Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium "

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:30, 10 wrz 2018

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:26, 10 wrz 2018

Do góry
Nowa sałata już do zbioru

Czosnek i nasturcja
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:23, 10 wrz 2018

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:22, 10 wrz 2018

Do góry
Rośliny do stawu kąpielowego

Warsztaty PSNWK - Budowa stawu kąpielowego typ III 21:21, 10 wrz 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, na drugiej fotce to carex elata?
Niesamowite przedsięwzięcie, to będzie staw z prawdziwego zdarzenia
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:20, 10 wrz 2018

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:20, 10 wrz 2018

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:18, 10 wrz 2018

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:17, 10 wrz 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Danusiu, proszę bardzo
Patrzę na zdjęcia Twoich kompozycji i myślę sobie, że idealnie nadają się na kartki okolicznościowe.
Gdybym takie zobaczyła w sklepie, nie kupiłabym żadnych innych

Dziękuję, przedstawiam kolejne propozycje Może nie pocztówkowe, ale własne z dziś.

Witam!! 21:11, 10 wrz 2018

Do góry
Dziękuję za obszerne powitanie i szczegóły. Z Ogrodowiskiem na pewno się uda.
Warsztaty PSNWK - Budowa stawu kąpielowego typ III 21:09, 10 wrz 2018

Do góry

Warsztaty PSNWK - Budowa stawu kąpielowego typ III 21:03, 10 wrz 2018

Do góry

Warsztaty PSNWK - Budowa stawu kąpielowego typ III 21:02, 10 wrz 2018

Do góry
Rośliny już czekają w wannach i misach.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:36, 10 wrz 2018

Do góry
O A ja nie mam, choć przydałyby się nawet
A jaka trawa u ciebie nie ma siewek?
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 19:33, 10 wrz 2018

Do góry
Też tak uważam, to nie ćam się dowiedziała o nabytkach, ale przyszła wraz z nimi
Walcz, podają tutaj Mospilan, Apacz, Spintor, Lepinox, pułapki feromonowe.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:32, 10 wrz 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Wydaje się że Imperata nie zdąży zakwitnąć, u mnie nie ma nasion, ale rozłazi się.
Bo ja wiem, miskanty nie wysiewają się, ale kwiatostany mają. Rozplenice też mają kwiatostany, ale nie widziałam siewek. Z najbardziej samosiewnych traw, rzeczywiście najbardziej plenna jest ostnica.

Ale jest na nią sposób. Wiosną, jak zauważysz siewki, wzruszaj glebę, mieszaj, nawet nie musisz siewek wyjmować. Poderwij im korzenie. W ten sposób powinnaś ograniczyć ilość.

Z wrzosowiska bym wyciągała, bo będzie nieporządek.

U mnie rozplenica sie rozsiewa. Mam mnóstwo siewek
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:25, 10 wrz 2018

Do góry
basia3012 napisał(a)
Danusiu, czy są takie trawy , które nie zawiązują nasion? Ne znam traw, pierwszy rok je mam u siebie w ogródku. Stąd moje pytanie.

Jestem trochę przerażona ekspansją ostnicy. Mam ją pierwszy rok. Jest teraz na całym wrzosowisku. Są starsze egzemplarze posadzone w tym roku wiosną, młodsze-siewki i chyba jeszcze jest trzecie pokolenie całkiem młodych siewek. Nie byłam świadoma takiej sytuacji. Nie wiem jak z nią sobie poradzę. Wrzosów całkiem nie widać. Chociaż w sumie ta ostnica ładnie wygląda ale co będzie dalej jak w takim tempie się rozsiewa?
Pozdrawiam serdecznie.

Wydaje się że Imperata nie zdąży zakwitnąć, u mnie nie ma nasion, ale rozłazi się.
Bo ja wiem, miskanty nie wysiewają się, ale kwiatostany mają. Rozplenice też mają kwiatostany, ale nie widziałam siewek. Z najbardziej samosiewnych traw, rzeczywiście najbardziej plenna jest ostnica.

Ale jest na nią sposób. Wiosną, jak zauważysz siewki, wzruszaj glebę, mieszaj, nawet nie musisz siewek wyjmować. Poderwij im korzenie. W ten sposób powinnaś ograniczyć ilość.

Z wrzosowiska bym wyciągała, bo będzie nieporządek.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:22, 10 wrz 2018

Do góry
Rosa napisał(a)

Wiesz Danusiu, my całe życie uczymy się żyć. A człowiek jest jedynym zwierzęciem na Ziemi, które dobrowolnie i świadomie zmusza się do pracy. I musimy zdobyć taki bagaż doświadczeń i osiągnąć taki stan świadomości, pomijam ograniczenia zdrowotne, by zrozumieć to, że NIC NIE MUSIMY. Do tego trzeba dorosnąć i z tego wyrosnąć - wychować dzieci, pomóc starym rodzicom, bo to są obowiązki, TO MUSIMY.
Taki stan daje poczucie komfortu psychicznego, przywraca równowagę wewnętrzną, daje poczucie wolności i świadczy o tym, że zaczęliśmy żyć dla siebie i kochać siebie.

Wychowałam dzieci, pracowałam, pomogłam Rodzicom w ostatniej drodze. Dokładnie tak jak piszesz, wszystko się zgadza. Dojrzałam i zaczęłam żyć dla siebie. Dziękuję za wpis
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:38, 10 wrz 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Grunt to nie popaść w obsesję. Ja obsesji na żadnym punkcie nie mam. Robię w swoim tempie i robię, na co mam ochotę. Jak nie mam ochoty, to siedzę, piję kawę i patrzę. Albo robię zdjęcia. Albo nic nie robię. Wczoraj nagrałam telefonem filmik. Jeszcze nie obejrzałam.

W bukszpanowym wszystko "musi być" jak brzytwa, a teraz nie jest No i co? Nic.

A tutaj nic nie musi być. Jest, na ile da się.

I to w tym ogrodzie najbardziej cieszy Nic nie muszę. O zdrowie jedynie proszę w modlitwie.

Wiesz Danusiu, my całe życie uczymy się żyć. A człowiek jest jedynym zwierzęciem na Ziemi, które dobrowolnie i świadomie zmusza się do pracy. I musimy zdobyć taki bagaż doświadczeń i osiągnąć taki stan świadomości, pomijam ograniczenia zdrowotne, by zrozumieć to, że NIC NIE MUSIMY. Do tego trzeba dorosnąć i z tego wyrosnąć - wychować dzieci, pomóc starym rodzicom, bo to są obowiązki, TO MUSIMY.
Taki stan daje poczucie komfortu psychicznego, przywraca równowagę wewnętrzną, daje poczucie wolności i świadczy o tym, że zaczęliśmy żyć dla siebie i kochać siebie. Kasia Miller mi pomogła to zrozumieć
https://www.youtube.com/watch?v=pAzyDNJgxfs&list=PLo1VanqB7YDqMmXv8r4J5wt5IvYJuPv46
https://www.youtube.com/watch?v=dQM34hEHRZ4

A teraz siedzę, piję kawę, patrzę podziwiając przyrodę, kontempluję i jest mi dobrze, czuję się wolnym człowiekiem. A jak będę miała ochotę, to coś zrobię w ogrodzie albo w domu bez zmuszania się do tego.
Kochaj siebie, kochaj życie i rób to co kochasz. Bo cała filozofia i sztuka życia polega na tym. Bądź szczęśliwym człowiekiem, czego wszystkim życzę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies