Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogród Dominiki 23:51, 30 gru 2013

Do góry
Luki, dziękuję bardzo za słowa uznania dotyczące cięcia kul, ale one są na serio miejscami krzywe. Zimy faktycznie nie widać. Z tego powodu dzisiaj musieliśmy "odpalić" na chwilę piaskownicę- w grudniu jeździłam lokomotywą po ogrodzie (nie pytajcie o szczegóły)

Borbetko, ja Tobie również życzę wszystkiego dobrego.

Agatko, dziękuję i także pozdrawiam.

Lenko, przed stożkami jest rząd tawuł japońskich. Ich gałązki mają taki ciemny kolor.

Bartku, Magdaleno, Filipie dziękuję Wam bardzo za odwiedziny i pochwały.

Marzenko, dodać można wiele Na pewno będzie więcej kulek. Właśnie robię podsumowanie prac wykonanych w ogrodzie w tym roku i wiele moich planów zostanie przeniesionych na kolejny rok i pewnie na kolejny, i na kolejny...

Zbyszku, mnie się do robienia wizytówki w ogóle nie pali, bo mam ogromne trudności z wyborem ograniczonej ilości zdjęć. Lubię mieć dużo zdjęć i przeżywam straszne męki kiedy muszę wybrać nieliczne. Wizytówka będzie chyba ostatnią rzeczą, jaką zrobię na tym forum.
Postawić trawkę nad i... 22:42, 30 gru 2013

Do góry
Uwielbiam szarości, więc głosik na nie oddaje
Mogło być inczej.... 22:36, 30 gru 2013

Do góry
Joku tak rozrosły się bardzo ładnie rośliny, szczególnie byliny tych mam najwiecej. Lilie wodne musiałam podzilić słabo kwitły już w tym roku są mniejsze. Dywanik bluszczowy to pozostałość po szmbie obecnie mamy ekologiczny ten jest awaryjny gdy coś się posuło. Mam tak duży ogród, że nie daje rady juz konewką rośliny u mnie czasem walczą same o siebie. Jak sa upały marnie to wygląda.

AgnieszkaW Dziękuję. Oj szefowa ma uroczy przeszukuję jej wątki jak uprawia bukszpanyw donicach pepełniam błędy i nie wiem jakie po zimie miałam same susze.
, drugi ogród pokażę bliżej wiosny

elzbieta_g Dziękuję.
To samo u mnie rośliny padają w upalne dni, wtedy mam intensywna pracę w gospodarstwie czasem nie zdążę podlać wszytkiego z domowników nikt mi nie pomaga.

Luki tak szukam różnych pomysłów.

Mogło być inczej.... 22:24, 30 gru 2013

Do góry
Witaj
Nie masz na co narzekać, widzę wiele pięknych i rozrośniętych roślin. Strzyżone formy też wypatrzyłem i żywopłocik w kształcie koła Jeżeli chcesz zmian to na forum znajdziesz pełno pomysłów.
Pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:46, 30 gru 2013

Do góry
Uwielbiam tą perfekcje w ogrodzie Jak podczas zimy nie myśle o ogrodzie, to teraz mam olbrzymią chęć przeczyścić rabaty i wykopać lilie, ale nie mam ich gdzie przetrzymać do wiosny, a mama mogła by się zdziwić na widok cebul w lodówce razem z warzywkami
Cięciem kulek też jestem zaskoczony, ale co by miało się stać przy takich temperaturach jak na najbliższe dwa tygodnie nie zapowiadają jeszcze zimy.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:36, 30 gru 2013

Do góry
Wybrałem się dzisiaj w poszukiwaniu wiosny tej zimy Na szczęście żadne cebulki nie wychodzą powojniki nie startują, a pączki na drzewach i krzewach w zimowej postaci Jedynie liliowce zimo i pół zimozielone, które zazwyczaj znikają w ziemi o tej porze obecnie rosną zgodnie ze swoimi cechami
Niektóre żurawki również nie poczuły zimy

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:31, 30 gru 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Coraz bardziej kusicie wyprawą na bukszpany do Wrocka Pan z planatcji się wystraszy

My tak regularnie wiosną kusimy ale warto, pozdrawiam Łukasz
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:40, 30 gru 2013

Do góry
Coraz bardziej kusicie wyprawą na bukszpany do Wrocka Pan z planatcji się wystraszy
Witam wszystkich serdecznie - Teresa! 21:19, 29 gru 2013

Do góry
Również się witam i czekam na zdjęcia ogrodu
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:42, 29 gru 2013

Do góry
No nie wiem czy tak łatwo się znajdzie, jak to się mówi... wyjdzie w praniu
Instrukcja się pisze, to jak też chcesz to wyśle
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:47, 29 gru 2013

Do góry
Tematy narciarskie w pełni, a ja nawet tych desek nie miałem na nogach i chyba mieć nie będę bo nie lubie zimy
Ogrodowo to zachwycam się kamienną ścieżką
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:57, 29 gru 2013

Do góry
Właśnie wracam ze spacerku i lilie jednak się tam nie nadają (cały czas się ucze ) a miejsce dostaną w przedogródku. Jedynie muszę się zastanowić czy te 3 Rh z planu wytrzymają całodzienne nasłoneczninie.
Normalnie jak tak dalej pójdzie to 70% roślin będę musiał przesadzić w inną część ogrodu a gdzie ja tą część znajde
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:53, 29 gru 2013

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Niestety nie masz szans na wygraną ze mną Odpadasz w przedbiegach

