traw, dziś zajechałam tam, żeby popatrzeć i wyszłam z 3 hakone greenhils Mam na nie pomysł.
U Wioli wyczytałam, że nadają się na słonko i sadzić co 70 cm. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?
Tak paskudnie wygląda mój grujecznik
A tak niedawno kupione margerytki, to oczywiście działanie ślimaków
Wysypałam wokoło kawę, spełniała swoją funkcję jak było sucho, ale po deszczu już nie
Gosiu to dzwonek kremowy , dostałam dawno temu od Vivy, jest dosc wysoki ,pewnie nieco ponad metr .Pięknie wygląda a w związku z tym jak dla mnie za krótko kwitnie.