Tak to caradonna, wysoka i fioletowa. Mam też deep blue ale wypaliłam nawozem... taka lekko dziurawa u mnie rośnie... Czekam tez na neibieskie miniaturowe zadarniające przetaczniki
Syla bardzo uważaj!!! Mój Tytus nie wchodzi na rabaty a tam gdzie przebiega do swoich punktów obserwacyjnych nie sypię. ALe to już stary pies i wie, ze po rabatach ma zakaz włażenia... Z młodym pisakiem nie dasz rady. Sypałabym w same podstawy roślin, bo raczej mało prawdopodobne jest aby wchodził pod liście a ślimory tam siedzą. Ewentulnie patyczkami palikuj najbardziej zagrozone rośliny godzi wysypiesz w dostępnym dla niego miejscu
Małgosiu wiesz jak ja lubię tę Twoje rzadkie odwiedziny i takie obfite wpisy.
Prince nie polecam, zachwycił mnie na zdjęciach u AnaAn ale mój wyjątkowo jest słabym egzemplarzem. Nie przybiera, kwitł dwoma kwiatkami rok temu, w tym nie ma nawet 1 kwiatka. pewnie trafił mi się marny egzemplarz. Falsatff u mnie w tym roku ma piękny pionowy pokrój i zawiązał paki, bo rok temu był taki jak Prince...
Polecam Tradescant, która ma Juzia, to piękny ciemny kwiat w kolorze bardzo podobnym do MW. Inne jeszcze nie spełniły pokładanych w nich nadziei, czekam na ich sezon 2016 aby podsumować
Miałam, ma piękny kwiat ale u mnie za wielka, Wypuszczała w czasie drugiego kwitnienia pędy na 2,5 m . Wykopałam i posadziłam u teściowej, rośnie na podporze przy garażu
Zdjęcie z ubiegłego roku