Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 22:38, 09 cze 2016

Ensata napisał(a)
Ja mam tez ogromne Gartentraume, na pewno nie mozna powiedziec mala

W katalogu Tantau jest opis, ze rośnie do 100 cm.... To po co tak piszą? Moja zatem bedzie ostro cięta, moze rosnąć wszerz ale nie na wysokość
http://www.rosen-tantau.com/unser-sortiment/beetrosen/665/gartentraeume
Madzenka 22:39, 09 cze 2016

popcorn napisał(a)
Coś mało fotek, Madżen! a chciałam się zdołować Twoją doskonałością

Karolina przyjechać Cię reanimować? Trzymaj się kobieto, nie dołuj się!
Madzenka 22:40, 09 cze 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Moje buki były cięte wczesną wiosną, jeszcze nie nadają się do cięcia. U mnie jest wegetacja jakaś opóźniona. Z grabami i choinami tak samo, wszyscy piszą o 2-krotnym cięciu w sezonie, a u mnie to jest zawsze jeden raz. I jakoś rośnie i jest gęste.

Kul bukszpanowych nie będę cięła w tym roku, jeszcze trzymają fason.

Taki mam plan.

Tych przesadzonych też nie cięłam. Niech jeszcze rosną i się korzenią. Nie są tragiczne.

U mnie już buki gotowe tylko czasu brak. na razie bukszpany i graby. Po weekendzie zabiorę się za buki i cisy
Madzenka 22:41, 09 cze 2016

ren133 napisał(a)

Marzenko Tu jest szałwia Caradonna?

Doczytałam, że tak i że ciąć nisko trzeba po przekwitnięciu
Pozdrawiam

PS Cuuuudne masz te róże

Tak to caradonna, wysoka i fioletowa. Mam też deep blue ale wypaliłam nawozem... taka lekko dziurawa u mnie rośnie... Czekam tez na neibieskie miniaturowe zadarniające przetaczniki
malgorzata_s... 22:41, 09 cze 2016

Niesamowite te Twoje różeMgiełkę mam ochotę skopiować
Madzenka 22:45, 09 cze 2016

Syla napisał(a)
Hej Madżenka napisz mi proszę , jak Twój piesek ma się w stosunku do "viagry" na ślimaki ?
Zapomniałam , że mam pieska i podsypałam . Ślimaki dobierały się prawie do wszystkiego te małe i te duże.
A teraz piesek siedzi w domu bo mam obawy , że się poczęstuje A te granulki wcale się tak szybko nie rozpuszczają , niestety

Uwielbiam podczytywać i oglądać z naciskiem na to ostatnie bez zmian, pięknie jest !

Syla bardzo uważaj!!! Mój Tytus nie wchodzi na rabaty a tam gdzie przebiega do swoich punktów obserwacyjnych nie sypię. ALe to już stary pies i wie, ze po rabatach ma zakaz włażenia... Z młodym pisakiem nie dasz rady. Sypałabym w same podstawy roślin, bo raczej mało prawdopodobne jest aby wchodził pod liście a ślimory tam siedzą. Ewentulnie patyczkami palikuj najbardziej zagrozone rośliny godzi wysypiesz w dostępnym dla niego miejscu
Madzenka 22:49, 09 cze 2016

Margarete napisał(a)
Nadrobiłam z 50 stron...uff, aż dziw że mnie tak dawno u ciebie nie było. Widziałam różane piekności i porównania kolorów, obejrzałam białe pelargonie na tarasie i poczochrańce ( ja wczoraj 6 buksików wykulkowałam - nie wytrzymałam, bo jak róże zakwitna to sie do nich nie dostanę- trudno mam nadzieje że przezyją )
Poczytałam o kancikowym ADHD w obecności tesciowej oraz twoje opinie o kolejnych różach. Z przyjemnościa ogladam twoje foty - jak kazdy tu na tym forum jestem zakochana w twoim ogrodzie i nie ważne czy pokazujesz moje ulubione 3 słoneczka na patykch czy rabate od tylca gdzie będą stozki grabowe, masz cudny ogród i tyle

Potrzebuje porady różanej - pisałam wczesniej że usmierciłam niechcący MW, nigdzie jej nie ma wiec w desperacji zastanawiałam sie nad The Prince...ale doczytałam u ciebie że tez nie do końca zadowolna z niej jesteś...sama nie wiem...
Mam juz Ascot od 3 lat, a chciałabym coś w chłodniejszym burgundowym odcieniu...może Falstaff...skoro MW nieosiągalny...czy jednak The Prince co radzisz ?

Małgosiu wiesz jak ja lubię tę Twoje rzadkie odwiedziny i takie obfite wpisy.
Prince nie polecam, zachwycił mnie na zdjęciach u AnaAn ale mój wyjątkowo jest słabym egzemplarzem. Nie przybiera, kwitł dwoma kwiatkami rok temu, w tym nie ma nawet 1 kwiatka. pewnie trafił mi się marny egzemplarz. Falsatff u mnie w tym roku ma piękny pionowy pokrój i zawiązał paki, bo rok temu był taki jak Prince...
Polecam Tradescant, która ma Juzia, to piękny ciemny kwiat w kolorze bardzo podobnym do MW. Inne jeszcze nie spełniły pokładanych w nich nadziei, czekam na ich sezon 2016 aby podsumować
Madzenka 22:50, 09 cze 2016

Monika76 napisał(a)
Marzenko u Ciebie jak zwykle cudownie - raj po prostu. Nie ma dnia żebym tu cichaczem nie zajrzała. pozdrawiam

Moniko rzadko bywasz na forum, zapraszam częsciej
nawigatorka 22:54, 09 cze 2016

Bosko. a ta jesienna...
Madzenka 23:00, 09 cze 2016

justi napisał(a)
Pieknie jest!
Marzenko masz róże James Galway?

Miałam, ma piękny kwiat ale u mnie za wielka, Wypuszczała w czasie drugiego kwitnienia pędy na 2,5 m . Wykopałam i posadziłam u teściowej, rośnie na podporze przy garażu
Zdjęcie z ubiegłego roku