Masz rację Karolu bez Ogrodowiska ciężko by było przetrwać nam miłującym ogrody zimę
Nigdy nie wysiewałam nic w domu, a w tym roku będzie stipa, ciekawa jestem czy to też mi przyniesie radość
Amelio też właśnie oglądałam fotki i tak mnie naszło na wklejanie kilku
Mam tak dużo zdjęć, część posegregowanych, a część jeszcze czeka
Jesień też lubię, zakochałam się w rozplenicach Inne trawy też uwielbiam. Nigdy nie sądziłam, że będą u mnie w ogrodzie, jednak Ogrodowisko zmienia
Aniu Budleja lubi przemarzać niestety, trzeba ją ściąć na wiosnę i odbije
Moja to już drzewo, nie wiem czy to taka odmiana, bo nie widziałam u nikogo takiej, raczej w formie krzewu. Nadal żałuję, że w zeszłym roku tak drastycznie ją obcięłam, bo by była jeszcze większa, ale za to miała największe kwiaty jak do tej pory,to chyba zasługa tego cięcia
Piękna była
Oooooo Waldek super, że jesteś
Tak Waldku możesz pomóc
U kogoś na wątku pisałeś o cięciu śliwy wiśniowej. Nie wydrukowałam tego postu, bo sądziłam, że zapamiętam, a pamięć niestety okazała się ulotna i teraz ani dokładnie nie wiem jak, ani u kogo to było
Pisałeś dokładnie jak ciąć, jakie pędy,jak dużo ścinać żeby drzewko miało ładny pokrój. Pamiętam tylko, że dwa razy do roku.
Pamiętasz u kogo o tym pisałeś?
Albo napisz jeszcze raz u mnie
I jeszcze pytanie odnośnie mojej Budlei.
Zobacz stronę dalej jakie mam drzewo. Napisz czy wiesz co to za odmiana, bo raczej są krzewy. Jak prawidłowo ją ciąć Poszukałam w internecie informację o jej cięciu, ale chcę zasięgnąć Twojej porady
Poli nie przedpłocie tylko przedogródek
Przedpłocie też chciałam robić,ale mąż kazał całe wysypać grubo kamyczkiem i już moje plany przedpłotowe legły w gruzach, bo nie będę tego kamienia odgarniała, żeby coś posadzić trudno