Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Martka 21:47, 27 cze 2021

Czy też tak macie, że kiedy nie widzicie swoich ogrodów, to tęsknicie trochę albo bardzo? Oglądacie ukradkiem zdjęcia w telefonie? Ja już tak!

Właśnie porównałam sobie kępkę Hakonechloa macra, zdjęcia w odstępie pięciu dni. Co zobaczę jutro?

Juzia 21:56, 27 cze 2021

Martka napisał(a)
Czy też tak macie, że kiedy nie widzicie swoich ogrodów, to tęsknicie trochę albo bardzo? Oglądacie ukradkiem zdjęcia w telefonie? Ja już tak!

Właśnie porównałam sobie kępkę Hakonechloa macra, zdjęcia w odstępie pięciu dni. Co zobaczę jutro?

Hahaha!
Szalona!
Agatorek 22:31, 27 cze 2021

Jeszcze nie tęskniłam za ogrodem . Ale ostatnio na długo go nie zostawiałam, więc kto wie, co to będzie
Yenna 10:48, 28 cze 2021

Martka napisał(a)

Widziałam dziś na O. prawdziwie elegancki, wręcz w stylu ogrodów barokowych, widziałam też, że i Ty widziałaś A propos, planujesz u siebie jakieś warzywka?

Planuję mały warzywniak w skrzyniach

Martka napisał(a)

Yenno, szukam pierisów jak najęta! Niestety, większość u nas słabo zimuje, a jest tyle pięknych odmian, jak się okazuje. Odwiedziłam kilka szkółek, w niektórych nie słyszeli o tej roślinie, jedna miała na stanie ale w szkółce nie było, a w jednej „będzie we wrześniu, bo rosną”. Wniosek: masz fajną szkółkę na przyszłym osiedlu

W razie potrzeby mogę podjechać jeszcze raz, zrobić zdjęcia i jak będziesz chciała to wyślę
ajka 11:12, 28 cze 2021

Ale masz już piekne ogórki, u mnie jeszcze daleka droga do tego ... Pomidory podobnie.

Hakonechloe masz ładne, u mnie rosną słabo, moja ziemia raczej im nie służy, myślę czy ich nie wykopać i nie dosypać więcej piasku, bo nie lubią ciężkiej gleby.

Opuchlaków u mnie z roku na rok coraz mniej, kiedyś ich pełno łaziło po domu, chyba nicienie pomagają.
Martka 13:55, 28 cze 2021

Taka dziś przesyłka! Piękna w każdym calu! Czekam na deszcz i mokre podłoże i ruszam z kancikami!

Ewo, dziękuję za pomoc
Anda 13:59, 28 cze 2021

Super I jak szybko doszło Napisz, jak Ci sie pracowało tym nowym narzędziem.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Judith 14:46, 28 cze 2021

Aaaaa! Ale pieknie zapakowane! To lubię .
Jesli mogę cis zasugerować, z własnego doświadczenia: nie czekaj na mokre podłoże. Przy suchym robi się ładny kant, przy mokrym może osiąść, szczegolnie gdy na świeżo zrobiony kant nadepniesz w czasie pracy.
Martka 16:18, 28 cze 2021

Juzia, Agatorek, całkiem możliwe, że tylko ja tak dziwnie mam dziś z rana obchód, wszystko jest na swoim miejscu róże kwitną, a najbardziej szaleje cukinia i ogórek. Znalazłam też ... czerwone pomidorki! Kompost i pogoda i proszę jaki efekt

Martka 16:19, 28 cze 2021

Yenna napisał(a)

Planuję mały warzywniak w skrzyniach

W razie potrzeby mogę podjechać jeszcze raz, zrobić zdjęcia i jak będziesz chciała to wyślę

Marto, jestem bardzo zaskoczona Twoją propozycją, chętnie skorzystam! Jutro po pracy sprawdzę jeszcze jeden adres, jeśli tam nic to będę do Ciebie pisała bardzo dziękuję!
A warzywka - naprawdę super sprawa, wieczorem obejrzę Twój plan
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies