Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:37, 14 sty 2016

Do góry
Jestem ciekawa co Waldek odpisze

Co do grabów to uzyskałam informację, że na przedwiośniu czyli temperatura musi być w granicach 8-12 st. obficie opryskać Promanalem albo Treolem ( czymś olejowym).
W maju, w razie pojawienia się szpecieli zastosować wyciąg z piołunu i wrotyczu w odstępach kilkudniowych.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:48, 14 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Znacie jakieś pnącze albo krzew owocowy, który mozna puścić na siatkę i nie będzie bardzo ekspansywny??

kiwi- akinida?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:27, 13 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Wiesz już mam problem z zachciewajkami Człowiek chyba im więcej posiada tym więcej jeszcze chce...

Polinko, mam tyle zapinowanych inspiracji, że hektary bym potrzebowała, hi, hi. Dziś je oglądałam przy okazji, jak dziewczynom radziłam i aż serce mi się krajało, ze miejsca brak
Tu ma być ogród :) 20:04, 13 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Kupowałam graby na żywopłot w doniczkach takie 50-60 cm za 3,5zł.Po posadzeniu wszystkie skróciłam o połowę, w ciągu sezonu cięłam trzy razy.
Wszystkie ładnie się przyjęły i szybko rosną tylko na jesień zaatakowały szpeciele ale teraz zrobię oprysk czymś olejowym a w maju, czerwcu jeśli szpeciele nie zginą to wyciąg z piołunu i wrotyczu.

dzięki Poli, trochę po cichu podczytuję o opryskach, żeby nie zostać z ręką w nocniku jak już sama będę mieć graby.
A jak wyglądają graby zaatakowane przez szpeciele widziałam i nie wygląda to ciekawie, trzeba walczyć, żeby te drzewa mogły pokazać cały swój urok.
Na tą chwilę mam 2 graby Fastigata, jak kupowałam jesienią to prawie już nie miały liści więc liczę na nie wiosną.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:56, 13 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Cześć Aga Obudziłaś się z zimowego snu?

Jeszcze chwilę poczekamy i czas będzie ruszyć w teren

Dubelek
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:56, 13 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Ja cały czas na pełnych obrotach....forum tylko chwilowo zaniedbałam ...ale już wiosnę czuję. Przed wigilią zakwitł mi ciemiernik
Czasem słońce czasem deszcz 18:38, 13 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Ewka, obejrzałam wszystko ku pokrzepieniu serc i świetne zmiany u Ciebie zaszły Mam nadzieję, że w tym roku obejrzę na żywo Twój zielony świat.

Buziaki

Na razie u mnie szaro ale jak się zazieleni- przybywaj
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 18:29, 13 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

haha ja tez to lubię
a puki zima polecam chodakowska

A ja bieganie

Też mnie już ciągnie do ogrodu!
Tu ma być ogród :) 18:25, 13 sty 2016

Do góry
Kupowałam graby na żywopłot w doniczkach takie 50-60 cm za 3,5zł.Po posadzeniu wszystkie skróciłam o połowę, w ciągu sezonu cięłam trzy razy.
Wszystkie ładnie się przyjęły i szybko rosną tylko na jesień zaatakowały szpeciele ale teraz zrobię oprysk czymś olejowym a w maju, czerwcu jeśli szpeciele nie zginą to wyciąg z piołunu i wrotyczu.
Czasem słońce czasem deszcz 18:08, 13 sty 2016

Do góry
Ewka, obejrzałam wszystko ku pokrzepieniu serc i świetne zmiany u Ciebie zaszły Mam nadzieję, że w tym roku obejrzę na żywo Twój zielony świat.

Buziaki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:05, 13 sty 2016

Do góry
Znacie jakieś pnącze albo krzew owocowy, który mozna puścić na siatkę i nie będzie bardzo ekspansywny??
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:04, 13 sty 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Rozumiem że nawet kilka metrów cieszy bo też by mi się marzyło trochę przesunąć granicę działki, teraz zmieścisz wszystkie zachciewajki chociaż podejrzałam że masz chętkę na warzywnik w pionie

Wiesz już mam problem z zachciewajkami Człowiek chyba im więcej posiada tym więcej jeszcze chce...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:03, 13 sty 2016

Do góry
beata_m napisał(a)
i ja sie przylaczam do gratulacji super czyli nie bedzie mozna narzekac na nude w sezonie

Liczę na pracowity rok
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:03, 13 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
O jak fajnie. Marzenia się spełniają. Będziesz miała co robić i będzie planowanie. Coś mi się zdaje, że pewne sytuacje wywołały szybsze działanie i jest. Cieszę się

Masz rację Iwonko Pewne rzeczy przyśpieszyły działanie. Najważniejsze, że jest dobrze
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:01, 13 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Gratuluje metrow.choc nie wiedzielam za co trzymam kciuki

Nosz Ty A ja tyle o tym trąbiłam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:00, 13 sty 2016

Do góry
aga_pe napisał(a)

Kochanieńka, to ja sobie pozwolę coś przenieść na mój grunt z tego projektu. Już by się wiosna przydała, do szkółki gdzieś by się przejechało....

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:58, 13 sty 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
gratuluję dodatkowych metrów !

Dzięki Fajnie mieć poczucie, że nam kibicujesz!
Buziaki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:57, 13 sty 2016

Do góry
Tess napisał(a)
Super! Dużo?

Tessiu, kilka metrów Nie piszę ile bo widzę już spojrzenia właścicieli dużych ogrodów
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:56, 13 sty 2016

Do góry
Danuś mogę w czasie odwilży przesadzić róże, kostrzewy, proso i szałwię do doniczek, i zadołować gdzieś w ogrodzie?
Ogród Mirelli 08:32, 13 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Mirelka jakie masz wymiary tej rabaty?

Pamiętaj, że na gracilimusa potrzebujesz co najmniej metr, drugie tyle na hortensje chyba, że chcesz aby rosły w ścisku?
RH za jakiś czas też Ci się bardzo rozrosną, widziałaś pewnie u Bogdzi jakie to potffory Myślę, że jak zaplanujesz tak dużo roślin na tą rabatkę to za jakiś czas, kolejny raz będziesz musiała przesadzać bo będą miały za ciasno.

Może pomyśl aby dodać tylko kilka jasnych wyższych traw np. ML dla rozświetlenia zieleni iglastych i do tego dobrać kolorystycznie jakiegoś niskiego carexa na obwódkę? Trawy dodadzą lekkości tej rabacie a takie samo powtórzenie mogłabyś zrobić z drugiej strony.
Ja pozbyłam sie żurawek w tamtym roku jak zauważyłam, że przyciągnęły mi do ogrodu opuchlaki...

Trzymam kciuki za planowanie I pamiętaj, że to Wam ma się podobać ogród

Paulinka na dwa gracki i hortensję to mam miejsce
Rh wiem,że rosną duże. Moje chorują, więc zanim urosną minie dobre kilka lat.

Dobrze radzisz z dodaniem trawek,ale ja bym jeszcze tam chciała dać coś kwitnącego i trochę koloru, stąd pomysł na hortensję i żurawki.
Żurawki przyciągają opuchlaki czy przyniosłaś opuchlaki z żurawkami?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies