Pogoda jest w sam raz na sadzenie, Zbyszku. Drzewka miały korzenie wymoczone i w błotko wsadzone. Oczywiście zasobne kompostowo i z dodatkami ekstra. A dziś i jutro niewielkie opady. i ciepło. To nic, że zaraz ptem się ochłodzi. Przecież to nie zimowy mróz.
Przed domem powstały nowe górki piachu...w piątek Panowie zaczęli rozkładać przygotowywać się do układania kostki, więc już niedługo powstaną miejsca na rabaty pod oknami i wspomniana łezka
Wczoraj był piękny dzień
Ciepło i słonecznie, zabrałam mamę do ogrodu i trochę popracowaliśmy.
Teraz został nam do wyczyszczenia tylko warzywnik i część gospodarcza. Tam jest niezbędny ciężki sprzęt piła spalinowa i męska ręką.
Natura nic sobie nie robi z tych pogodowych zimnych przerywników i idzie do przodu aż miło
Sami zobaczcie
Moje największe zmartwienie tej wiosny: hortensje ogrodowe, zastanawiam się czy jeszcze odbiją liście na starych pędach?
No i graby. Wczoraj jednak zlałam je promanalem. Czy to aby nie za późno? Cały czas nie jestem pewna czy to jest faza pękającego pąka czy już po...
Wiesz co mi się u Ciebie podoba? Ze zmieniając całkowicie wygląd ogrodu potrafiłaś niektóre już rosnące rośliny wspaniale wkomponować w ten nowoczesny styl.