Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Anusia 15:55, 10 sty 2016

Oj tęsknię za wiosną i wszyskimi widokami z lata. Budleja piękna. Swoją okryłam i podsypałam wszystkim czym się da. Pozdrawiam cieplutko.
waldek727 16:25, 10 sty 2016

MirellB napisała:
A ja chciałam się do Ciebie Waldku dzisiaj wpisać na wątku, a tam zamknięte.

Jeżeli Mirellko mogę w czymś pomóc, to bardzo chętnie.
polinka 17:43, 10 sty 2016

Mirelka czytałam, że przedpłocie bedziesz robić w tym roku??
MirellaB 06:24, 11 sty 2016

Karol99 napisał(a)
Ja tez juz sie nie moge doczekać. Bez Ogrodowiska chyba bym nie wytrzymał. Na szcescie jeszcze troche i przyjdzie wiosna. W między czasie będą jeszcze domowe wysiewy.

Masz rację Karolu bez Ogrodowiska ciężko by było przetrwać nam miłującym ogrody zimę
Nigdy nie wysiewałam nic w domu, a w tym roku będzie stipa, ciekawa jestem czy to też mi przyniesie radość
MirellaB 06:31, 11 sty 2016

amelia_b napisał(a)
Ja też dziś fotki oglądałam,jednak najbardziej podoba mi się jesień w ogrodzie,a to wszystko przez trawy

Amelio też właśnie oglądałam fotki i tak mnie naszło na wklejanie kilku
Mam tak dużo zdjęć, część posegregowanych, a część jeszcze czeka
Jesień też lubię, zakochałam się w rozplenicach Inne trawy też uwielbiam. Nigdy nie sądziłam, że będą u mnie w ogrodzie, jednak Ogrodowisko zmienia
MirellaB 06:39, 11 sty 2016

Anusia napisał(a)
Oj tęsknię za wiosną i wszyskimi widokami z lata. Budleja piękna. Swoją okryłam i podsypałam wszystkim czym się da. Pozdrawiam cieplutko.

Aniu Budleja lubi przemarzać niestety, trzeba ją ściąć na wiosnę i odbije
Moja to już drzewo, nie wiem czy to taka odmiana, bo nie widziałam u nikogo takiej, raczej w formie krzewu. Nadal żałuję, że w zeszłym roku tak drastycznie ją obcięłam, bo by była jeszcze większa, ale za to miała największe kwiaty jak do tej pory,to chyba zasługa tego cięcia
Piękna była
MirellaB 06:45, 11 sty 2016

waldek727 napisał(a)
MirellB napisała:

Jeżeli Mirellko mogę w czymś pomóc, to bardzo chętnie.

Oooooo Waldek super, że jesteś
Tak Waldku możesz pomóc
U kogoś na wątku pisałeś o cięciu śliwy wiśniowej. Nie wydrukowałam tego postu, bo sądziłam, że zapamiętam, a pamięć niestety okazała się ulotna i teraz ani dokładnie nie wiem jak, ani u kogo to było
Pisałeś dokładnie jak ciąć, jakie pędy,jak dużo ścinać żeby drzewko miało ładny pokrój. Pamiętam tylko, że dwa razy do roku.
Pamiętasz u kogo o tym pisałeś?
Albo napisz jeszcze raz u mnie

I jeszcze pytanie odnośnie mojej Budlei.
Zobacz stronę dalej jakie mam drzewo. Napisz czy wiesz co to za odmiana, bo raczej są krzewy. Jak prawidłowo ją ciąć Poszukałam w internecie informację o jej cięciu, ale chcę zasięgnąć Twojej porady

A wogóle to jak się teraz z Tobą kontaktować?
MirellaB 06:55, 11 sty 2016

polinka napisał(a)
Mirelka czytałam, że przedpłocie bedziesz robić w tym roku??

Poli nie przedpłocie tylko przedogródek
Przedpłocie też chciałam robić,ale mąż kazał całe wysypać grubo kamyczkiem i już moje plany przedpłotowe legły w gruzach, bo nie będę tego kamienia odgarniała, żeby coś posadzić trudno
Dominika11 08:03, 11 sty 2016

Witam poniedziałkowo

za takimi widokami to chyba wszyscy tęsknimy - ale trzeba się pocieszać, że już bliżej niż dalej
Mixtoorka 10:12, 11 sty 2016

Pada deszcz na mokry śnieg, robi się szaro- buro a u Ciebie tak pięknie Jak miło!