Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:06, 02 lip 2016

Do góry
macham Gosiu
nadrobiłam urlopowe zaległości i no cóż zaje.... masz!
plac zabaw się robi i napewno dam znać jak już będzie się jakoś prezentował do fotek
Ogród z pergolą 17:48, 02 lip 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)

Ja mam tylko 3 sztuki i je na razie tylko gnojówką potraktowałam a przy sadzeniu dostały banany i jakieś dedykowane witaminki. I na razie nic się im nie dzieje - aż mnie to dziwi

ale oprysk robisz czy podlewasz pokrzywą?
tylko się cieszyc Aga ja też wplotę kocimiętkę w róże bo dla mnie to jej atut ze szybko wypełnia
Ogród z pergolą 17:46, 02 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)
jak tam Aniu plac zabaw?

faaajnie
jak już będzie gotowy to od razu lecę do Ciebie sie pochwalić
na tą chwile brakuje jeszcze jednej ścianki, drabiny i myślimy jeszcze o siatce z lin na góre i linie jako "barierka" na tą pustą ścianę. pomysłów jest sporo, kombinujemy jeszcze
Ogród z pergolą 17:42, 02 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

super prawda?
Aga a Ty też walczysz?

Ja mam tylko 3 sztuki i je na razie tylko gnojówką potraktowałam a przy sadzeniu dostały banany i jakieś dedykowane witaminki. I na razie nic się im nie dzieje - aż mnie to dziwi
Ogród z pergolą 17:30, 02 lip 2016

Do góry
zawitka napisał(a)
Anu gdzieś po drodze czytałam że pytasz ile tej gnojówki ludzie robią .Powiem Ci nastawiłam tak--- całe wiadro upchałam pokrzywy i zalałam to wodą przykryłam żeby nie wyparowało.Postało 2-3 tygodnie i po litrze wlewałam do wody do podlania.tak 3 razy i cały ogród miałam wzmocniony A różom to widzę jak w tym roku pomogł sa ładniejsze niż w zeszłym roku .Moje róże poniosły karę za zeszły rok --wywaliłm je na koniec ogrodu iiii się nie obraziły bo są lepsze

ja podobnie zaczęłam robic gnojówkę, tylko u mnie ona po tygodniu przestaje się pienić i już leję, niewiem czy dobrze..?

Róże nawozisz tylko pokrzywą?
ide do Ciebie na róże
Ogród z pergolą 17:25, 02 lip 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Anka, róże piękne.. ciekawe jak wygląda różanka w całości.. pokażesz ?
Nie sadziłaś może w róże szałwi tej niskiej? to takie rośliny wypełniacze - szałwia i przywrotnik, nie musiałabyś też tak pielić bo zarosłyby ładnie... a pasują do każdego koloru róży
Ja jak obsadzę już różankę, co zamierzam dokończyć jesienią, to wiosną zasypię grubą warstwą kompostu

wstydzę się..
bo ja właśnie podobnie jak ty bedę ja zasypywać grubo kompostem ale teraz wysypuje trawe zeby chwastów było jak najmniej i nie wyglada ona zbyt ciekawie..
potrzebuję własnie wypełniaczy, myślałam przed spotkaniem u Nikity do tej szkółki kolo niej podjechać. Twoja szałwia jest super
Ogród z pergolą 17:18, 02 lip 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Aniu widzę, że ostro zaczynasz walkę w obronie różAle jak piszesz-poza nimi też jest coś w ogrodzie...i radzi sobie świetnie!

i tego się trzymajmy
Ogród z pergolą 17:17, 02 lip 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Aniu to pościągaj te mszyce ręcznie na prawdę to nie zajmuje dużo czasu a uchronisz biedronki

Anita błagam Cię nic mi nie mów o czasie..przy dwójce małych dzieci doba powinna trwać minimum 30h...ja i tak mam dobrze bo kładę dziewczynki o 19 to tak o 20 juz mam czas dla siebie tzn dla siebie, dla ogrodu i dla domu, o M nie wspomnę..
edit: musiałam edytować bo ja strasznie nie lubię jak ktos narzeka a wyszedł mi post jakbym miała zaraz się tępym nożem podciąć to tak nie jest ja po prostu potrzebuję opcji jak najmniej czasochłonnych
Ogród z pergolą 17:13, 02 lip 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
I ja poczytałam super ściąga!

