No widzisz to źle zrozumiałam Te tujki golden tuffet będą przesadzone ... bo miała tam być taka wąska rabatka ... ale stwierdziłam, że mi to nie pasuje ... brakuje czegoś, jest za płasko ... a ta rabata jest bardzo widoczna i znajduje się w pobliżu tarasu Zamiast nich myślałam posadzić coś wyższego Mam propozycję ML lub hortensje ew gracki
Aniu
To koło ma średnicę 4m z tyłu za nim czyli między kołem a tujami/żywopłot jest tylko 1m ... czyli starczy na jakieś wyższe pietro np ML (a te małe kulki przesadzę w inne miejsce) Buk Rohan Obelisk jest po lewo i przy nim mam posadzone Red Barony. Żywopłocik z bukszpanu bardzo mi się podoba Możnaby go tam wkomponować ... tylko gdzie wtedy ma być Red Baron?
3 buki to mi tam jednak się nie zmieszczą ... będzie tłok
Olu
Nie zmieści mi się tam tyle drzew ... a tam po prawo jest śliwa jeszcze Pociągnąć ML należałoby aż do buka ... bo red baron jest po lewo koło buka ... RB pociągnęłabym między kulki bukszpanowe po lewo ... dlatego, że po prawo przed hortkami mam jeszcze rozchodniki i żurawki
Reniu moim zdaniem ML jest za mały do hortensji...
Miałam gracilimusy za limką i jakoś to zestawienie mi nie pasowało. Ale może Ty będziesz zadowolona
A może trochę ograniczyć tutaj gatunki?
Może zrezygnować z berberysa i rozchodnika? Plan Asi podoba mi się najbardziej Jedna i druga strona taka sama. A za hortkami nic bym nie dawała. Możesz typowo ogrodowiskowo w hortenje posadzić czosnki