Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Marta 08:24, 10 maj 2016

lindsay80 napisał(a)
,

żeby tylko okazało się wygodne.

oby. Sama mam tylko pryzmę, więc się nie wypowiem na ten temat
MAD 08:25, 10 maj 2016

Ja mam zdjemowaną przednią ścianę - pojedyncze deski można wyjmować (są zamocowane takie rynienki po bokach w które się wsuwa dechy). Bardzo wygodne rozwiązanie, chociąż nie tak estetyczne jak u Ciebie. Komspostowniki są u mnie na str. 185.
lindsay80 08:25, 10 maj 2016

nawigatorka napisał(a)
ale u Ciebie chyba drzwiczki sa wyzsze prawda?po wczorajszym doswiadczeniu z kompostownikiem wiem,ze jaklepiej jak cala ścianę moxna wyciagnac.no ale.wtedy kompostownik nie jest taki ladny

Na pewno wygodniejsze, ale u mnie będzie stał w takim miejscu, że tylko jedną komorę możnaby cała otworzyć, więc eM stwierdził, że rozwiąże to tak jak na zdjęciu.
Nieruchoma będzie jedna dolna deska i dwie od góry, czas pokaże jak to się sprawdzi.
Ale nie jest wysoki, bo ma 85 cm, więc mężczyzna i od góry da radę z przerzucaniem.
lindsay80 08:26, 10 maj 2016

Marta napisał(a)

oby. Sama mam tylko pryzmę, więc się nie wypowiem na ten temat

tak jak ja do tej pory
AgaeM 08:29, 10 maj 2016

Z przyjemnością czytam o kompostownikach, bo ten krok przede mną. Dziś rzucamy na naszą skarpę za siatką, szczególnie problem co ze zdjętą darnią zrobić. A wygląda na to, że coraz więcej jej będzie
lindsay80 08:30, 10 maj 2016

MAD napisał(a)
Ja mam zdjemowaną przednią ścianę - pojedyncze deski można wyjmować (są zamocowane takie rynienki po bokach w które się wsuwa dechy). Bardzo wygodne rozwiązanie, chociąż nie tak estetyczne jak u Ciebie. Komspostowniki są u mnie na str. 185.

Znam Twoje Madzia i chciałabym mieć takie możliwości powierzchniowe, żeby nastawiać tyle kompostowników, ale moja działka o połowe mniejsza.

Domyślam się, że takie otwieranie jak piszesz jest bardzo wygodne, braliśmy je pod uwagę, eM poszedł bardziej w estetykę, najwyżej będzie zmieniał jak się to nie sprawdzi
lindsay80 08:34, 10 maj 2016

AgaeM napisał(a)
Z przyjemnością czytam o kompostownikach, bo ten krok przede mną. Dziś rzucamy na naszą skarpę za siatką, szczególnie problem co ze zdjętą darnią zrobić. A wygląda na to, że coraz więcej jej będzie

U mnie też jeszcze trochę darni do zdjęcia, bo jedna rabata będzie poszerzana i chcę ją wykorzystać na dwo skrzyń warzywnych, żeby upiec dwie pieczenie na jednym ogniu

Kolejnych rabat nie przewiduję, więc ten problem mi odejdzie.
Agania 08:40, 10 maj 2016

Podglądam, masz zdolnego eMa, piękna konstrukcja, można czerpać u Was z pomysłów, kompostownik wow, czekam kiedy skrzynki pokażesz
lindsay80 08:46, 10 maj 2016

Agania napisał(a)
Podglądam, masz zdolnego eMa, piękna konstrukcja, można czerpać u Was z pomysłów, kompostownik wow, czekam kiedy skrzynki pokażesz

żeby jeszcze był chętny do takich prac sam od siebie, ale zwykle kopa musi dostać
anbu 08:57, 10 maj 2016

lindsay80 napisał(a)

jeszcze nie skończony, schnie po malowaniu, a dziś eM zamontuje z przodu drzwiczki.

Na razie tak się prezentuje.

Ale super. Mój eM się mnie wczoraj pytał jaki to ma być ten kompostownik. A tu mam taki piękny szablon widzę
Zgapię normalnie