Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zacisze Alicji 12:08, 27 maj 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Z zaproszenia skorzystałam. podziwiałam białe irysy. To jakaś specjalna odmiana?

Kiedyś w pracy, byłyu mnie biale irysy, takie bez górnych hełmów, podobne do Twoich., Czy mogłabyś z jednego bardziej przybliżyć? Dziękuję za haust leśnego powietrza.

Hanusiu! Bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin. To irysy syberyjskie, takie zwykłe, one lubią podmokłe miejsca, u mnie rosną na brzegu stawu, ale w suchych też rosną, u mnie pod modrzewiami. Bardziej popularne i częściej spotykane są fioletowe.
Pozdrawiam.

Droga do spełnienia 12:07, 27 maj 2021

Do góry
mayleen szaleje
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 11:58, 27 maj 2021

Do góry
popcorn napisał(a)
Groszek szaleje, pierwsze najwyższe kwitną
Pod nie czy przed nim czosnek słoniowy. Zadowolona jestem

Pełnia szczęścia, daleko mi jeszcze do takich upraw
Karola czym masz tutaj wyściółkowane?
Jeszcze mam do posadzenia kwitnące już sadzonki ogórków, papryk i czosnki niedźwiedziego mus dzisiaj
się wyrobić
Karola położyć na rabacie kartony i dopiero sadzić jak myślisz czy warto?
Pozdrowionka
Ogród bez reguł 11:57, 27 maj 2021

Do góry
galgAsia napisał(a)
Wczoraj dotarły sadzonki kuklików. Kolejna zaraza się szerzy
Moje to Flames of passion, Mai Tai i Coctail Cosmopolitan. Sadzonki bardzo ładne, złago słowa nie powiem

Jakie cuda, gdzie Pani gdzie kupiła?
Sezon 2017 u Hanusi 11:50, 27 maj 2021

Do góry
Rudbekie chyba się sieją i tak i tak, Bo ja mam dużo siewek , Przeważnie kwiatostany jesienią wywalam do kompostu, ale z kompostem potem na rabaty, i siewek jest multum. Nigdy ich nie siałam w rządku, więc nie wiem jak się zachowują, to samo z naparstnicami,
czasami mi się znajdzie przyniesiona przez ptaki, bo ich specjalnie nie lubi,e, zbytnio się wysiewają, a kwiatostan szybko od dołu goły, A czasami taka golizna i miesiąc trwa. Lasu naparstnic nigdy nie miałam, nie mój typ. Jak ktoś ma duży ogród, trawiasty, to one tam dobrze się wpasowują, ale nie u mnie.

A prpos kosmosów, to też u mnie samosiejki. Tydzień temu wysiałam żółte i jakąś mieszankę, ale jeszcze do nich nie zaglądałam.

Takimi jednorocznymi nie zaprzątam głowy. Zawsze na rabatach jakieś się znajsą. W maju zawsze nimi uzupełniałam puste miejsca. I było.
U mnie, nic pod sznurek, a i tam gdzie do tej prostej linii się zbliża, to i tak jest miks kolorów.
Ogólnie w ogrodzie u mnie ogromna dowolność, komuś może się nie podobać, ale w związku z moim przypadkowym bywaniem, szczególnie teraz, to się sprawdza. Nie mam stresu- i co wyrośnie to jest.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 11:44, 27 maj 2021

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

i był mniami! Fajnie też warstwy wyszły.

Trochę trzeba się napracować, ale sporo satysfakcji i poezja smaku

Brawo ty
Sprawdzony przepis możesz wrzucić
Ogród bez reguł 11:07, 27 maj 2021

Do góry
Róże wszystkie zapączkowane, ale najbliższa kwitnienia jest Edenka. Ma w tym roku kratkę, może rosnąć
A może ktoś podpowie, czy trzeba ją upinać na podporze, czy będzie się wspinać samodzielnie?
Gaury dają nadzieję na kwitnącą chmurę

Naparstnice w gotowości, a w zaciszu balkonu President

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 10:57, 27 maj 2021

Do góry
A to mój ostatni zakup różany - może nie jest demonem rozkrzewienia, ale była tylko jedna sztuka, więc się zdecydowałam.

tu w białe miejsce płotu pójdzie dereń Iwory halo, który już czeka na wsadzenie

z kolei tutaj tak metr od prawego krańca rabaty chciałam wsadzić derenia elegantissima na pniu, którego też już kupiłam.. postawiłam, ale się jeszcze waham, bo zarówno on i hakuro mają pstrokate liście i czy nie będzie wiało nudą... ato co tam tak bujnie rośnie, to... pokrzywa! niesamowicie dobry sposób na niewchodzenie dzieci w rabatę

I tarasowy widoczek po raz kolejny
Ogród bez reguł 10:57, 27 maj 2021

Do góry
Żylistek też się szykuje do kwitnienia

Brunery szaleją

Wiąz rośnie W ub. roku był niższy niż kwitnąca brunera

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 10:51, 27 maj 2021

Do góry
Helen napisał(a)
Jesteś mistrzynią tortową

hihi do mistrzostwa baaardzo daleko, ale lubię sprawić dzieciaczkom przyjemność i też sobie ładnym wyglądem tortu
pokażę jeszcze pierwszy mój musowy z polewą lustrzaną dla Kuby. Przybranie owocami słabe, ale Kuba bardzo chciał owocki

Magleska napisał(a)
Kasiu
tort wygląda pysznie

a widoczki z tarasu cudne

i był mniami! Fajnie też warstwy wyszły.

