Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 10:32, 13 maj 2016

Do góry
malkul napisał(a)

świtny pomysł, dwie pieczenie nie jednym ogniu

Może teraz jakiś pożytek będzie z tego kawałka, Milena już nie może się doczekać owoców a eM zadowolony, że kłopotliwej trawy już tam nie ma.
Tu ma być ogród :) 09:50, 13 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

świtny pomysł, dwie pieczenie nie jednym ogniu
Tu ma być ogród :) 09:37, 13 maj 2016

Do góry
A wczoraj zrobiłam taki kącik owocowy córce, dorwałam na giełdzie piękne poziomki

I zagospodarowałam kawałek pod placem zabaw, gdzie rosła trawa którą ciężko było wykosić, a że jest tam pełno słońca to może będą ładnie owocować i wszyscy będą się cieszyć.

Tu ma być ogród :) 09:29, 13 maj 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Ogromna szkoda miłorzębów
W sumie u nas też był mróz jak nie wiem co a mojemu nic nie ma :/ Dziwne :/

Też byłam zdziwiona, że tak je ścięło bo rosną w osłoniętym miejscu i okryłam je - nie sądziłam, że są tak wrażliwe.
Tu ma być ogród :) 09:27, 13 maj 2016

Do góry
malkul napisał(a)

hahahhahahhahaha
wyobraź sobie że mój teść codziennie czyta FAKT
i odkładał mi zawsze gazety na rabaty moje pod korę.
wiesz co przezywają moje rabaty!?

to się wyjaśniło z jakiego powodu te Twoje rośliny rosną jak szalone

Ale powiem Ci że ja już wolę te projekty od eMa, bo obawiam się, że jakbym fakt rozkładała to mogłoby się to znacznie przedłużyć, bo pewnie częśc artykułów bym czytała w międzyczasie
Tu ma być ogród :) 09:17, 13 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A ten kamien na przedplociu wydaje sie inny niz w tej probce.tamten by bezowy prawda?

Też był szary, a ten na fotce po prostu brudny, choć może faktycznie trochę się różni od próbki, ale akurat na plus wg mnie.
Tu ma być ogród :) 09:16, 13 maj 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
lubie go tylko turla się pod nogami

zawsze muszą być jakieś pozytywy i negatywy
Tu ma być ogród :) 09:15, 13 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Tez ostatnio zajladalam linie w gęstwinie wiec rozumiem.
Grujecznik u Ciebie odbija?

Zostało nam jeszcze rozłożyć linię na tym kawałku rabaty co gracki ostatnio zaplanowaliśmy i finito.

Grujecznik powypuszczał jakieś nowe maleńkie gałązeczki, ale pewnie nie będzie w tym roku zbyt piękny.
Tu ma być ogród :) 08:43, 13 maj 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
mi też ale to mnie chyba powstrzymało przed totalną wiosenna rewolucja

O tak rabaty, na których ma być kamień trzeba porządnie przemyśleć żeby sabie samemu tych kamieni pod nogi nie podkładać, przeróbki są mocno nieprzyjemne.
Tu ma być ogród :) 08:34, 13 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Iwonko, pod żwir daje gruba warstwę gazet, a teraz mi się skończyły i eM przyniosl mi z pracy stare projekty, dużo jest automatyki na moich rabatach

hahahhahahhahaha
wyobraź sobie że mój teść codziennie czyta FAKT
i odkładał mi zawsze gazety na rabaty moje pod korę.
wiesz co przezywają moje rabaty!?
Tu ma być ogród :) 08:30, 13 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

To teraz wiem, dlaczego wszystko wypasione.
Z automatu

Hm... To mnie to przeraża. Roślinkom z takim podłożem jest dobrze. Ale papier jak się rozłoży, to wybieranie żwirku ... niełatwe zadanie.
Ja wysypałam i myślałam, że nie będę ruszać. A po zimie roślinki padły i trzeba było wymienić. I kamyczek w dołku zaczął mieszaf się z ziemią... Przez to mam mało żwirku. A tak mi się podoba. Chciałabym na rabacie przy wejściu. Ale nadal mi się tam nie podoba. Ciągle zmieniam. Za duso tam się dzieje.
Edytko, pokaż mi kilka ujęć przedogródka, ale takie fotki do analizy. Ty masz tam chyba kulki bukszpanowe. I coś jeszcze?

Robota z tym rozkładaniem papieru jest dwa razy gorsza, ale już się przyzwyczaiłem bo wszędzie tak robiłam, pod korą też.
Jak coś przesadzam to kamień mocno odsuwam a część daje do jakiegoś pojemnika, sporo z tym roboty, bo korę wystarczy tylko odsunąć i gotowe.

Mój przedogrodek to aż 4 rabaty. Od ogrodzenia do domu mam tylko 7 m, dwie lustrzane rabaty są przy ogrodzeniu, potem jest chodnik z kostki brukowej i za nim dwie kolejne rabaty dochodzące do ściany domu.
Przy domu są kulki bukszpanowe, rododendrony CW, carexy Elata, ciemiernik Niger, miskanty Variegatus i zawilce HJ a na środku Marikeny. Przy ogrodzeniu buksy i Elaty, miskanty ML i zawilce Whirlwind a do tego rozplenice Magic Autumn i biale wrzośce, na środku buki purpurowe Pendula. Mam tam też zurawki Lime Rickey, a po drugiej stronie gdzie rabata łączy się z inną są berberysy Bagatelle z sesleria Sadlera - sporo tego, a też mi tam jeszcze czegoś brakuje, nawet wiem czego, ale to grubszy zakup i zostanie może na kolejny rok ( chodzi o cisy formowane)
Ogród Mirelli 08:12, 13 maj 2016

Do góry
Fajna Ci ta rabata wyszła, efekt kiedyś będzie powalający, a przypomnij jaka tam jest odmianą róż?
Stipa Cię jeszcze zaskoczy, wcale nie jest zła ta Twoja, a jak ja posadzisz w słonecznym miejscu to będzie rosła w oczach.
Tu ma być ogród :) 07:24, 13 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Iwonko, pod żwir daje gruba warstwę gazet, a teraz mi się skończyły i eM przyniosl mi z pracy stare projekty, dużo jest automatyki na moich rabatach

To teraz wiem, dlaczego wszystko wypasione.
Z automatu

Hm... To mnie to przeraża. Roślinkom z takim podłożem jest dobrze. Ale papier jak się rozłoży, to wybieranie żwirku ... niełatwe zadanie.
Ja wysypałam i myślałam, że nie będę ruszać. A po zimie roślinki padły i trzeba było wymienić. I kamyczek w dołku zaczął mieszaf się z ziemią... Przez to mam mało żwirku. A tak mi się podoba. Chciałabym na rabacie przy wejściu. Ale nadal mi się tam nie podoba. Ciągle zmieniam. Za duso tam się dzieje.
Edytko, pokaż mi kilka ujęć przedogródka, ale takie fotki do analizy. Ty masz tam chyba kulki bukszpanowe. I coś jeszcze?
Tu ma być ogród :) 07:18, 13 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

nic tylko trzeba polubić ten, który masz
lubie go tylko turla się pod nogami
Tu ma być ogród :) 07:16, 13 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ładnie wygląda ale jak trzeba coś przesadzić to słabo mi się robi
mi też ale to mnie chyba powstrzymało przed totalną wiosenna rewolucja
Tu ma być ogród :) 07:14, 13 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Edytko, szczerze, jak na spowiedzi ( druga spowiedź dziś,
hi, hi )
Co kładziesz pod kamień między roślinki, by z ziemią się nie mieszał?
Bardzo mi się podoba i nie umiem poradzić sobie z tym problemem na piasku.

Tu ma być ogród :) 07:11, 13 maj 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Hihihi! Dziękuję
Często przeklinam żwir, ale trzeba przyznać, że robi świetną robotę.

Ładnie wygląda ale jak trzeba coś przesadzić to słabo mi się robi
Mój ogród pod górkę... 23:59, 12 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kasiu, tyle pięknych zdjęć i znowu drzewa zakupione, nie zwalniasz tempa!

Już nie mogę się doczekać fotek poremontowych

Przez ostatnie kilka dni nie miałam czasu na ogród i sama się dzisiaj zdziwiłam, jak wszystko ruszyło po tych kilku dniach ciepła.
Strzępiastokorego trudno nazwać jeszcze drzewem -hihihi!

Fotki poremontowe może za tydzień...
Mój ogród pod górkę... 23:44, 12 maj 2016

Do góry
Kasiu, tyle pięknych zdjęć i znowu drzewa zakupione, nie zwalniasz tempa!

Już nie mogę się doczekać fotek poremontowych
Tu ma być ogród :) 23:34, 12 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No patrz, mówisz i masz

Hihihi! Dziękuję
Często przeklinam żwir, ale trzeba przyznać, że robi świetną robotę.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies