Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Coś jeszcze, coś więcej...

Coś jeszcze, coś więcej...

Sebek 18:59, 09 kwi 2016

Działam ostro z sadzonkami - przydadzą się

Trawiszcza Jeśli padły carexy to albo podmienię na te same jak ruszą albo posadzę kostrzewy, które udało mi się rozmnożyć

Działałem dzisiaj też ostro w warzywniku Posiałem fasolę, cukinie, rzodkiewkę, sałatę i koperek Przy okazji przerzuciłem górę kompostu - udało mi się przesiać i pozyskać całe wiaderko czarnego złota

pawel_snopek 19:12, 09 kwi 2016

Czy sadzenie cukini to nie jest zbyt wcześnie ??
Aska 19:36, 09 kwi 2016

Cześć Sebek. Chcę wkrótce posadzić Umbraculifiery( wys. ok 2,20 cm) na tle tuj szmaragdowych. Przejrzałam klika wątków w tym Sylwii i nie zauważyłam palikowania Umbr. Mam w związku z tym pytanie czy Umbry należy palikować? jeśli tak to jakich palików użyć (bambusowych czy sosnowych). Słyszałam też o taśmach mocujących pień z palikiem. Taśmy, które z wiekiem drzewa poluźnia się. Będę wdzięczna jeśli coś w tym temacie mi podpowiesz. Pozdrawiam Aśka.
Sebek 19:55, 09 kwi 2016

Kacha123 napisał(a)
Bardzo ładna ta wiosna u Ciebie.
A szafirki niedokładnie wykopałeś, czy się mnożą. Pytam bo mam jednego, wyrósł w czosnkach główkowatych przez pomyłkę biedaczek

Wykopałem, ale prawdopodobnie cebule przybyszowe zostały - no i znów mam bałagan
Sebek 20:02, 09 kwi 2016

lojalna_ napisał(a)
Sebek co Ci ? Rok bez marudzenia jest cos Ty tski wymahpgajacy , nawet cudnych szafirkow sie czepiasz u mnie nawet głowy im nie wylazły takie wypsnie ......a konwalnik chcesz go zastąpić? Sebus odpocznij

Swietna wiosna

Konwalniki toffam bezgranicznie, ale słońce przypaliło je tez zimy tak, że nadawały się tylko do ścięcia... Liczę, że odbiją

Najlepszy odpoczynek dla mnie to ruch - w ogrodzie czy też na siłowni Wyłączam mózg i nie myślę o niczym innym
Sebek 20:02, 09 kwi 2016

Flower1 napisał(a)
no piekne foteczki

A dziękuję
Sebek 20:04, 09 kwi 2016

pawel_snopek napisał(a)
Czy sadzenie cukini to nie jest zbyt wcześnie ??

Zapomniałem dodać, że wszystko przykryłem białą włókniną - przymrozki nie powinny nic uszkodzić
Kacha123 20:04, 09 kwi 2016

Czy ja dobrze widzę, że masz patyki różane wetknięte do ziemi?
Sebek 20:18, 09 kwi 2016

Aska napisał(a)
Cześć Sebek. Chcę wkrótce posadzić Umbraculifiery( wys. ok 2,20 cm) na tle tuj szmaragdowych. Przejrzałam klika wątków w tym Sylwii i nie zauważyłam palikowania Umbr. Mam w związku z tym pytanie czy Umbry należy palikować? jeśli tak to jakich palików użyć (bambusowych czy sosnowych). Słyszałam też o taśmach mocujących pień z palikiem. Taśmy, które z wiekiem drzewa poluźnia się. Będę wdzięczna jeśli coś w tym temacie mi podpowiesz. Pozdrawiam Aśka.

Mam! Znalazłem Co prawda nie umbry, a podpory

https://www.ogrodowisko.pl/watek/113-ogrod-sylwii-od-poczatku?page=471

Palikuj jak są wiotkie, jak nabiorą masy zdejmiesz podpory

Takie taśmy już kupuję któryś rok i zawsze zapominam... Także wiem o nich tyle, że istnieją Choć one chyba są elastyczne i luzują się z czasem W szkółkach na pewno takie coś mają, choćby na własny użytek
Sebek 20:19, 09 kwi 2016

Kacha123 napisał(a)
Czy ja dobrze widzę, że masz patyki różane wetknięte do ziemi?

No Raz mi się przyjęły, zobaczymy jak tym razem Zapomniałem o sposobie na ziemniaka, ale może tradycyjna metoda rozmnażania i tym razem będzie skuteczna