Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:50, 09 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

bo tanim kosztem duża rabatę można było zapełnić - taka bolesna prawda

jeszcze wszyscy będą sie zachwycać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:49, 09 cze 2016

Do góry
a ta roża jest jasnorożówa?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:45, 09 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

No ale jednak skusiłaś się na nie Rokują?

bo tanim kosztem duża rabatę można było zapełnić - taka bolesna prawda
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:44, 09 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

ja też.

A jest trawa, ktora zastąpi kolorem i pokrojem AM czy FC?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:43, 09 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No, jakoś się do nich nie umiem przekonać, to taki uraz z dzieciństwa jeszcze, kojarzą mi się z ogrodem nielubianej prababki, choć tam była stara odmiana Grandiflora, może Limki mnie odczarują

No ale jednak skusiłaś się na nie Rokują?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:41, 09 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Marzenko Tu jest szałwia Caradonna?

Doczytałam, że tak i że ciąć nisko trzeba po przekwitnięciu
Pozdrawiam

PS Cuuuudne masz te róże

Tak to caradonna, wysoka i fioletowa. Mam też deep blue ale wypaliłam nawozem... taka lekko dziurawa u mnie rośnie... Czekam tez na neibieskie miniaturowe zadarniające przetaczniki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:40, 09 cze 2016

Do góry
Pawlus napisał(a)

Macie do nich cierpliwość Ja FC i Evergoldy dawno wywaliłem, nie chciało mi się czekać 3 miesięcy zanim ruszą...

No AM po zimie nie zachwyca w sumie ... ale moje Evergoldy fajne były przez cały czas ... jedyny manakment to to, że trzy razy je skubałam (ostatni raz wczoraj) i teraz mają jakieś 6/7 nowych przyrostów i wyglądają bardzo dobrze tylko są biało a nie żółto-zielone
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:36, 09 cze 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)

DziękujęReniu. Ale dokładna jesteśdo dwóch miejsc po przecinku pomiar . No to moja też ma ok. 40 cm tylko, że jest tegoroczna i pewnie urośnie.Poczekamy zobaczymy może też będzie taka urodziwa jak Twoja . Wrzuciłam fotki swojej. Buziaki.

No jak nie będzie jak już jest wyższa?

PS Hi hi teraz będzie, że wymiary z dokladnością do 2 miejsc po przecinku podaję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:32, 09 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

No nie wytrzymam Ty tez nie lubisz hortensji? A tak przy okazji jak się mają Twoje? Dadzą w końcu czadu w tym sezonie?

Hortki posadzone są co 1m a jarzmianki sa pomiędzy nimi czyli w takiej samej odleglości. Nie umiem Ci jeszcze odpowiedzieć jak długo kwitną. Dam znać jak zaczną brzydko wyglądać

No, jakoś się do nich nie umiem przekonać, to taki uraz z dzieciństwa jeszcze, kojarzą mi się z ogrodem nielubianej prababki, choć tam była stara odmiana Grandiflora, może Limki mnie odczarują
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:32, 09 cze 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
i szałwia też śliczna

Dziękuję bardzo

PS A wracając jeszcze do rabaty z jarzmiankami Ty masz tam również czosnki? one dadzą radę w półcieniu?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:30, 09 cze 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
śliczne kadry ogrodu. Jarzmiankowe łany urzekające.
Szukasz białej jarzmianki?- ja mam siewki,z moich dzikich, a te są białe, albo białe podbite różem. To co w nich świetne to to, że rosną bardzo silnie, silniej niż odmianowe i dłużej kwitną. Tylko siewki mam w dużej mierze zamówione, ale jak nie znajdziesz to cos Ci usczknę. Pytaj dziewczyny i siewki, warto.
to jarzmianki matki, tez siewek

Piękne zdjęcie magnolio
Białe jarzmianki planuję na rabate grabową z zawilcami (wiosennymi i jesiennymi) i orlikami ... wszystko w bieli Myslisz, ze dobrze będzie? Wymiana kwitnienia chyba będzie właściwa - najpierw zawilce i orliki, potem zaraz jarzmianki (i właśnie nie wiem jak długo one kwitną) bo do zawilców to jeszcze trochę czasu więć może być przerwa w kwitnieniu? chyba, że z przechowalnika dosadzę 4 białe jeżówki?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:25, 09 cze 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
dzięki za opis koloru pastelli chyba się na nią skuszę ale to dopiero na wiosnę
ja jestem wręcz fanatykiem hortensji i aż ciężko mi uwierzyć, że ktoś ich nie lubi może to kwestia zobaczenia na żywo pięknych i dorodnych egzemplarzy, czasami na zdjęciu coś nam się nie podoba a jak sie zobaczy na żywo to jest wręcz odwrotnie

Dla mnie hortensje sa piękne (aczkolwiek w ubiegłym sezonie moje się nie popisały) i nie mogłam pominąć ich w swoim ogrodzie ale rozumiem, że komuś może sie nie podobać coś, co mnie zachwyca i na odwrót
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:23, 09 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Same problemy z tą YM masz ...
A straszyły bo je krótko ciachnęłaś? Mają już dużo zielonego? bo moje to tak powoli się zbierają

Macie do nich cierpliwość Ja FC i Evergoldy dawno wywaliłem, nie chciało mi się czekać 3 miesięcy zanim ruszą...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:19, 09 cze 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

nie mam pojęcia

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:19, 09 cze 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Szałwię wypaliłem yara milą... A reanimacja amazon mist oznacza,z e poszły do przechowalnika, bo straszyły swoim wyglądem...

Same problemy z tą YM masz ...
A straszyły bo je krótko ciachnęłaś? Mają już dużo zielonego? bo moje to tak powoli się zbierają
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:16, 09 cze 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)

Dziękuję
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 21:49, 09 cze 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Agata, i jak? Wysadziłaś już?
U mnie zostały może ze 4 doniczki do wysadzenia. I finito. Dziś chyba skończę wysadzać moje wysiewy. Wczoraj stwierdziłam, po wizycie w jednej szkółce, że co jak co, ale bylin to ja wcale mniej nie mam niż oni

Gosia wysadziłam, dodatkowo jeszcze werbenę bo od Reni ( ren133) dostałam.
Podlewam i staram się nie zdeptać hahah
Tu ma być ogród :) 19:41, 09 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Pięknie

PS Nie wiem czemu moje ostróżki mają takie jasnozielone listki a u Ciebie widzę ładne zieloniutkie liście?

chyba im po prostu odpowiada miejsce, bo nic z nimi nie robiłam, choć azofoskę raz dostały więc sądząc po tym co Toszka pisze, to może w tym cała zasługa, że takie porosły.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:07, 09 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A zmierzyłam dzisiajWysokość od 33,34cm do 37,38cm. Kurcze ja to wiele rzeczy w ogrodzie robię intuicyjnie ... kwiatostany no tak do liści wycinam jakoś Jeżeli nie jest gęsta taka zwarta to może nie być tą która ja mam najbezpieczniej od F...i zamówić

DziękujęReniu. Ale dokładna jesteśdo dwóch miejsc po przecinku pomiar . No to moja też ma ok. 40 cm tylko, że jest tegoroczna i pewnie urośnie.Poczekamy zobaczymy może też będzie taka urodziwa jak Twoja . Wrzuciłam fotki swojej. Buziaki.
Mały ogród Kasi 14:29, 09 cze 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)

i szałwia"giganteum"

KAsia
Nie znam tej szałwii (chodzi mi o tą różowa) A pasowałaby mi kolorystycznie i takiej wyższej właśnie potrzebuję
Fajne jest to połączenie różu z fioletem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies