Raz sypalem w deszczu, potem przestało padać i rzeczywiście przypalilo źdźbła... Najlepiej sypać przed deszczem - obfitym! Albo w deszczu, o ile wiesz, że będzie padać długo
No Raz mi się przyjęły, zobaczymy jak tym razem Zapomniałem o sposobie na ziemniaka, ale może tradycyjna metoda rozmnażania i tym razem będzie skuteczna
Palikuj jak są wiotkie, jak nabiorą masy zdejmiesz podpory
Takie taśmy już kupuję któryś rok i zawsze zapominam... Także wiem o nich tyle, że istnieją Choć one chyba są elastyczne i luzują się z czasem W szkółkach na pewno takie coś mają, choćby na własny użytek
Cześć Sebek. Chcę wkrótce posadzić Umbraculifiery( wys. ok 2,20 cm) na tle tuj szmaragdowych. Przejrzałam klika wątków w tym Sylwii i nie zauważyłam palikowania Umbr. Mam w związku z tym pytanie czy Umbry należy palikować? jeśli tak to jakich palików użyć (bambusowych czy sosnowych). Słyszałam też o taśmach mocujących pień z palikiem. Taśmy, które z wiekiem drzewa poluźnia się. Będę wdzięczna jeśli coś w tym temacie mi podpowiesz. Pozdrawiam Aśka.
Trawiszcza Jeśli padły carexy to albo podmienię na te same jak ruszą albo posadzę kostrzewy, które udało mi się rozmnożyć
Działałem dzisiaj też ostro w warzywniku Posiałem fasolę, cukinie, rzodkiewkę, sałatę i koperek Przy okazji przerzuciłem górę kompostu - udało mi się przesiać i pozyskać całe wiaderko czarnego złota
Ola, Jola, Sebek, Kasia, dziękuję Mega przyjemny dzień za mną!
Aga, cieszę się bardzo, że się odważyłam na spotkanie a dzięki Temu poznałam fajne dziewczyny, które naładowały mnie pozytywną energią Tego mi było potrzeba
Sebek co Ci ? Rok bez marudzenia jest cos Ty tski wymahpgajacy , nawet cudnych szafirkow sie czepiasz u mnie nawet głowy im nie wylazły takie wypsnie ......a konwalnik chcesz go zastąpić? Sebus odpocznij