Zaznaczyłam jeszcze większe rośliny czyli stożki cisowe, rododendrony, dereń Ivory Halo i białą hortensję ogrodową po lewej.
Po prawej fioletowy lilak, obok perukowiec Royal purple i Jaśminowiec.
Z tyłu biały lilak.
Ryby krzyczą jeść. To chyba na wiosnę tak krzyczą..
W szklarni stipa sobie rośnie.. i w zasadzie niewiele więcej.. (siewki zbierane jesienią)
Śniegu było dużo, ale mrozu wielkiego nie było, bo magnolia lekko przybrązowiona.. potrafiła bardziej oberwać od przymrozków.. co roku moje magnolie dostają.. może w tym roku będzie lepiej??
Dziś sfotografowałam ciemierniki, śnieg je przyplaskał do ziemi, sporo też połamał
Ułamana gałązka..za to dało sie zrobić foto kwiatów. Przygniecione do ziemi główki mają zwieszone.
Sesja ciemiernikowa.. jedynie białe w tym roku są beznadziejne, ale dopadał je mszyca w zeszłym roku i zżarła po całości.. a co nie padło to dokończył kret czy karczownik.. liczę ze sie powoli odbudują.
Od kompostownika zostawiam ok 120 -150 cm wolnej przestrzeni roboczej.
Gdyby krzew lub drzewko było podkrzesane to mogłabym je jeszcze czymś podsadzić.
Ta granatowa strzałka to przejście do kompostownika, byłoby bardziej z prawej strony.
Iwonka, to z zeszłego roku, ale chciałam podpytać, jak się u Ciebie sprawdziło takie wycięcie na jeża? Wszsytkie carexy (odmiany) tak cięłaś? Moje carexy (ze 2-3 odmiany) wyglądają coraz gorzej, już nie wiem co jest powodem, czy to ten deszcz?? Lepiej wyglądały 2 miesiące temu, niż teraz.. Chyba je zetnę za przysłowiowe zero...
Dziś był dzień bez deszczu całkiem ciepły więc działaliśmy .
Em glebogryzałką w warzywniaku a ja dzieliłam i przesadzałam .
Urobiona jestem po kokardę
Troszkę fotek zrobiłam
Dzielenie Miskantów
Kalina koralowa
Grujecznik
10 kwietnia i dziś.
Kilka dni temu tak się w tej róży zakochałam u Ciebie, że jak ją dzisiaj zobaczyłam w szkółce, to od razu zakupiłam 1 sztukę Teraz się zastanawiam, czy wyeksponować ją w donicy, czy dokupić kolejne kilka sztuk i zrobić im rabatę
Ewa, czy 'Munstead Wood' faktycznie ładnie się komponuje z fioletem?
- z bodziszkiem?
- z kocimiętką?
plus do tego coś białego.