Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Coś jeszcze, coś więcej...

Coś jeszcze, coś więcej...

Sebek 18:08, 09 kwi 2016

Kacha123 napisał(a)
Sebuś, Ty taki zagoniony jesteś, że zaczynam się po matczynemu martwić o Ciebie.

Wszyscy się ostatnio o mnie martwią, może ja też powinienem zacząć? Jak zacznę tracić zdrowie z powodu intensywności mojego dnia to pomyślę - na razie 17-18 godzin na nogach nie ma na mnie jakiegoś złego wpływu Nawet to polubiłem, bo zasypiam od razu Jak niemowlę

Za to dzisiaj przez ten deszcz nie udało mi się paru rzeczy zrobić, ale cóż... Siła wyższa Lista zadań na następne tygodnie znów się wydłuża

Zaraz będą zdjęcia
Sebek 18:28, 09 kwi 2016

Obiecane i jakże długo wyczekiwane zdjęcia Na początek stokrotki

Powalone od deszczu hiacynty - jak na drugi rok nawet nieźle zakwitły

Pozdrowienia dla fanów werbeny patagońskiej...

Nie widzę innego wyjścia jak wybrać calutki żwirek, opryskać octem werbenę bądź też potraktować pędzlem, poczekać aż uschnie i wysypać żwirek od nowa... Inaczej dwa miesiące będę to plewić...

Tulipany zeszłoroczne głównie mają liście - zobaczymy ile z nich zakwitnie.

Sebek 18:30, 09 kwi 2016

Żółtki - dosadzę do nich zapasy nazbierane zimą

Narcyzy się szykują

Sebek 18:32, 09 kwi 2016

Te hiacynty już mają parę lat i kwitną - niezbyt obficie, ale jednak W suumie nie wiem czy wolę rzadsze i znoszące deszcz czy gęste co od razu leżą

Sebek 18:34, 09 kwi 2016

Wykopane z jakże wielką dokładnością szafirki z frontu trafiły między róże i inne byliny - kwitną i na froncie i tu... Niby urocze, a chwast

Sebek 18:42, 09 kwi 2016

Z pozdrowieniami dla tych co kosili już trawnik Co prawda pleśń pośniegowa nie zniszczyła go w całości, ale dobrze nie jest Dosiewkę zrobiłem, kosić pewnie będę gdzieś za 2 tygodnie

Wreszcie pociąłem hortensje na froncie - co najgorsze już ruszyły... Jak zakwitną to będzie cud

Tulipany tarda też wykopywałem -okazuje się, że z taką samą skutecznością jak szafirki Jeszcze nie zakwitły, a mnie już wkurzają te liście

Kacha123 18:43, 09 kwi 2016

Bardzo ładna ta wiosna u Ciebie.
A szafirki niedokładnie wykopałeś, czy się mnożą. Pytam bo mam jednego, wyrósł w czosnkach główkowatych przez pomyłkę biedaczek
Sebek 18:47, 09 kwi 2016

Gwiazdki

Moje magnolie spóźnione - jak zwykle zresztą Gwiaździsta wygląda tak - susan nawet nie ma po co pokazywać

Pociachałem jeszcze carex oshimensis Variegata - całe brązowe były... Na bałagan liściowy nie patrzymy

Konwalniki też przed chwilą potraktowałem ostro... Jak nie odbiją to werbena i tak zajmie ich miejsce

lojalna_ 18:53, 09 kwi 2016

Sebek co Ci ? Rok bez marudzenia jest cos Ty tski wymahpgajacy , nawet cudnych szafirkow sie czepiasz u mnie nawet głowy im nie wylazły takie wypsnie ......a konwalnik chcesz go zastąpić? Sebus odpocznij

Swietna wiosna
Flower1 18:56, 09 kwi 2016

no piekne foteczki