Agatorek napisał(a)
Torcik bombowy

I jaki ładny arbuzik na drugim tle

Trochę trzeba się napracować, ale sporo satysfakcji i poezja smaku
Ogród bez reguł 10:36, 27 maj 2021

Do góry
Kielichowce pięknie zapączkowane. Przycinałam je delikatnie jesienią, bez szkody w kwitnieniu, więc w tym roku znów je trochę ciachnę Zagęszczą się, no i przykrócę wybujałe pędy, bo już widzę, że one potrafią

Hartlage Wine

Venus
Ogród bez reguł 10:31, 27 maj 2021

Do góry
Kwitnie glicynia w sąsiednim ogrodzie. Pachnie jak w perfumerii, cudnie po prostu

Ręka na zdjęciu ma pokazać skalę wielkości, myślę, że te kiście mają 40-45cm długości

Ogród bez reguł 10:28, 27 maj 2021

Do góry
Wczoraj dotarły sadzonki kuklików. Kolejna zaraza się szerzy
Moje to Flames of passion, Mai Tai i Coctail Cosmopolitan. Sadzonki bardzo ładne, złago słowa nie powiem

Zacisze Alicji 10:13, 27 maj 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Uwielbiam zdjęcia stawu, wprowadza taki spokój.

Moje Calsapy też kwitną

Alicja, jaki wielki jest Twój tulipanowiec ?
U mnie piasek, mam nadzieję, że taki wielki nie urośnie.

Danusiu! Miło mi, że staw Ci się podoba
Calsapy myślę, że się nam udały.
Tulipanowiec jest duży, rośnie akurat od strony sąsiada, więc porównując z jego domem - jednopiętrowym, zaczyna go przerastać. W ubiegłym roku pierwszy raz zakwitł, na dodatek na samej górze. Wszyscy się ze mnie śmiali, że muszę sobie kupić lornetkę, żeby podziwiać kwiaty.

Na tym zdjęciu wygląda na jeszcze wyższy, bo zdjęcie robione od dołu.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:11, 27 maj 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)

Szersze ujęcie .

Faktycznie przykuwa uwagę! Kasiu, ja to zawsze podiziwam z jaką lekkością tworzysz tak nasadzenia, że jest fajna perspektywa - z daleka i z bliska Są te punkty, na których można zawiesić oko
To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:08, 27 maj 2021

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Oczarowana jestem tym widoczkiem Bardzo fajne są u Ciebie te przepierzenia, zakątki tworzone umiejętnymi dobranymi nasadzeniami
Zacisze Alicji 09:56, 27 maj 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
10m x 30 m= 300metrów kwadratowych, to tyle co moja cała działka. Pozdrawiam.

Hanusiu! Widziałam o wiele większe stawy, dlatego piszę, że mój nie jest duży.
Haneczko! Serdecznie zapraszam nad staw.

W ogródku Martki 09:53, 27 maj 2021

Do góry
Obejrzałam dziś jeszcze raz listki słabującego Sango Kaku i znalazłam małe pękate coś. Czy to podobne do przędziorka?
Zacisze Alicji 09:52, 27 maj 2021

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Alu jak marzanka wygląda dalej w sezonie? Ma dalej ładne listki czy brzydnie? Chętnie bym ją zaprosiła do ogrodu

Asiu! Najładniejsza jest teraz w maju, jak zresztą wszystko, świeże, zielone, ale potem też wygląda nieźle.
Na zdjęciu, jeśli dasz rady powiększyć wśród opadłych liści i bluszczu widać listki marzanki, jeszcze zielonawe, chociaż jesień.

Dębowe zakątki 09:47, 27 maj 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Jestem bardzo ciekawa kwiatów tego modraka .Kupiłam małą sadzoneczkę w ubiegłym roku.
Zaciekawiła mnie w necie. Na żywo jeszcze jej nie widziałam.

Kiedy zobaczyłem tę fotografię pomyślałem, że przecież to akant. Modraka nie znałem. Sprawdziłem w necie. Masz piękny okaz modraka. Życzę Ci aby rozwijał się i kwitł jeszcze piękniej niż te w necie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies