Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pamiętajcie o ogrodach 03:34, 28 mar 2021

Do góry
greg66 napisał(a)
Ja jeszcze dziś zdążyłem zrobić pierwsze deski, czy wyjdą?

Zobaczę za parę dni, pigment muszę kupić online bo w marketach nie mają.

O fajne, skad taka forma ? Pokazuj co wyjdzie
Ogród z zegarem 01:48, 28 mar 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Zrobiłam zdjęcia nowych rabatek .

Przy zejściu z ronda do oczek

Strona lewa:

Środek:

Strona prawa:

Wiosna z przytupem rozpoczęta
Lubie ogladac takie rewolucje u kogos
Szmaragdowy Zakątek 23:34, 27 mar 2021

Do góry

Sezon 2017 u Hanusi 23:30, 27 mar 2021

Do góry
2 lata to długo, ale po roku ja już kładę pod rodki azalie i borowki. a mam tylko 6 drzewek. Wolałabym je usunąć, ale to nie na moje możliwości. potrzeba sprzętu i siły. Niech zostają na kolejny sezon.

Może latem luźniej będzie. To sie pomyśli.

Szmaragdowy Zakątek 23:26, 27 mar 2021

Do góry
Kolorki !!!!!

Choroby i szkodniki grabów, grab - Carpinus 23:22, 27 mar 2021

Do góry
Wczoraj rozpocząłem walkę z pordzewiaczem.

Wcześniej nabyłem środek na bazie oleju Emulpar 940 EC, i pozbyłem się większości suchych liści. Nie było to łatwe w tak gęstym żywopłocie, ręce podrapane mocno
na zdjęciu żywopłot z liśćmi i bez,
Dopiero w ostatnich dniach warunki pogodowe pozwoliły na oprysk - u mnie przymrozki nocne były jeszcze do środy.
Udało mi się wypożyczyć profesjonalny sprzęt do oprysków i dość dokładnie rozpyliłem roztwór. na 40 metrów żywopłotu poszło 25 litrów.
Mam nadzieję, że nie za późno i paskudy nie zdążyły jeszcze złożyć jaj. Pąki jeszcze się nie rozwinęły - na zdjęciu stan z dnia oprysku.

W dalszym kroku planuje oprysk Ortusem za 2-3 tygodnie gdy liście będą się rozwijać, pytanie czy to dobry czas czy poczekać dłużej i zrobić w maju/czerwcu?

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 23:18, 27 mar 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Moje ulubione wiosenne przebiśniegi - dostałam od sąsiadki
Zabieram się za sadzenie, żeby jeszcze zdążyć nacieszyć oko kwiatkami

Ale masz fajną sąsiadkę. Piękne przebiśniegi.
W ogródku Martki 23:10, 27 mar 2021

Do góry
Martka napisał(a)

Najprzyjemniejsze jest kombinowanie, co z czym lubię ten moment najbardziej. Później trochę brudu i bałaganu i na koniec pełnia szczęścia, do każdego okna zagląda coś kolorowego.

Martuniu! Widzę, że ostro działasz w ogrodzie i plany też ogromne. Brawo!
Ale wróciłam pozachwycać się twoimi kwiatami w donicach, piękne!
Sezon 2017 u Hanusi 23:06, 27 mar 2021

Do góry
Dziewczyny, cieszą mnie Wasze odwiedziny. Jeszcze nie bardzo mam co pokazywać, a dzisiaj to ledwie 45 minut mi sie udało w ogrodzie. Biegałam jak zając od roboty do roboty, Dobrze, że jesienią miałam coś zrobione, to jak uwinę się następnym razem z trawami, to już jako tako będzie wyglądać. Jeszcze rozsypać nawozy, kompost i już prawie maj będzie. Szybko dni mijaja, niestety, A jutro śpimy krócej, o jak fajnie dłuższy dzień, to lubię.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:01, 27 mar 2021

Do góry
Agania napisał(a)
Sobota po południu
Czas upłynął na pracy ogródkowej, cięciu, kompostowaniu, cięciu, grabieniu trawnika, zbieraniu kretówek, patrzeniu na rybki i z przyjemnością po umyciu tarasu wypiłam upragnioną kawkę na trawce

Zimowy sprzęt też umyty

Chociaż wiosna dopiero się zaczyna twój ogród już wygląda pięknie!
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:38, 27 mar 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Polanka wreszcie się budzi...

choć na razie nieśmiało

U ciebie to prawdziwa krokusowa łąka, super.
Czytałam twoją listę prac zrobionych i tych do wykonania, w ogrodzie praca jest na okrągło, chyba nigdy się nie kończy.
Mam nadzieję, że z pieskiem wszystko będzie dobrze.

Życzę miłej niedzieli. Odpoczywaj.
Chodźże na pole, do mojego ogrodu 22:15, 27 mar 2021

Do góry
Zrobiłam pierwsze, takie ogólne porządki na rabatach. Padam ze zmęczenia Tulipany z dnia na dzień coraz większe, wyglądają zjawiskowo!!!

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 22:05, 27 mar 2021

Do góry
Wreszcie piękny słoneczny dzień! Zaczynam planowanie nowych rabat Taśma rozciągnięta i widzę, jak ku mojej radości, znika trawnik!
Przyjechały też pierwsze roślinki, reszta dostawy w poniedziałek (kule cisowe) Póki co puste doniczki imitują małe i duże kulki cisowe. Hakone marca (nieodmianowa, ta zielona) rozkładam w odległości ok. 50 cm jedna od drugiej, czy tak będzie OK? Tak ze wstępnych wyliczeń wychodzi mi, że brakuje jeszcze 42 sztuki na całą rabatę... przyjedzie po świętach.

Na zdjęciu naniosłam białe linie, żeby lepiej było widać nowe rabaty aczkolwiek trochę proporcje i linie się zniekształcają. Mam nadzieję, że wreszcie ta skarpa jakoś ożyje.

Mam też pierwszą "partię" liriope muscari 'Moneymaker' pod derenia pogodowego variegata. Obawiam się, że drugie tyle to jest minimum, które muszę jeszcze zamówić...

W ogródku emerytki 22:03, 27 mar 2021

Do góry
Gęsiówka Old Gold też szaleje

A bratek wysiał się na żwirku
W ogródku emerytki 22:00, 27 mar 2021

Do góry
Danko, jestem po szczepieniu, czuję się dobrze, choć dzisiaj cały dzień padało, a wtedy bolą mnie kości.
Rzeczywiście, pech z wysypką, może do poniedziału Ci przejdzie, czego szczerze życzę.
Pomiziaj Ego, niech też zdrowieje.

Irenko, wiosna ruszyła, ale powoli i wybiórczo.
Hiacynty dopiero wychyliły łebki, ale na pewno zakwitną, tulipany i narcyzy mają spore liście, ale to chimeryczne rośliny.
Za to ciemierniki i wrzośce szaleją

Zacisze Alicji 21:32, 27 mar 2021

Do góry
Alija napisał(a)

To moja ulubiona odmiana
Śliczne masz te łączki krokusowe
Ciemiernik - Helleborus 21:23, 27 mar 2021

Do góry

Madame Lemonnier w pąkach.

Roses Red.

Dobrze przezimowały niczym nie okrywane. Już 2 zimy.
Ogród w remoncie 21:07, 27 mar 2021

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
No w końcu i u mnie trochę koloru

Asiu! Trochę koloru? To całe krokusowe pole, pięknie wygląda!
Chodźże na pole, do mojego ogrodu 21:01, 27 mar 2021

Do góry
Mary napisał(a)

To nie wygląda na 'Frosted Curls'. 'Frosted Curls' jest zielona.
To wygląda raczej na 'Bronze Form', ewentualnie 'Bronzita' albo 'Milk Chocolate'.
Żywe źdźbła powinny być w środku kępy lśniące. Tak mi jakoś kiedyś Toszka tłumaczyła. Tutaj o Bronze Form.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6461-ogrod-bez-roweru?page=15#post_3

Marysiu, dziękuję za informację, ale to jest na 100000% 'Frosted Curls' właśnie. Tylko pisałam, że właśnie coś się z nią działo od jesieni i obawiam się, że nie przetrwała zimy Stąd taki jej wygląd. Prawdopodobnie już przegniwała na jesieni od ilości wody (zrobiłam bardzo słaby drenaż), albo nie wiem co? Tak więc to na pewno ona, a tak ładnie wyglądała w sezonie:

W ogródku Martki 20:55, 27 mar 2021

Do góry
Za radą Lidki i  Sylwii ciachnęłam dziś dość odważnie cisa, opryskałam przeciwgrzybicznym i czekam na efekty

Nożyce dopadły całą resztę, m. in. cytrynę, nawet jedna spadła.

Lidka, koreańską cięłam długimi nożycami, w kilku miejscach wspomagałam się sekatorem do gałęzi.

Marlenaa, czyli "kołnierz" jest BARDZO przydatny!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies