nooo przecież jest że 'Any ogród mały..." dziewczyny jak były u mnie to mówiły, że na fotkach wydaje się większy bo ja stosuje fotoshopa do rozciągania
generalnie jestem zadowolona, czasami zdarza się, że coś się przesypie podczas jakiś prac lub jak dzieci przebiegną po.Na krótkim odcinkach mam dane eco z trawnikiem.
Aniu zwykle wiosna w trakcie pekania pąków liści pryskam rosliny miedzianem lub topsinem lub czymkolwiek innym co masz pod ręką na grzyba. Dodatkowo rosliny, które były porazone po ubieglorocznych ulewach bakteryjną plamistością podleje previkurem (magnolia susan, powojniki, hortensja incrediball )
uwierz, że podczas sadzenia też klełam, no moze nikt nie słyszał i zarzekałam się że już nigdy więcej... a teraz patrze gdzie by tu jeszcze irysy wsadzić
Aneta.. to samo miałam napisać..
Sztuką jest stworzyć ogród który cały czas będzie czymś zaskakiwał... bo to mi sie podoba w ogrodzie najbardziej, że widać pory roku.. różne zdarzenia z życia pamiętam właśnie po tym co kwitło w ogrodzie
Ogród jest jak zmieniający sie obraz.. a to dają kwiaty które kwitną i przestają, a w ich miejsce zaczynają inne... dlatego lubię byliny i liściaste, bo to one nadają zmienność ogrodowi. Jaka przyjemnosć patrzeć cały rok na to samo?? To tak jak oglądać na okrągło ten sam film..... mi nie przeszkadza, że one kwitną krótko.. ale jedne są wczesne, inne późne.. i w rezultacie kwitnienie trwa grubo ponad miesiąc.. Dlatego musi być szkielet ogrodu.. i wypełnienie..
Miały być dzisiejsze foty.. będą stare... to jest praktycznie to samo ujęcie.. w odstępie 2 może 3 tygodni..