super prawda?
Aga a Ty też walczysz?
Ogród z pergolą 17:12, 02 lip 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

mospilan chyba najbardziej wszechstronny

i ten substral widać że też
dziękuję Ci Kasiu za te slajdy, jesteś prze-kochana
rewelacyjne jest takie porównanie środków pod wzgledem "uniwersalności", to jest właśnie to co chciałam wiedziec, co kupić żeby zabić jak najwięcej nie wydając kasy nie potrzebnie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:58, 01 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
sprawdzając w necie tą Twoją The Alnwick Rose znalazłam Escimo Flower Circus... jezusie...obie boskie!

Widziałam ja i też mam na nia oko. Chyba nikt jej jeszcze nie ma na forum?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:57, 01 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Justyna sliczna jest...chyba znowu zaczynam dostawać hopla...a kyż!

Sio!!! Kusicielki
Ogród Ani :) 21:38, 01 lip 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Aga w mojej irdze nie ma chwastów, bo jak ją posadziliśmy to od razu wysypaliśmy grubo korą. Teraz zarosła tak jak widać, w sumie już w zeszłym roku był busz i nic nie przerastało.
Czytałam gdzieś, że można sadzić irgę bez wysypywania kory ale przez pierwsze dwa lata trzeba mocno pilnować aby się nie zachwaściła, bo potem ciężko wypielić, ciężko rękę włożyć :/
W trzecim roku jest już bardzo ekspansywna, panoszy się strasznie, co dopiero ją ciachałam a widzę że ma już wąsy które należy przyciąć Taka to ta irga
eM mój ostatnio zagadywał aby ją ogolić, wykopać i przenieść na przedpłocie ale ja nie wiem czy taka akcja ma szansę powodzenia Marzy mi się taras jak przy białym domu

a mi się ta Twoja irga baaardzo podoba! rewelacyjnie na jej tle wyglada seledynowy jalowiec. moze on jako roslina szalu nie robi ale wogole takie zestawienie kolorów jest wypas
Ogród z pergolą 21:32, 01 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
czytałam gdzieś ze lepiej Calypso stosować bo krązy w roslinie 3 tyg a Decis bodajze tylko kontaktowo zabija

mospilan chyba najbardziej wszechstronny
Ogród z pergolą 21:30, 01 lip 2016

Do góry
czytałam gdzieś ze lepiej Calypso stosować bo krązy w roslinie 3 tyg a Decis bodajze tylko kontaktowo zabija
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 21:09, 01 lip 2016

Do góry
jeszcze śluzownice mi Mazan zdjagnozował to psiklam Kohinolem
to ściąganie wodą to codziennie..ja tyle czasu nie mam..
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 20:53, 01 lip 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

ale za to kocimietki jeszcze nie

tyle bzykow na niej...ze nie moglam im zabrac

ja mam tak samo aż żal..
dziekuję za zdjęcie u mnie wstawiaj wszystko co masz plisss.....
czyli generalnie na mszyce kobitka zalecała ekologię? ciekawe jak u nich w praktyce to wyglada, pytałyście? oni chyba te gnojowki to w cysternach robią
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:48, 01 lip 2016

Do góry
czyli profilaktycznie żadnej chemii nie dajesz?
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:47, 01 lip 2016

Do góry
czosnkowym mydłem potasowym? czytałam o tym na wątku o chorobach. i wystarczyło?rewelacja.. ale chyba tez plagi nie miałaś jakiejś strasznej? bo u mnie pędy na 10cm oblepione
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:32, 01 lip 2016

Do góry
butterfly napisał(a)

Beata piękne portrety!
powiedz mi Heritage ładnie trzyma kwiat czy taki śmieciuch jak Artemis?
wiesz co mi się jeszcze w Twoich rózach podoba..?ale to z zazdrości, brak mszyc! czym pryskasz?raz czy profilaktycznie co jakis czas?
mega ślicznie u Ciebie..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies