Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:59, 11 sty 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
hyhy

Juziek od początku wiedziałaś o co chodzi
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:58, 11 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Ochłonęłam, choć w nocy śniły mi się wielkie koparki w ogrodzie

Hehehehe
Ale nie mów, że nie śmiesznie wyszło?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:58, 11 sty 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Paulinka, a co to nowa rabata?
Wkręcić mnie w temat króciutko

Planu ani też żadnych wymiarów nowej rabaty na razie nie pokazywałam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:57, 11 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Paulino a to byl rysunek tej lesno-kwietnej rabaty tak?

Teraz dokładne wyjaśnienie

Koleżanka forumowa Ania T. poprosiła mnie o dokładne wymiary rabaty. Aby lepiej zwizualizować ogród zrobiłam odręczny rysunek z zaznaczonymi wymiarami rabat, które projektowałyśmy zimą a wiosną zrobiłam rewolucję i to są rabaty na których rosną trawy, hortki, bukszpany i katuję Was zdjęciami tej rabaty od wiosny
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:53, 11 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nie wiem jak to się ma do reszty, ale gatunki wybierz sama Białe kulki to na pewno miskant Variegatus

Danuś, cieszę się bardzo, że do mnie zajrzałaś i dzięki wielkie za projekt ale kocham rabaty które mam i póki co nie mogę sobie pozwolić na zmiany. Pasy roślin to jest to co kocham i pewnie za kilka lat jak zrobimy część gospodarczą powrócę do Twojego projektu!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:49, 11 sty 2016

Do góry
Ochłonęłam, choć w nocy śniły mi się wielkie koparki w ogrodzie

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:52, 11 sty 2016

Do góry
Polinka

Oleje parafinowe /Catane, Treol, Promanal/ należy stosować oddzielnie, gdyż "kłócą się" z Ortusem, którego używamy przeciw ruchomym formom szkodnika. Według zaleceń producenta Ortus należy stosować w maju do pierwszych dni czerwca i - co najgorsze - szkodniki łatwo się na niego uodparniają dlatego należy monitorować pojawianie się szkodników, w przeciwnym razie trzeba poczekać ok. 2 - 3 lat na skuteczniejsze działanie tego środka.

Pozdrawiam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:04, 11 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Irenko, miło Cię widzieć uśmiechniętą. Często o Tobie myślę i obiecuję, że w tym roku odwiedzę Miłkowo.
W małym ogrodzie o wiele łatwiej utrzymać porządek, psiak też coraz mniej rozrabia w części ogrodowej więc jest spokój

To juz sie ciesze
Z planami idziesz, jak burza
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:59, 11 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Pozwoliłam sobie przekopiować od Siakowej rady Madżenki nt. oprysku wiosennego.

"Odmierzę zalecaną na 10 l dawkę Treol , potem tak samo z Ortusem i zaleję 10 l wody i będę działać. Pisze w czasie przyszłym bo do tej pory oleju z niczym nie podawałam. Chyba Waldek lub Mazan (????) polecili jednoczesne podanie tych środków.
Od ubiegłego roku nie stosuję Promanalu bo ma stężenie 60% oleju a Treol 77% wiec ten drugi lepiej oblepi larwy przędziorków/szpecieli/mszyc Lubię zimozielone po oprysku olejem, mają ładny kolor"

Tzn, że ta mieszanka silniejsza jest?
Ja mam jeszcze Promanal od zeszłego roku,więc go zużyję,ale to sobie wydrukowałam

Ogród Mirelli 06:55, 11 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Mirelka czytałam, że przedpłocie bedziesz robić w tym roku??

Poli nie przedpłocie tylko przedogródek
Przedpłocie też chciałam robić,ale mąż kazał całe wysypać grubo kamyczkiem i już moje plany przedpłotowe legły w gruzach, bo nie będę tego kamienia odgarniała, żeby coś posadzić trudno
Od nowa ... na przekór wszystkim 22:53, 10 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

I wyobraż sobie piekna dziewczyno, że ja wierzę, że będziesz miała tu ogród!

Miałam podobnie w tamtym roku, do tego 4 tony śmieci i gruzu...a w tym roku może już będzie tam początek czegoś piękniejszego.

Właśnie mi przypomniałaś, że my jeszcze uzbieraliśmy 3 kontenery, każdy o pojemności 7m2, gruzu, papy, i inszych inszości. Wszystko tymi rencami A teraz jeszcze przy sadzeniu czegokolwiek mamy znaleziska archeologiczne zakopanych w całym ogrodzie śmieci. Ty dałaś radę, ja dałam radę, Iwka da radę

Miejsce na ogród będzie superaśne
W Kruklandii 22:51, 10 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Juzia jestem pod wrażeniem Twojego dążenia do ideału. Pamiętam jak się denerwowałaś na ten swój poukładany ogród, pamiętam zeszłoroczne roszady na rabatach. Historia z różanką pokazuje, że jak się chce to można dojść do perfekcji.
Brawo Ty!

To teraz wystarczy zrobić tak w całym ogrodzie, nie?
Mogłoby to być takie proste

Brawo JA
Dziękuję Paulina!!!!
Od nowa ... na przekór wszystkim 22:42, 10 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Miałam podobnie w tamtym roku, do tego 4 tony śmieci i gruzu...a w tym roku może już będzie tam początek czegoś piękniejszego.

hehe a ja musiałam 4 wanny olbrzymiego gruzu przywieźć (rozebrana stodoła) by zasypać staw i tony ziemi...teraz na stawie stoi domek ogrodnika
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:36, 10 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Może zrezygnować z berberysa i rozchodnika? Plan Asi podoba mi się najbardziej Jedna i druga strona taka sama. A za hortkami nic bym nie dawała. Możesz typowo ogrodowiskowo w hortenje posadzić czosnki

Czyli w tym kole mam dać samą seslerię?
Od nowa ... na przekór wszystkim 22:34, 10 sty 2016

Do góry
iwka napisał(a)
Nie wiem czy dobrze robię pokazując to, tylko proszę się nie śmiać ale mam zamiar tu mieć ogród

W Kruklandii 22:30, 10 sty 2016

Do góry
Juzia jestem pod wrażeniem Twojego dążenia do ideału. Pamiętam jak się denerwowałaś na ten swój poukładany ogród, pamiętam zeszłoroczne roszady na rabatach. Historia z różanką pokazuje, że jak się chce to można dojść do perfekcji.
Brawo Ty!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:27, 10 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)
To się porobiło Muszę ochłonąć

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:20, 10 sty 2016

Do góry
Może zrezygnować z berberysa i rozchodnika? Plan Asi podoba mi się najbardziej Jedna i druga strona taka sama. A za hortkami nic bym nie dawała. Możesz typowo ogrodowiskowo w hortenje posadzić czosnki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:16, 10 sty 2016

Do góry
To się porobiło Muszę ochłonąć
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:57, 10 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Reniu moim zdaniem ML jest za mały do hortensji...
Miałam gracilimusy za limką i jakoś to zestawienie mi nie pasowało. Ale może Ty będziesz zadowolona
A może trochę ograniczyć tutaj gatunki?

czyli?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies