Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Ogród z pergolą 18:57, 07 sty 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

z tymi rabatami to jest tak, ogladam ogród Twój czy Zielonej i fale sa boskie a potem zajrze do Oli czy Polinki i proste sa extra..i mam jakieś takie wrazenie ze przy falach ładniej wkomponować rózne kompozycje obok siebie bo zawsze mozna "wysunąć" fale czy "wsunąć".
z drugiej srony podobają mi sie takie schody jak zrobiła polinka, też jest to jakis pomysł aby kompozycje różne obok siebie robić.
a przesłałabyś mi tu te fotki donic czy na priv?

Wkleiłam zdjęcia u siebie
Mnie bardziej podobają się rabaty proste ... ale jak wchodzę do any art to faliste są mega I bądź tu człowieku mądry ...? Kształt kostki nie pozwolił mi zrobić rabat prostych ... dlatego chociaż przy tarasie i wgłębniku są proste A póki co dumam jak zmienić co nieco jedną rabatę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:05, 07 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Czytałam o tym i wierzę, że bardzo to ułatwia pracę ale u mnie szerokość ścieżki to max. dwie stopy i dojście będzie mogło być tylko z jednej strony skrzyń bo jeszcze planuję niskie drzewka owocowe Aż sama jestem ciekawa jak my to zmieścimy

To przy skrzyni szerokiej na 1,2 m to troche daleko.do siegania bedziesz miala
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 16:59, 07 sty 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Kochani dziekuje za pochwały . Wiecie przeciez ze nic tak nie cieszy jak docenienie ogrodu przez forumowiczów
Zachęcam do podsumowaniu roku w Waszych wątakch, wtedy widac jak ogród dojrzewał i piękniał z każdym miesiącem. Poza tym umililimy sobie oczekiwanie na wiosne

Obiecuje zrobic jescze podsumowanie moich roż a jak czas pozowli to jeszcze traw

Czekam na przegląd traw
Ogród Mirelli 16:56, 07 sty 2016

Do góry
Dziękuję za zaproszenie
Kawał dobrej pracy za Wami Mirelko. Jestem pod wrażeniem! Przy bolących stawach, przy małym dziecku naprawdę możesz być z siebie dumna! Plany ambitne na tegoroczny sezon, życzę zdrówka bo niestety wszystko od niego zależne.
Ogród z pergolą 16:52, 07 sty 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

z tymi rabatami to jest tak, ogladam ogród Twój czy Zielonej i fale sa boskie a potem zajrze do Oli czy Polinki i proste sa extra..i mam jakieś takie wrazenie ze przy falach ładniej wkomponować rózne kompozycje obok siebie bo zawsze mozna "wysunąć" fale czy "wsunąć".
z drugiej srony podobają mi sie takie schody jak zrobiła polinka, też jest to jakis pomysł aby kompozycje różne obok siebie robić.
a przesłałabyś mi tu te fotki donic czy na priv?

Pozwolę sobie napisać kilka słów

Przy schodach trzeba uważać aby nie powstały "wagony" z roślin, czyli trzeba umiejętnie przejść z jednego schodka w drugi aby nie było widać zbytniej różnicy w nasadzeniach i aby nie było wrażenia, że każda rabata jest oddzielna a tak naprawdę powinna tworzyć całość. Wydaje mi się, że najłatwiej to osiągnąć przez powtórzenia tych samych roślin w różnych częściach. Spójnym elementem może też być najniższe piętro czyli tzw. obwódka. Np. różne niskie trawy ale podobne kolorem albo fakturą liścia.
Ja nie do końca sobie jeszcze poradziłam z tymi "wagonami" ale liczę, że w tym roku trawy po rozrośnieciu dadzą już zamierzony efekt...
Myślę, że i przy prostych liniach, i przy falach ważne są powtórzenia i ograniczona liczba gatunków

Wymiary mojej rabaty dla Ciebie u mnie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:41, 07 sty 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Paulinka zajrzyj do mnie ja tez zrobiłam podsumowanie

Kupiłam dzisiaj buty do biegania to mogę do Ciebie podbiec
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:40, 07 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Szerokosc sciezek taka by wjechac taczka

Czytałam o tym i wierzę, że bardzo to ułatwia pracę ale u mnie szerokość ścieżki to max. dwie stopy i dojście będzie mogło być tylko z jednej strony skrzyń bo jeszcze planuję niskie drzewka owocowe Aż sama jestem ciekawa jak my to zmieścimy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:37, 07 sty 2016

Do góry
Zielona napisał(a)
Lubię Twoje plany, które potrafią wywołać uśmiech nawet wtedy, kiedy nie jest Ci do śmiechu. Dobrze jest mieć cel! Za dotarcie do Twoich mocno trzymam kciuki.
Buziaki, Poli!

Marta wiesz dobrze, że zamartwianie się caly czas do niczego nie prowadzi...a nic tak nie poprawia nastroju jak widoki na nowe plany

I ja myślę o Was!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:36, 07 sty 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
suuper

Aniu, zmotywowałaś mnie do mierzenia. Przynajmniej teraz już wiem jakie mam dokładne wymiary rabat

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:49, 06 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Temat warzywnik Jesli wszystko pójdzie po naszej myśli to będzie pierwsza realizacja ogrodowa w tym roku.

Poczytałam u Asi Nawigatorki, Iwonki, Edytki, Oli i muszę to sobie wszystko w jednym miejscu zapisać.

-Skrzynie szer.1,2 m. wys. 40 cm
-Ustawić na kostkach brukowych aby nie miały styczności z ziemią
-Pod skrzynie metalowa i plastikowa siatka przeciw gryzoniom i kretom
-Między skrzyniami mata szkółkarska, na nią kamień
-Na spód skrzyń gazety, tektura, skoszona trawa, ziemia rodzima wymieszana z przekompostowanym obornikiem albo granulowanym. Dostępna też jest specjalna ziemia do uprawy warzyw.
-Deski z zewnątrz pomalować, od środka wyłożyć folią czarną budowlaną.

Czy o czymś jeszcze należy pamiętać?

Szerokosc sciezek taka by wjechac taczka
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:39, 06 sty 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

dzięki masz zrobione takie "schodki" z rabat i ja myslę czy tego nie zgapic od Ciebie mogę? i własnie chodzi mi o to jakie szerokie są poszczególne? ale spokojnie jak teraz nie masz głowy to mi kiedys napisz najwyzej u mnie

Aniu pewnie, że możesz Jutro wszystkie rabaty pomierzę i dam znać ok.?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:29, 06 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

To mnie teraz "zabiłaś" pytaniem Jak dobrze pamiętam to 260 cm szerokość i 30 m długa ale ręki nie dam sobie odciąć

dzięki masz zrobione takie "schodki" z rabat i ja myslę czy tego nie zgapic od Ciebie mogę? i własnie chodzi mi o to jakie szerokie są poszczególne? ale spokojnie jak teraz nie masz głowy to mi kiedys napisz najwyzej u mnie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:11, 06 sty 2016

Do góry
Temat warzywnik Jesli wszystko pójdzie po naszej myśli to będzie pierwsza realizacja ogrodowa w tym roku.

Poczytałam u Asi Nawigatorki, Iwonki, Edytki, Oli i muszę to sobie wszystko w jednym miejscu zapisać.

-Skrzynie szer.1,2 m. wys. 40 cm
-Ustawić na kostkach brukowych aby nie miały styczności z ziemią
-Pod skrzynie metalowa i plastikowa siatka przeciw gryzoniom i kretom
-Między skrzyniami mata szkółkarska, na nią kamień
-Na spód skrzyń gazety, tektura, skoszona trawa, ziemia rodzima wymieszana z przekompostowanym obornikiem albo granulowanym. Dostępna też jest specjalna ziemia do uprawy warzyw.
-Deski z zewnątrz pomalować, od środka wyłożyć folią czarną budowlaną.

Czy o czymś jeszcze należy pamiętać?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:04, 06 sty 2016

Do góry
Magda70 napisał(a)

No kochana...plany ambitne!!Walcz

Tak jest proszę Pani
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:01, 06 sty 2016

Do góry
Ewik napisał(a)

no tak, w takiej cenie można traktować jak jednoroczne . Zazdraszczam

Najgorzej jak się buksy skończą u Pani bukszpanowej
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:01, 06 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Coś tam mogę zdradzić Może pojawią się brzozy, skrzynie warzywnikowe, domek wypoczynkowy i murek oporowy Może...ale dzięki tym planom-marzeniom odzyskałam chęć życia, więc będę walczyć o te marzenia ze wszystkich sił!

No kochana...plany ambitne!!Walcz
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:00, 06 sty 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Paulina slicznie masz
pewnie gdzieś to pisałas ale nie mogę znaleźć, jakie masz wymiary swoich rabat?

To mnie teraz "zabiłaś" pytaniem Jak dobrze pamiętam to 260 cm szerokość i 30 m długa ale ręki nie dam sobie odciąć
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:58, 06 sty 2016

Do góry
noemi napisał(a)
Jeszcze raz popatrzyłam sobie na piękne obrazki i powodzenia życzę w nowym sezonie , oby się ziściły Twoje marzenia

p.s.
Mam nadzieje, że piękne buksy, 3 szt w donicach, schowałaś ?

Madziu, buksy stoją na zewnątrz...najwyżej coś innego pójdzie do donic
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:57, 06 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Trzymam zatem kciuki za wszystkie marzenia i sil do walki

Trzymaj, trzymaj Dam znać kiedy puścić.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:56, 06 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No to niech się spełni!
Samo nic się nie dzieje, ale Ty masz dużo zapału do pracy i świetnych pomysłów więc na pewno się uda, a my będziemy kibicować i kciuki trzymać!

Zapału nam nie brakuje wręcz już nam brakuje ogrodowych prac ale blokuje nas sprawa całkowicie od nas niezależna. Kciuki bardzo się przydadzą w niedalekiej przyszłości bo ruszamy z machiną...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies