DziękujęReniu. Ale dokładna jesteśdo dwóch miejsc po przecinku pomiar . No to moja też ma ok. 40 cm tylko, że jest tegoroczna i pewnie urośnie.Poczekamy zobaczymy może też będzie taka urodziwa jak Twoja . Wrzuciłam fotki swojej. Buziaki.
Dla mnie hortensje sa piękne (aczkolwiek w ubiegłym sezonie moje się nie popisały) i nie mogłam pominąć ich w swoim ogrodzie ale rozumiem, że komuś może sie nie podobać coś, co mnie zachwyca i na odwrót
Piękne zdjęcie magnolio
Białe jarzmianki planuję na rabate grabową z zawilcami (wiosennymi i jesiennymi) i orlikami ... wszystko w bieli Myslisz, ze dobrze będzie? Wymiana kwitnienia chyba będzie właściwa - najpierw zawilce i orliki, potem zaraz jarzmianki (i właśnie nie wiem jak długo one kwitną) bo do zawilców to jeszcze trochę czasu więć może być przerwa w kwitnieniu? chyba, że z przechowalnika dosadzę 4 białe jeżówki?
No, jakoś się do nich nie umiem przekonać, to taki uraz z dzieciństwa jeszcze, kojarzą mi się z ogrodem nielubianej prababki, choć tam była stara odmiana Grandiflora, może Limki mnie odczarują