A te jałowce czy coś pod oknem kuchennym to faktycznie nadają sie do eksmisji.. ja miałam ten sam problem.. i też przy wejściu i pod oknem kuchennym... dzięki Danusi wyrzuciłąm wszytko.. i zrobiłam na nowo.. teraz mam bardzo elegancko i schludnie.... każdy kto przychodzi jest zachwycony

To jak ak mówisz to srebrny medal mi się należy i uścisk dłoni Mam te same plany, chce aby było schudnie i 'reprezentacyjnie'. Bo niestety dotarło do mnie, że wkłądam dużo pracy w coś co nie daje żadnego efektu i nie jest zauważalne przez osoby zajmujące się ogrodem, a co dopiero przez osob niezainteresowane
Przepraszam, w tym roku zaczepiły mnie w sumie 3 obce osoby i chwaliły moje lilie przed domem.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:49, 29 gru 2013

Do góry
Tak zrobie Aniu. Z liliami mam 5 letnie doświadczenie, ale wiosną jeszcze nie przesadzałem. Zaznaczyłem już sobie patyczkami gdzie rosną i może będę delikatnie wczesną wiosną próbował
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:47, 29 gru 2013

Do góry
Luki napisał(a)

I na koniec fotka podczas apogeum kwitnienia na tej rabacie. Poprosze o medal w tworzeniu chaosu ogrodowego

Niestety nie masz szans na wygraną ze mną Odpadasz w przedbiegach

A te jałowce czy coś pod oknem kuchennym to faktycznie nadają sie do eksmisji.. ja miałam ten sam problem.. i też przy wejściu i pod oknem kuchennym... dzięki Danusi wyrzuciłąm wszytko.. i zrobiłam na nowo.. teraz mam bardzo elegancko i schludnie.... każdy kto przychodzi jest zachwycony
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:44, 29 gru 2013

Do góry
To jeszcze mam ostatnie dwa pytanka.
Gdzie na tej rabacie posadzić jakieś drzewa- warunek wydania pozwolenia na wywalenie starych krzewów.
I jeszcze prosiłbym o wydanie opini na temat tej rabaty. Na płot zaczyna wspinać się bluszcz.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:35, 29 gru 2013

Do góry
Tuje duże, ale do przesadzenia, są mocno cięte ( w tym roku troszke się zaniedbałem). Bedę musiał troszke przystosować pomysł do swoich możliwości i wykorzystać część obecnych roślin, aby posadzić pożądne bukszpany, ale kolorystyke postaram się zachować.Do swoich lilii mam ogromny sentyment i są to taki moje królowe ogrodu, a liliowce to jak na mnie dość kosztowne kolekcjonerskie odmiany. Najważniejeszy jak dla mnie jest fakt, że już całkowicie wyleczyłem się z kupowania wszystkiego co wpadnie w oko Cześć 'przyzawijaskowa' będzie od razu
A tak wyglądała rabata 2 lata temu

W zeszłym roku

Cyprysiki z jałowcem na czele tak się rozrosły, że trzeba je wykopać. Na dodatek widok jaki fundują stojąc przy drzwiach i patrząc przez okno kuchenne jest nie do zaakceptowania.

I na koniec fotka podczas apogeum kwitnienia na tej rabacie. Poprosze o medal w tworzeniu chaosu ogrodowego

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:04, 29 gru 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Tak mi kopara opadła, że teraz nie wiem co powiedzieć Chciałem kule - obecne, chciałem dużo trawek - obecne, chciałem gdzieś w ogrodzie żywopłocik z bukszpanu - jest. Nawet przesadze te 3 wielkie tuje tam gdzie wskazałaś Danusiu. Miałem to robić w dwóch etapach, ale chyba będzie za jednym zamachem Pozostaje pytanie jak bezpiecznie eksmitować wiosną cebule lili, aby ich nie uszkodzić

To tyle co dopowiem o rabacie. Widoczna jest z każdej stron, a strzałka pokazuje kierunek wejścia do domu
Jedynie co chciałbym dodać to jakieś dwa drzewa, myślałem o śliwie Pissardi lub wiśni Umbraculifera.
Danusiu jeszcze raz ogromnie dziękuje.

Ten planik to tak od niechcenia Tuj w razie czego nie przesadzaj, nie miałam świadomości, że one wielkie

Może zabierz je w inną część ogrodu, tutaj może za wielkie będą, a w miejscu, co zaznaczyłam posadź może tuje wschodnie (Platycladus orientalis 'Aurea Nana') ?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:55, 29 gru 2013

Do góry
Danusiu przychodzę z ogromnymi podziękowaniami Teraz pozostaje mi czekać na wiosnę i przeżyć cięzki styczeń.
Akademie widziałem, a zimozielony uwielbiam, co niedziele mam nadzieje na odcinek z ogrodu
Stożek sporo urósł, kiedyś takie będę miał
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:12, 29 gru 2013

Do góry
Kurcze tu normalnie ogrodowiskowy motywator do ćwiczeń O P90X czytałem i od samego czytania robiło mi się słabo, 3 lata temu próbowałem 6 weidera, ale na 36 dniu kręgosłup odmówił posłuszeńtwa.
Piszesz, że joga pomaga na kręgosłup... hmm bardzo kuszące tym bardziej, że wygibasy, rozciągania i kiedyś szpagaty nie były mi obce, mus poszukać czegoś na youtube.
Lampy uwielbiam, jestem na etapie przkonywania mamy do takich 'przystepnych' w salonie... będzie trudno
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies