Róża pomarszczona - Alba. Posadzone rok temu 2 małe sadzonki rozrosły się bardzo szybko, nie spodziewałem się takiej inwazji pędów tej róży. Zastanawiam się nad przesadzeniem jej w przyszłym roku, bo ciasno będzie jej na tej wąskiej rabacie i niekoniecznie mi tam pasuje, wchodzi już nad trawnik.
Powojniki piękne, bardzo mi się podobają. Też mam kilka, ale głównie młode, więc kiedy pojawi się jeden, dwa kwiatki już jest radość. Chociaż czasem niespodzianka, na przykład miał być biały (jest etykietka z białym), a tu kwiat fioletowy, ale też ładny.
takie archiwalne zdjęcie wpadło mi dziś w ręcę z 2016 roku - kwiecień 2016
Takie buczki sadzone były...
a tu po wczorajszym cięciu, są miejsca gdzie mają już 2 metry. Są też niższe ale z potencjałem - no UWIELBIAM...
Czerwiec 2021
Ja zamiast szmaty wykorzystuję tektury i skoszoną trawę. Potem jak trawa uschnie, polewam wszystko wodą żeby tektura oklapła i ściółkuję korą. Tutaj wyściółkowałem tak szpaler hortensji. Pod tekturą trawa - nie usuwałem darni. Mam nadzieję, że umrze.
Czy ktoś wie co dzieje się z tym klonem palmowym? Ma dziwnie poskręcane liście. Nie brakuje mu wody, nie widzę też żadnych szkodników.
La Villa Cotta
Deep Impression