Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:45, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Dools minuet

dziękuję - są śliczne, czy kwitną w kolejnych latach?
Masz jeszcze jakieś odmiany sprawdzone w kolorze różowym, które powtarzają kwitnienie w kolejnych latach?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:40, 10 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

ale to piękne, jakie to tulipany?

Dools minuet
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:39, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
kilka fotek

ale to piękne, jakie to tulipany?
Tu ma być ogród :) 09:38, 10 maj 2016

Do góry
iwka napisał(a)
oooooo kochana jak osobisty odbiór to pewnie , grzechem by było nie skorzystać daj spokój z odwdzięczaniem

na pewno przyjdzie taki czas, że i u mnie będzie czym się dzielić, a ja to lubię i nie traktuje jako problem, z pakowaniem roślin też nabieram wprawy
Tu ma być ogród :) 09:36, 10 maj 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
nie ma obcji, kojce stoja na najwyższym poziomie działki i już jest prblem z ich zamaskowaniem, muszą stać tam gdzie stoja, za białym murkiem będzie mikro warzywnik ale w sezonie stoi tam basen wiec kompostownik odpada...koło kojców za blisko do miejsca we wgłębniku, słodkawy zapach rozkąłdającego się kompostu działa na mnie źle...i to by było na tyle ewentualnych miejsc

to faktycznie szkoda, ale jak się okazuje kompostownie są w każdym większym mieście, ja ostatnio ze zdziwieniem odkryłam kilka w okolicy, na rabaty można kupić.
Tu ma być ogród :) 09:32, 10 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

nie chciałam Cię już kłopotać z wysyłką, a Gosię mam blisko, a przy okazji ten jej nieziemski kawałek świata zobacze, żal nie skorzystać

W każdym razie dziękuję za propozycję, a za nasionka mam nadzieję, że będę mogła się czymś odwdzięczyć
oooooo kochana jak osobisty odbiór to pewnie , grzechem by było nie skorzystać daj spokój z odwdzięczaniem
Tu ma być ogród :) 09:32, 10 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A na końcu gdzie ten murowany murek, albo jakby kojec psów przesunąć trochę?
nie ma obcji, kojce stoja na najwyższym poziomie działki i już jest prblem z ich zamaskowaniem, muszą stać tam gdzie stoja, za białym murkiem będzie mikro warzywnik ale w sezonie stoi tam basen wiec kompostownik odpada...koło kojców za blisko do miejsca we wgłębniku, słodkawy zapach rozkąłdającego się kompostu działa na mnie źle...i to by było na tyle ewentualnych miejsc
Tu ma być ogród :) 09:28, 10 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja mam nieotwierany. Mimo mocnego złożenia po jednym sezonie śruby puszczają i się rozchodzi ciut.
Po miesiącu od zapełnienia przerzucam od góry do drugiej komory.
To co na dole jest - wykorzystuję.
Mam jedną komorę z możliwością wybierania od dołu. Ciężar materiału nigdy mi nie pozwalał dostać się do tego, co jest najlesze głębiej w kompostowniku.
Dasz radę wybrać tylko z przodu, bo reszta się osypie i zasypie złoto z tyłu.
Edytko, czym malowałaś?

No to nieciekawie... już eMowi przez telefon właśnie mówiłam, że może jednak spróbujemy to otwieranie inaczej rozwiązać, ma pomyśleć...

Malowałam Tikurillą, Vallti Complete, kolor Poro.
Tu ma być ogród :) 09:24, 10 maj 2016

Do góry
iwka napisał(a)
chciałam Ci zaproponować siewki kłosownicy ale u Gosi coś mi mknęło, że się umówiłyście, tak? bo jeszcze jedna koleżanka chce, to jej bym wysłała

nie chciałam Cię już kłopotać z wysyłką, a Gosię mam blisko, a przy okazji ten jej nieziemski kawałek świata zobacze, żal nie skorzystać

W każdym razie dziękuję za propozycję, a za nasionka mam nadzieję, że będę mogła się czymś odwdzięczyć

A propos roślin, lecę Reni pakować brunnery obiecane jeszcze jesienią
Tu ma być ogród :) 09:11, 10 maj 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
a ja nie mam gdzie dac kompostownika tak to jest jak się ma cały ogród za domem a nie na około

A na końcu gdzie ten murowany murek, albo jakby kojec psów przesunąć trochę?
Tu ma być ogród :) 09:08, 10 maj 2016

Do góry
zieloniutka napisał(a)

W mojej nieśmiałej ocenie możesz przeklinać te deski na górze zamontowane na stałe.
Nawrzucaj sobie czegoś lekkiego ale objetościowego i spróbuj z tym popracować. Chociaż wszystko jest kwestia przyzwyczajenia

to będę jeszcze gadać z eMem, nie jest jeszcze za późno na zmiany... zobaczymy, kompostownik ma być wciśnięty przy domku narzędziowym, zostawiony jest taki placyk w kształcie trapezu i w przypadku jednej komory może być problem z otwieraniem na bok.
Tu ma być ogród :) 09:05, 10 maj 2016

Do góry
anbu napisał(a)

Ale super. Mój eM się mnie wczoraj pytał jaki to ma być ten kompostownik. A tu mam taki piękny szablon widzę
Zgapię normalnie

Zgapiaj Aniu, ale przemyśl otwieranie, bo może to nie być do końca idealne rozwiązanie.
Tu ma być ogród :) 09:01, 10 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Nieruchoma będzie jedna dolna deska i dwie od góry, czas pokaże jak to się sprawdzi.
Ale nie jest wysoki, bo ma 85 cm, więc mężczyzna i od góry da radę z przerzucaniem.

W mojej nieśmiałej ocenie możesz przeklinać te deski na górze zamontowane na stałe.
Nawrzucaj sobie czegoś lekkiego ale objetościowego i spróbuj z tym popracować. Chociaż wszystko jest kwestia przyzwyczajenia
Tu ma być ogród :) 08:57, 10 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

jeszcze nie skończony, schnie po malowaniu, a dziś eM zamontuje z przodu drzwiczki.

Na razie tak się prezentuje.

Ale super. Mój eM się mnie wczoraj pytał jaki to ma być ten kompostownik. A tu mam taki piękny szablon widzę
Zgapię normalnie

Tu ma być ogród :) 08:46, 10 maj 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Podglądam, masz zdolnego eMa, piękna konstrukcja, można czerpać u Was z pomysłów, kompostownik wow, czekam kiedy skrzynki pokażesz

żeby jeszcze był chętny do takich prac sam od siebie, ale zwykle kopa musi dostać
Tu ma być ogród :) 08:34, 10 maj 2016

Do góry
AgaeM napisał(a)
Z przyjemnością czytam o kompostownikach, bo ten krok przede mną. Dziś rzucamy na naszą skarpę za siatką, szczególnie problem co ze zdjętą darnią zrobić. A wygląda na to, że coraz więcej jej będzie

U mnie też jeszcze trochę darni do zdjęcia, bo jedna rabata będzie poszerzana i chcę ją wykorzystać na dwo skrzyń warzywnych, żeby upiec dwie pieczenie na jednym ogniu

Kolejnych rabat nie przewiduję, więc ten problem mi odejdzie.
Tu ma być ogród :) 08:30, 10 maj 2016

Do góry
MAD napisał(a)
Ja mam zdjemowaną przednią ścianę - pojedyncze deski można wyjmować (są zamocowane takie rynienki po bokach w które się wsuwa dechy). Bardzo wygodne rozwiązanie, chociąż nie tak estetyczne jak u Ciebie. Komspostowniki są u mnie na str. 185.

Znam Twoje Madzia i chciałabym mieć takie możliwości powierzchniowe, żeby nastawiać tyle kompostowników, ale moja działka o połowe mniejsza.

Domyślam się, że takie otwieranie jak piszesz jest bardzo wygodne, braliśmy je pod uwagę, eM poszedł bardziej w estetykę, najwyżej będzie zmieniał jak się to nie sprawdzi
Tu ma być ogród :) 08:26, 10 maj 2016

Do góry
Marta napisał(a)

oby. Sama mam tylko pryzmę, więc się nie wypowiem na ten temat

tak jak ja do tej pory
Tu ma być ogród :) 08:25, 10 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
ale u Ciebie chyba drzwiczki sa wyzsze prawda?po wczorajszym doswiadczeniu z kompostownikiem wiem,ze jaklepiej jak cala ścianę moxna wyciagnac.no ale.wtedy kompostownik nie jest taki ladny

Na pewno wygodniejsze, ale u mnie będzie stał w takim miejscu, że tylko jedną komorę możnaby cała otworzyć, więc eM stwierdził, że rozwiąże to tak jak na zdjęciu.
Nieruchoma będzie jedna dolna deska i dwie od góry, czas pokaże jak to się sprawdzi.
Ale nie jest wysoki, bo ma 85 cm, więc mężczyzna i od góry da radę z przerzucaniem.
Tu ma być ogród :) 08:24, 10 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
,

żeby tylko okazało się wygodne.

oby. Sama mam tylko pryzmę, więc się nie wypowiem na ten temat
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies