Paulinka na dwa gracki i hortensję to mam miejsce
Rh wiem,że rosną duże. Moje chorują, więc zanim urosną minie dobre kilka lat.
Dobrze radzisz z dodaniem trawek,ale ja bym jeszcze tam chciała dać coś kwitnącego i trochę koloru, stąd pomysł na hortensję i żurawki.
Żurawki przyciągają opuchlaki czy przyniosłaś opuchlaki z żurawkami?
Mirelli.
Ja bym Ci proponował nie iść dalej tą drogą. Formowanie roślin i nadawanie im geometrycznych kształtów, jak i sadzenie roślin pod sznurek w oczach projektantów ma tendencję spadkową i to bardzo. Wystarczy prześledzić programy ogrodnicze w tym Maję, aby przekonać się, że w ostatnim półroczu ogrodów w stylu formalnym było tam jak na lekarstwo. Poczytaj uważnie o czym pisze na forum Danusia która patrzy na ogrody przyszłościowo i nie powiela w swoich projektach tego co już było. Polecam Ci również, abyś przejrzała sobie projekty ogrodów nowoczesnych z ostatnich dwóch lat które prezentowane są na stronach wystawy ,,Chelsea Flower Show". Absolutnie nie mam zamiaru narzucać Ci stylu ogrodu ponieważ ostateczna decyzja należeć będzie do Ciebie. Ja tylko dzielę się swoimi spostrzeżeniami, które ewentualnie mogą pomóc w podjęciu decyzji na przyszłość.
Przeczytałam całą dyskusję i nic już nie wiem, oprócz tego, że mają zostać część roślin co już tam są
No masz twardy orzech do zgryzienia, ale do wiosny sobie poradzisz, a później będziesz tylko kopać i sadzić. Mogę się tylko wypowiedzieć co do Vanilki, faktycznie wydaje się wiotka.
Edytko pitwierdzasz,że ta odmiana bardziej wiotka. Myślałam, że ma to dla mnie znaczenie, ale jednak nie. Moje psy są w stanie wszystko połamać, więc na początku będę musiała je osłonić.
Jeżeli będę musiała podwiązać to się do Ciebie zgłoszę po instruktaż
U mnie w szkółkach dużo jest tych kulek różnych.
Iwonko chyba hortensja za kulkami to dziwnie nie sądzisz?
Na hortensjowej mam kulki,które stanowią tło dla hortensji.
Waldku dziękuję. Czytam,oglądam. Nie mam ogrodowego polotu, sama nie potrafię dobierać, tworzyć. Cieszę się, że dziewczyny mi pomagają, zresztą sama wiem co bym chciała i nie ma to dla mnie znaczenia, że jest np.powielane czy pod kreskę
Waldku cofnij się kilka stron dalej tam Cię pytałam o śliwę wiśniową. Jak znajdziesz czas to odpowiedz