Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Milion pomysłów na ogród przy bliźniaku 22:10, 20 sie 2024

Do góry
Warzywnik miał być piękniutki jak z Pinteresta…
Moje inspiracje

Jak wyszło - dowiecie się w kolejnym odcinku

Dziękuję za Waszą obecność tutaj, wszystkie rady i sugestie. Miło tu być
Glina i zielsko 22:06, 20 sie 2024

Do góry
Agnieszka_Z napisał(a)
Piękna trawą, też taką chcę.
Czy wspominałaś w poprzednich wpisach co konkretnie wysiałaś?

Taką
https://allegro.pl/oferta/agroland-trawa-sprint-grass-mieszanka-wszechstronna-5kg-200-m-15493231271

Poprzednia wersja trawnika była z tej samej mieszanki.
10 kwietnia (dwuletni trawnik)

Także polecam te mieszanke.
Glina i zielsko 22:06, 20 sie 2024

Do góry
Agnieszka_Z napisał(a)
Piękna trawą, też taką chcę.
Czy wspominałaś w poprzednich wpisach co konkretnie wysiałaś?

Taką
https://allegro.pl/oferta/agroland-trawa-sprint-grass-mieszanka-wszechstronna-5kg-200-m-15493231271

Poprzednia wersja trawnika była z tej samej mieszanki.
10 kwietnia (dwuletni trawnik)

Także polecam te mieszanke.
April podbija las... 22:01, 20 sie 2024

Do góry

dobra to tak z grubsza ogrod jest obłedny, nie omieszkam skorzystac z kilku fajnych pomyslow i rozwiazan, jak placyk ogniskowy, ławki, misa i donice plus bardzo fajne kompozycje. Podobał mi sie tek pokoj z kamiennymi siedziskami, mozna tam pokontemplowac. Donica z cegły i taras wokol domu - do skopiowania
Milion pomysłów na ogród przy bliźniaku 22:00, 20 sie 2024

Do góry
M się już bardzo napracował w ogródku bo wizji było sporo o każdą to ta ostateczna. Heh, też w to wierzyłam. Do czasu kolejnego genialnego pomysłu

Mierzymy poważny i planujemy poważny warzywnik. Nie chciałam podwyższonych grządek bo w tamtym czasie myślałam, że szybciej przesychają niż grządki w gruncie.

Wymieniliśmy glebę w sześciu grządkach 60x90 plus jedna w poprzek dlluzsza bo pełno było skarbów po budowie czyli pustaków, kawałków dachówek itd

W Kruklandii 21:57, 20 sie 2024

Do góry

April podbija las... 21:53, 20 sie 2024

Do góry
April podbija las... 21:49, 20 sie 2024

Do góry
W Kruklandii 21:45, 20 sie 2024

Do góry
Doczekałam się światełek

Tam w rogu działki to latarnia mi tak ładnie oświetla

Milion pomysłów na ogród przy bliźniaku 21:45, 20 sie 2024

Do góry
LIDKA napisał(a)
Podobno ogród nigdy nie jest skończony.
Trzeba sie nastawić na realizację etapami. Życie poza ogrodem też ma swoje wymagania.

Jak jest plan to można robić po kawałku i nie wpaść we flustracje.

Poziomy koło tarasu nie wyglądają źle i można to spokojnie tak zostawić.

Skoro warzywnik w likwidacji i ma być rabata to może zaczniesz od tamtej strony?

Możesz też sobie założyć rozmnażalnik taki malutki i zacząć mnożyć rośliny które bedziesz potrzebować. Np jeżówki wysiać itd.

Ja dużo sobie ogroduje bo ja mam dorosłe dzieci i poza praca zawodową nie mam obowiązków.

Ogród trzeba zaplanwać na swoje siły , możliwości i czas. I finanse troche też.

Działasz już coraz bardziej świafomie i to widać. A dzięki temu że tu trafiłaś masz szansę uniknąć kolejnych błędów.
Zimę poświęć na polatanie po wątkach , zobaczysz co Ci się pidoba ale też co oczekujesz od Ogrodu i zrobisz plan a wiosną do roboty ruszysz.

Jak coś sie w ogrodze zmieni i uda to mąż musi usłyszeć pochwały od gości. Zaraz mu wysypki miną

Zadbaj o to. ;

Bardzo Ci kibicuję.

Dzięki!

Zbierałam z galerii na telefonie zdjęcia żeby zrobić taki krótki opis tego co było i zarysowała mi się wizja tego co mi się podobało i które identyczne zdjęcia mam zapisane kilka razy w dłuższych odstępach czasu. Więc mogą być modne ogrody tylko trawiaste i proste linie i o ile podoba mi się to u kogoś i się zainspiruję to wiem,że to tylko na chwilę i że po czasie będę chciała te kanty załagodzić bo ciągnie mnie bardziej do okrągłych form.

Czas i finanse istotny, to fakt. Dzieci już większe, czasem się nawet pobawią dłużej i można w ziemi pogrzebać na spokojnie więc działam. Pieniądze bym każde wydała z przyjemnością większą w ogrodniczym niż w drogerii Dwie przesyłki właśnie do mnie idą, będzie mnożenie na byłym warzywniku.

Jeżówki w sumie mogę wysiać na próbę ale bardziej się nastawiam na dzielenie sadzonek. Z siewu wszystko mi wielkie wyrasta, o połowę czasem większe niż opis na opakowaniu podaje. Nie wiem o co chodzi. Ziemia lekka ale żyzna w sumie bo gdzie bym nie wbiła łopatkę tam dżdżownica. Nachyłki mi rosły do 130 cm
Kosmosy ponad 2m

April podbija las... 21:44, 20 sie 2024

Do góry
April podbija las... 21:40, 20 sie 2024

Do góry
April podbija las... 21:36, 20 sie 2024

Do góry
April podbija las... 21:34, 20 sie 2024

Do góry
Obiecalalm pare fotek z odwiedzin u Aprilka, fotek duzo ale wrzucam tylko kilka ujec, na zywo jest magia. Nie do konca umialam przekazac ten klimat ale milego ogladania, Jola ma caly komplet

Moje miejsce na ziemi -początek 21:28, 20 sie 2024

Do góry
edi75 napisał(a)
Chyba mało widać moje brzozy bo tam czekają mnie duże roboty/jesienią/

Bardzo fajny zielony widoczek. Te tujki sąsiedzkie bardzo zadbane i dają Ci fajne tło rabat.

Co będzie w donicy przy tarasie?
Glina i zielsko 21:27, 20 sie 2024

Do góry
LIDKA napisał(a)
Nowa trawka po koszeniu

Lidka, nic tylko pociąć w pasy, zrolować i na handel
Glina i zielsko 21:20, 20 sie 2024

Do góry
Nowa trawka po koszeniu
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 21:06, 20 sie 2024

Do góry
Paczta jaki fajny pomysł - koniczyna na rabacie jako obwódka (rabata przy jednym z biurowców w centrum) . Dla mnie bomba!
Przerwa na kawę... 20:02, 20 sie 2024

Do góry
Gosia, sprzęt jak to sprzęt. Trzeba dobrać do potrzeb i umiejętności a apetyt rośnie wraz ze wzrostem tych drugich

Ogrodowo u mnie w końcu PADA!!! Może trawa wróci do normalności. Przyznać się wam do czegoś? Przez cały sezon, od marca licząc, podlewałam ogród może z 5 razy. A było gorąco! Nie włączałam podlewania na trawnik. Podsechł, wraca powoli do życia. Z roślin padła mi jedna sosna przesadzana na wiosnę (ale ona i tak już miała wszystko w nosie) i jeden rododendron kupiony w przypływie jakiegoś zaćmienia. Jednak one nie chcą u mnie rosnąć i koniec. Szkoda. Wszystkie inne rośliny żyją!!! Chyba moje dążenie do ogrodu wymagającego ograniczonej obsługi zaczyna przynosić jakieś efekty .

A poza ogrodem sporo wędruję z aparatem. Między innymi w takie miejsca

Miłego wieczoru
Plamy na trawniku 20:00, 20 sie 2024

Do góry
Dzień dobry,
uwielbiam to forum i nie raz szukałam tu już rad i pomocy, bo mam problem z trawnikiem, dopiero uczymy się dbania o niego (założony w maju 2024), niestety nawieźliśmy tu ziemię pełną nasion chwastów i większość lata poświęciliśmy na ręczne wyrywanie chwastnicy, aktualnie tak wygląda trawnik kilka dni po nawiezieniu nawozem yara mila, proszę o pomoc, według mnie wygląda na przesuszony, a przede wszystkim nierówno nawieziony, ale spieram się z chłopakiem, który uważa, że to wina ziemi, co powinniśmy zrobić, aby poprawić jakość trawnika? Będę wdzięczna za wskazówki, pozdrawiam serdecznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies