Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Asiuniaa 17:07, 09 cze 2016

ren133 napisał(a)

A zmierzyłam dzisiajWysokość od 33,34cm do 37,38cm. Kurcze ja to wiele rzeczy w ogrodzie robię intuicyjnie ... kwiatostany no tak do liści wycinam jakoś Jeżeli nie jest gęsta taka zwarta to może nie być tą która ja mam najbezpieczniej od F...i zamówić

DziękujęReniu. Ale dokładna jesteśdo dwóch miejsc po przecinku pomiar . No to moja też ma ok. 40 cm tylko, że jest tegoroczna i pewnie urośnie.Poczekamy zobaczymy może też będzie taka urodziwa jak Twoja . Wrzuciłam fotki swojej. Buziaki.
ren133 22:16, 09 cze 2016

Sylvana napisał(a)

Dziękuję
ren133 22:19, 09 cze 2016

Madzenka napisał(a)
Szałwię wypaliłem yara milą... A reanimacja amazon mist oznacza,z e poszły do przechowalnika, bo straszyły swoim wyglądem...

Same problemy z tą YM masz ...
A straszyły bo je krótko ciachnęłaś? Mają już dużo zielonego? bo moje to tak powoli się zbierają
ren133 22:19, 09 cze 2016

siakowa napisał(a)

nie mam pojęcia

Pawlus 22:23, 09 cze 2016

ren133 napisał(a)

Same problemy z tą YM masz ...
A straszyły bo je krótko ciachnęłaś? Mają już dużo zielonego? bo moje to tak powoli się zbierają

Macie do nich cierpliwość Ja FC i Evergoldy dawno wywaliłem, nie chciało mi się czekać 3 miesięcy zanim ruszą...
ren133 22:25, 09 cze 2016

Filemon24 napisał(a)
dzięki za opis koloru pastelli chyba się na nią skuszę ale to dopiero na wiosnę
ja jestem wręcz fanatykiem hortensji i aż ciężko mi uwierzyć, że ktoś ich nie lubi może to kwestia zobaczenia na żywo pięknych i dorodnych egzemplarzy, czasami na zdjęciu coś nam się nie podoba a jak sie zobaczy na żywo to jest wręcz odwrotnie

Dla mnie hortensje sa piękne (aczkolwiek w ubiegłym sezonie moje się nie popisały) i nie mogłam pominąć ich w swoim ogrodzie ale rozumiem, że komuś może sie nie podobać coś, co mnie zachwyca i na odwrót
ren133 22:30, 09 cze 2016

magnolia napisał(a)
śliczne kadry ogrodu. Jarzmiankowe łany urzekające.
Szukasz białej jarzmianki?- ja mam siewki,z moich dzikich, a te są białe, albo białe podbite różem. To co w nich świetne to to, że rosną bardzo silnie, silniej niż odmianowe i dłużej kwitną. Tylko siewki mam w dużej mierze zamówione, ale jak nie znajdziesz to cos Ci usczknę. Pytaj dziewczyny i siewki, warto.
to jarzmianki matki, tez siewek

Piękne zdjęcie magnolio
Białe jarzmianki planuję na rabate grabową z zawilcami (wiosennymi i jesiennymi) i orlikami ... wszystko w bieli Myslisz, ze dobrze będzie? Wymiana kwitnienia chyba będzie właściwa - najpierw zawilce i orliki, potem zaraz jarzmianki (i właśnie nie wiem jak długo one kwitną) bo do zawilców to jeszcze trochę czasu więć może być przerwa w kwitnieniu? chyba, że z przechowalnika dosadzę 4 białe jeżówki?
ren133 22:32, 09 cze 2016

magnolia napisał(a)
i szałwia też śliczna

Dziękuję bardzo

PS A wracając jeszcze do rabaty z jarzmiankami Ty masz tam również czosnki? one dadzą radę w półcieniu?
lindsay80 22:32, 09 cze 2016

ren133 napisał(a)

No nie wytrzymam Ty tez nie lubisz hortensji? A tak przy okazji jak się mają Twoje? Dadzą w końcu czadu w tym sezonie?

Hortki posadzone są co 1m a jarzmianki sa pomiędzy nimi czyli w takiej samej odleglości. Nie umiem Ci jeszcze odpowiedzieć jak długo kwitną. Dam znać jak zaczną brzydko wyglądać

No, jakoś się do nich nie umiem przekonać, to taki uraz z dzieciństwa jeszcze, kojarzą mi się z ogrodem nielubianej prababki, choć tam była stara odmiana Grandiflora, może Limki mnie odczarują
lindsay80 22:33, 09 cze 2016

Pawlus napisał(a)

Macie do nich cierpliwość Ja FC i Evergoldy dawno wywaliłem, nie chciało mi się czekać 3 miesięcy zanim ruszą...

ja też.